19 Απριλίου 2018

Κρίσιμες ώρες: Φόβοι πως οι Τούρκοι θα επιχειρήσουν να υψώσουν σημαία στα Ίμια - Μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση!!!

Με μια «καθαρή» πολεμική ανακοίνωση, η Τουρκία «όπλισε» χτες το βράδυ τα Ιμια αναφέροντας επί λέξη: 
«Οι βράχοι των Ιμίων, τα οποία ονομάζει Kardak, και τα χωρικά τους ύδατα και ο εναέριος χώρος τους είναι αποκλειστικά υπό την τουρκική κυριαρχία».
Η Αγκυρα προχώρησε παρακάτω, φεύγοντας από τη θεωρία περί γκρίζων ζωνών και πηγαίνοντας στην θεωρία «τουρκικό έδαφος/τουρκική επικράτεια».
Και το επόμενο βήμα που έρχεται σε άμεση συνάρτηση με αυτά που λέει η Αγκυρα, είναι να υψώσουν την τουρκική σημαία στα Ιμια αφού τα θεωρούν τουρκικό έδαφος. Ηδη ο Στρατός της Τουρκίας είναι έτοιμος, υπάρχει μεγάλη αεροναυτική κινητοποίηση.
Στην τουρκική ακτή απέναντι από τα Ιμια, από την Κυριακή έχουν συγκεντρωθεί πλοία της τουρκικής ακτοφυλακής, καθώς και του πολεμικού ναυτικού της γείτονος με ελικόπτερα, αλλά και μονάδες ειδικών δυνάμεων με ταχύπλοα.Κάποια βίντεο κυκλοφόρησαν ήδη με την συγκέντρωση τουρκικών δυνάμεων.Σε λίγες ημέρες ξεκινά η μεγάλη τουρκική άσκηση ΕFES 2018 με κεντρικό σενάριο την αποβατική ενέργεια σε κάποιο από τα νησιά του Αιγαίου, συνεπώς η Αγκυρα έχει κινητοποιήσει με τη μορφή «ασκήσεων» μεγάλες δυνάμεις.

Πιο συγκεκριμένα, από τις 30 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου στην περιοχή θα υπάρχουν δεκάδες πλοία, φρεγάτες, αποβατικά, δεκάδες τουρκικά αεροπλάνα, βατραχάνθρωποι, πεζοναύτες και δυνάμεις αποβατικές και δεκάδες ελικόπτερα για την άσκηση «Θαλασσόλυκος», και για την άσκηση «ΕFES 2018».

Επιπλέον η ανακοίνωση της ΕΕ περισσότερο δείχνει να έχει προκαλέσει τους Τούρκους. Αναφέρεται στην τουρκική ανακοίνωση:

«Eίναι εντελώς λάθος και απαράδεκτο να τοποθετείται η ΕΕ ως αρμόδιος διαιτητής ή δικαστήριο και να προσπαθεί να εκδώσει μια απόφαση υπό την αιγίδα της “αλληλεγγύης της Ένωσης” όσον αφορά τις διαφορές που σχετίζονται με την κυριαρχία»…

Συνεπώς, και επειδή το κλίμα είναι ήδη βαρύ και αρκετά φορτισμένο με την σημαία που υποτίθεται κατέβασαν οι Τούρκοι στην βραχονησίδα Ανθρωποφάς, είναι πολύ πιθανό να δούμε κάτι πολύ επικίνδυνο από τον Ερντογάν. Hδη ο Ν.Κοτζιάς του απάντησε λέγοντας πως τα Ίμια είναι ελληνικά. Νέο γαιτανάκι δηλώσεων, μένει να δούμε αν θα περιοριστεί εκεί…

Δεν υπάρχουν σχόλια: