21 Οκτωβρίου 2018

ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ:ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΘΑΡΡΟΣ

Mε αφορμή δημοσίευμα της εφημερίδας ΘΑΡΡΟΣ (φύλλο της 20ης Οκτωβρίου 2018, σελίδα 5), αναφορικά με νομικές ενέργειες που έχει προβεί ο Συνεταιρισμός μας "ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ" για την υπαγωγή μας στο άρθρο 106α του Νόμου. 3588/2007
Μας προκαλεί θλίψη και οργή το γεγονός ότι οι υπογράφοντες το άρθρο (Α.Π & Β.Β) και οι έχοντες την επιμέλεια έκδοσης, της κατά τα άλλα έγκριτης εφημερίδας, επιχείρησαν να διαστρεβλώσουν ένα τόσο σοβαρό θέμα που σχετίζεται με την πορεία της συνεταιριστικής μας οργάνωσης, διαταράσσοντας, 43 οικογένειες εργαζομένων, 25.000 παραγωγούς που εξυπηρετεί ετησίως ο Συνεταιρισμός, και δεκάδες προμηθευτές που συναλλάσσονται καθημερινά μαζί μας. Συντάσσοντας ένα δημοσίευμα το οποίο βρίθει στοχευμένων ανακριβειών (άγνωστο το γιατί) τις οποίες αναγκαζόμαστε να διευκρινίσουμε και δημόσια προς αποκατάσταση της αλήθειας:
1ον) O Αγροτικός Συνεταιρισμός "ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ" Δεν έχει υποβάλλει αίτηση πτώχευσης.

2ον) Οι ενέργειες στις οποίες έχει προβεί ο Συνεταιρισμός δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα σχετικά με την πληρωμή των επιδοτήσεων στους παραγωγούς μιας και αυτές καταβάλλονται απευθείας από τον ΟΠΕΚΕΠΕ στους λογαριασμούς τους._
Η Ένωση Μεσσηνίας έχει γνωστοποιήσει έγκαιρα από τον Φεβρουάριο του 2018 (οποίος επιθυμεί δύναται στην ιστοσελίδα του Συνεταιρισμού να εξετάσει και τους δημοσιευμένους ισολογισμούς) τα στοιχεία της οικονομικής της κατάστασης έτσι όπως αυτά έχουν διαμορφωθεί από την χρονική περίοδο πριν το 2013 έως και σήμερα.
Ως εκ τούτου και στο πλαίσιο διασφάλισης: της λειτουργίας της, των θέσεων εργασίας, των δεδουλευμένων οφειλών των εργαζομένων της, της εξυπηρέτησης των οφειλών της, απέναντι στο Δημόσιο και την Τράπεζα ΠΕΙΡΑΙΩΣ. Και με σκοπό την αδιάλειπτη εξυπηρέτηση των παραγωγών της Μεσσηνίας η Ένωση Μεσσηνίας προβαίνει στις δέουσες ενέργειες για να δημιουργήσει ένα όσο το δυνατόν ασφαλές πλαίσιο λειτουργίας, ακολουθώντας διαδικασίες εξυγίανσης και ρύθμισης των οφειλών της που έχουν ακολουθήσει και άλλες ΕΑΣ, όπως οι ΕΑΣ Ηρακλείου, ΕΑΣ Πατρών, ΕΑΣ Τρικάλων.
Επ΄ ευκαιρία της παρέμβασης μας θα θέλαμε να επισημάνουμε για πολλοστή φορά, ιδίως προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ότι θεωρούμε πρόκληση να διώκονται Διοικήσεις που έχουν αναλάβει να εξυγιάνουν πρώην ΕΑΣ με τεράστια οικονομικά προβλήματα. Τονίζοντας πως θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα δίχτυ ασφαλείας γύρω από όσους ανέλαβαν την εξυγίανση εν λειτουργία, αντίστοιχων Συνεταιρισμών, αλλά κυρίως να αποδοθεί και δικαιοσύνη με την παραδειγματική τιμωρία όσων τους λεηλάτησαν παντοιοτρόπως.

Τέλος, αναφορικά με το δημοσίευμα η ΕΝΩΣΗ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ θα υποβάλλει μήνυση και αγωγή στους υπογράφοντες και σε κάθε υπεύθυνο της εν λόγω εφημερίδας για την αποκατάσταση της φήμης και της αξιοπιστίας της για την βλάβη που έχει υποστεί.             

Δεν υπάρχουν σχόλια: