18 Απριλίου 2018

Άγριο «ξύλο» έριξαν οι Έλληνες πιλότοι στους Τούρκους που μπήκαν στο FIR Αθηνών – Δεν ήξεραν από που να φύγουν


Άγριο «ξύλο» έριξαν οι Έλληνες πιλότοι στους Τούρκους που επιχείρησαν χθες να κάνουν «τσαμπουκάδες» στο Αιγαίο. Δεν θα μπορούσαν άλλωστε να κάνουν διαφορετικά. Το χρωστούσαν στη μνήμη του άτυχου σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που έπεσε σαν ήρωας, αλλά ήταν ένα ακόμη θύμα του ακήρυχτου πολέμου στο Αιγαίο λόγω των συνεχών τουρκικών παραβιάσεων.

Την επομένη της τραγωδίας και αφού επικοινώνησε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ με τον Αλέξη Τσίπρα για να του εκφράσει δήθεν τα συλλυπητήρια του για τον χαμό του Έλληνα χειριστή οι Τούρκοι δεν τόλμησαν να βάλουν στο Αιγαίο μαχητικά αεροσκάφη. Έστειλαν CN-235 και ένα ελικόπτερο για να δηλώσουν την παρουσία τους.
Το έπραξαν όμως χθες και μάλιστα επιχείρησαν να κάνουν μία επίδειξη δύναμης βάζοντας στο Αιγαίο συνολικά πέντε σχηματισμούς των δύο F-16.Έβαλαν στο Αιγαίο δηλαδή 10 μαχητικά, κάτι που τους τελευταίους μήνες σπάνια κάνουν.
Οι Έλληνες χειριστές του περίμεναν όμως στη… γωνία και το ξύλο που έριξαν στους Τούρκους πιλότους ήταν ανελέητο. Προκύπτει από τα στοιχεία του ΓΕΕΘΑ άλλωστε. Μπήκαν στο FIR Αθηνών 5 σχηματισμοί των 2 F-16, σημείωσαν 5 παραβάσεις του FIR Αθηνών αφού δεν είχαν καταθέσει σχέδια πτήσης και 0 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου.
Οι «αετοί» του Αιγαίου τους περίλαβαν και δεν ήξεραν από που να φύγουν. Σε μία μάλιστα περίπτωση που οι Τούρκοι επέμειναν να κάνουν παραβίαση του εθνικού εναέριου χώρου στο βόρειο Αιγαίο σημειώθηκε σκληρή αερομαχία με τον Τούρκο τελικά να βάζει την ουρά στα σκέλια και όπου φύγει φύγει.
Δεν χωράει καμία αμφιβολία πως οι Έλληνες πιλότοι είναι κορυφαίοι παγκοσμίως. Το έχουν αποδείξει πολλάκις. Το αποδεικνύουν καθημερινά στο Αιγαίο. Υπάρχουν όμως δυσάρεστες περιπτώσεις, όπως αυτή της περασμένης Πέμπτης που ο σμηναγός Γιώργος Μπαλταδώρος «κάρφωσε» στη θάλασσα γιατί απλά οι άνθρωποι αυτοί πολλές φορές αγγίζουν τα όρια τους και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ξεπερνούν.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος λείπει από την οικογένεια του, έχει αφήσει κενό στην 331 Μοίρα των Mirage 2000-5, αλλά οι συνάδελφοι του Αεροπόροι έχουν ορκισθεί πώς δεν πρόκειται να αφήσουν ακάλυπτο το κενό στο Αιγαίο που άφησε. Θα «πολεμούν» κάθε μέρα τους Τούρκους για όσο χρειάζεται…


Δεν υπάρχουν σχόλια: