18 Ιουνίου 2018

Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης

Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
Ραγδαίες εξελίξεις - Συνελήφθη στην Πεντέλη ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης - Κρυβόταν σε σπίτι φίλης του - Θα οδηγηθεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών.χέρια της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έπεσε το πρωί της Δευτέρας (18/06/2018) ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.O πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εντοπίστηκε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στο σπίτι μίας φίλης του που μένει στην Πεντέλη, αναφέρει το Cnn.gr.

Οι αστυνομικοί περικύκλωσαν το σπίτι με αποτέλεσμα μόλις έγιναν αντιληπτοί, ο Μπαρμπαρούσης να παραδοθεί αμέσως.


Σε κοντινή απόσταση εντοπίστηκε και το βουλευτικό του αυτοκίνητο, μάρκας Volvo, με το οποίο είχε διαφύγει. Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εκτιμούν πως για την επιστροφή του στην Αθήνα, χρησιμοποίησε χωματόδρομους και μονοπάτια από τα ορεινά της Ναυπακτίας, αποφεύγοντας το εθνικό δίκτυο και τα διόδια.

Ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αναζητούνταν από την Αστυνομία μετά την πρωτοφανή του πρόκληση από το βήμα της Βουλής όπου είχε καλέσει το Στρατό να συλλάβει τον Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό.

Η αστυνομία είχε εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του, μετά και την καταδίωξή του το βράδυ της Παρασκευής στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών στην περιοχή του Αντιρρίου.

Στην Αντιτρομοκρατική έχει μεταφερθεί και η νεαρή γυναίκα, στο σπίτι της οποίας εντοπίστηκε. Όμως, δεν θα κατηγορηθεί καθώς δεν προκύπτουν στοιχεία ότι υπέθαλπτε τον Κώστα Μπαρμπαρούση.

Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελία άσκησε σε βάρος του βουλευτή ποινική δίωξη για το κακούργημα των προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής θα οδηγηθεί σήμερα στις δικαστικές Αρχές.

Η καταδίωξη και οι επικίνδυνες κινήσεις του
Ήταν βράδυ της Παρασκευής (15/06/2018). Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εκινήτο με το βουλευτικό αυτοκίνητο, όταν παραβίασε με ιλιγγιώδη ταχύτητα τα σήμα των αστυνομικών που επιχείρησαν να τον σταματήσουν, στην Αιτωλοακαρνανία, μετά την ποινική δίωξη σε βάρος του για τα όσα είπε στη Βουλή.

Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης δεν υπάκουσε αρχικά σε σήμα αστυνομικών της Τροχαίας να σταματήσει στα διόδια Μεσολογγίου. Στη συνέχεια, με ελάχιστη ταχύτητα τα 180 χιλιόμετρα κατάφερε οδηγώντας επικίνδυνα με βροχή, να ξεφύγει με το βουλευτικό volvo από τα περιπολικά της Αστυνομίας που τον καταδίωκαν.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Η δίωξη για εσχάτη προδοσία
Όλα ξεκίνησαν μετά τις προκλητικές στη Βουλή του Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση, ο οποίος διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής ενώ εναντίον του ασκήθηκε ποινική δίωξη για εσχάτη προδοσία.


Η Προκαταρκτική Εξέταση του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη ολοκληρώθηκε με ταχύτατους ρυθμούς μετά τις καταθέσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου και Φώτη Κουβέλη στον εισαγγελέα, ο οποίος χειρίστηκε την έρευνα.

Σύμφωνα με τον Ποινικό Κώδικα, όποιος προβαίνει σε προπαρασκευαστικές ενέργειες εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με πρόσκαιρη κάθειρξη, ενώ ο νόμος προβλέπει ισόβια ή πρόσκαιρη κάθειρξη για όσους διαπράττουν εσχάτη προδοσία.

«Όποιος δημόσια ή με τη διάδοση εγγράφων, εικόνων ή παραστάσεων προκαλεί με πρόθεση ή προσπαθεί να διεγείρει άλλους στο να επιχειρήσουν πράξεις από εκείνες που αναφέρονται στο άρθρο 134 περί εσχάτης προδοσίας τιμωρείται με κάθειρξη» προβλέπει το άρθρο 135 του Κώδικα.

Δείτε περισσότερα για το θέμα ΕΔΩ

Ο Μπαρμπαρούσης κάλεσε σε πραξικόπημα
Υπενθυμίζεται ότι στο τέλος της τοποθέτησής του επί της πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης κάλεσε τη στρατιωτική ηγεσία της χώρας να συλλάβει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, προκαλώντας την εντονότατη αντίδραση του προέδρου της Βουλής, ενώ στη συνέχεια η Χρυσή Αυγή αποκλείστηκε από τη διαδικασία.

Δείτε εδώ τις δηλώσεις του:


«Τα κεφάλια τους στις Πρέσπες» δήλωσε προκαλώντας έντονες αντιδράσεις, με τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση να επισημαίνει ότι βρισκόμαστε προ μιας προφανούς προσπάθειας κλιμάκωσης με στόχο την πρόκληση επεισοδίων σήμερα, αύριο και την Κυριακή.

«Ανακαλώ! Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου»
Πίστη και προσήλωση στη Συνταγματική Νομιμότητα δήλωσε ο αποπεμφθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, μετά τις απαράδεκτες δηλώσεις στη Βουλή και την έκκλησή του για πραξικόπημα από το Στρατό.

Την ώρα που έχει διαταχθεί παραγγελία για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας και δίωξη σε βαθμό κακουργήματος, ο ίδιος διαμήνυσεμέσω δήλωσής του ότι ανακαλεί τα όσα είπε.

Αναλυτικά η δήλωση του Κωνσταντίνου Μπαραμπαρούση:

«Οι σημερινές αυθόρμητες δηλώσεις μου-τις οποίες ανακαλώ-επ’ ουδενί είχαν να σκοπό να αμφισβητήσουν τη συνταγματική νομιμότητα. Δυστυχώς, έτυχαν δόλιας πολιτικής εκμετάλλευσης και παρερμηνείας και έδωσαν την αφορμή στην κυβέρνηση να εκθέσει εμένα προσωπικά και το κόμμα της Χρυσής Αυγής, αλλά και να καλύψει επικοινωνιακά το ξεπούλημα της Μακεδονίας. Ξεπερνά κάθε όριο γελοιότητας η άποψη του ΥΠΕΘΑ Π. Καμμένου, ότι με μια άτυχη δήλωσή μου, έκανα προπαρασκευαστικές ενέργειες για να καταλυθεί το Πολίτευμα! Τονίζω ότι η προσήλωσή μου στην Συνταγματική Νομιμότητα, την οποία υπηρετώ ως εκλεγμένος μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας από το έτος 2012, δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

Δεν υπάρχουν σχόλια: