16 Απριλίου 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΙΡΗΝΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ (Μέλος της ΕΕΔΥΕ) - Σε όλο το χαμό που συμβαίνει γύρω μας είναι η πρακτική έκφραση του συνθήματος: « Οι ιμπεριαλιστές τη γη ξαναμοιράζουν με των λαών το αίμα τα σύνορα χαράζουν»!!!

Επισημαίνουμε τους νέους ακόμα πιο σοβαρούς κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της περιοχής εξ αιτίας της όξυνσης των αντιθέσεων και ανταγωνισμών ανάμεσα στις αντιμαχόμενες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και τις συμμαχίες τους.
Το ζήτημα βρίσκεται στο κυνηγητό για το μοίρασμα των αγορών ,ενίσχυση της θέσης έναντι της άλλης , το πλιάτσικο των πλουτοπαραγωγικών πόρων και η διασφάλιση των δρόμων μεταφοράς στα μέτρα και τις επιδιώξεις της κάθε πλευράς είναι οι κύριες αιτίες του κακού, γι’ όλα  αυτά δεν μπορεί να υπάρχουν ανήξεροι και ανίδεοι για τον κίνδυνο ενός γενικευμένου ιμπεριαλιστικού πολέμου.
Το καυτό μέτωπο της Συρίας, το δολοφονικό όργιο του Ισραήλ στην Παλαιστίνη ,η τραγωδία του λαού της Υεμένης, η ανοικτή πληγή της Ουκρανίας δείχνουν την ματωμένη σφραγίδα του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ.

  Τα ελληνοτουρκικά ,οι διεκδικήσεις σε βάρος της Ελλάδας, οι παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου  και θαλάσσιου χώρου, οι απειλές για την ΑΟΖ στο Αιγαίο, την Κύπρο, δεν είναι καρπός εσωτερικών προβλημάτων είναι αξιώσεις της αστικής τάξης της Τουρκίας στο πλαίσιο ευρύτερων σχεδιασμών,  παζαριών στην περιοχή. Δεν είναι υπόθεση των δύο γειτονικών  λαών που δεν έχουν τίποτα να μοιράσουν μεταξύ τους και κάθε βήμα ένταξης στο «παιχνίδι» εγκυμονεί θανάσιμους κινδύνους.
   Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και όλοι οι φορείς που συντάσσονται στη γραμμή της «εθνικής ενότητας και ομοψυχίας» φέρουν βαριές ευθύνες για την εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους όπως και για την μετατροπή της χώρας μας σε ένα τεράστιο ορμητήριο-βάση εξόρμησης των ιμπεριαλιστικών πολέμων αφού στις υπάρχουσες ευρωνατοϊκές βάσεις του θανάτου, έρχονται νέες για να ενισχύσουν τις πολεμικές δυνατότητες των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Είναι υποκρισία ,η θέση ότι η διασφάλιση των συνόρων γίνεται εξ αιτίας της συμμετοχής στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ και την συμπόρευση  με τις ΗΠΑ αφού για το χτύπημα –«τιμωρία» στη Συρία , η βάση της Σούδας έχει την «τιμητική της».
•         Όχι στην ελληνική υποστήριξη στις δολοφονικές επιχειρήσεις των ιμπεριαλιστών ενάντια στο λαό της Συρίας και αλλού.
•         Να κλείσουν τώρα οι βάσεις του θανάτου, ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών.
•          Οι φαντάροι είναι του λαού παιδιά, έξω από σύνορα δεν έχουνε δουλειά.
•         Όχι στα σχέδια των ιμπεριαλιστών, ειρήνη και φιλία των λαών.
•         Καμία θυσία για την πλουτοκρατία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: