17 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός:Νεα ψυχρή επέλαση με βροχές και χιόνια από αύριο Τρίτη!!!

Image result for βροχές
Σύντομο ήταν το ανοιξιάτικο διάλειμμα της Κυριακής, καθώς με την νέα εβδομάδα έρχονται πολλές βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά.
Nα επισημάνουμε ότι σήμερα στην Καλαμάτα η υψηλότερη θερμοκρασία ήταν 17,7 βαθμοί Κελσίου και καταγράφηκε στις 12.00 το μεσημέρι, ενώ η χαμηλότερη ήταν 11,4 και καταγράφηκε στις 05.30 τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, τη Δευτέρα αναμένονται τοπικές βροχές και καταιγίδες, τις πρώτες πρωινές ώρες στο ανατολικό Αιγαίο και από το απόγευμα στα δυτικά, όπου τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν από το βράδυ στα βορειοδυτικά ορεινά, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια.
Την Τρίτη θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα. Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα, που πιθανώς κατά τόπους θα είναι έντονα, το βράδυ στα δυτικά θα εξασθενήσουν. Όσο για τη θερμοκρασία, αναμένεται να πέσει κι άλλο.
Την Πέμπτη, η θερμοκρασία δεν θα παρουσιάσει αξιόλογη μεταβολή, ενώ αναμένεται να συνεχιστούν οι βροχές σε αρκετές περιοχές και οι ασθενείς χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Τέλος, την Παρασκευή αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας, αν και αναμένονται τοπικές βροχές, αρχικά στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν κυρίως στα δυτικά και από το βράδυ στο βόρειο, ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα.
OI ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
Στις 09.00 το πρωί
Στις 15.00 το μεσημέρι
Στις 22.00 το βράδυ
ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5.700 ΚΕΡΑΥΝΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ
Πάνω από 5.700 κεραυνοί είχαν καταγραφεί μέχρι το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή του Αιγαίου, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του συστήματος «ΖΕΥΣ» του Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία, σε εξέλιξη βρίσκονται ισχυρές βροχοπτώσεις στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και την Κρήτη.
Ενδεικτικά, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (σ.σ. έως το μεσημέρι της Κυριακής) καταγράφονταν στην Ξάνθη (58 mm), στο Παρανέστι Δράμας (53 mm) και στην Καλαμπάκα Δράμας (46 mm).
O καιρός στην πόλη της Καλαμάτας για αύριο Δευτέρα 17/12/2018 προβλέπεται αρχικά μερικώς νεφελώδης.
Από τις πρώτες μεταμεσονύχτιες έως και τις μεσημβρινές ώρες θα επικρατήσουν αραιές νεφώσεις, οι οποίες θα πυκνώνουν κατά διαστήματα. Από τις απογευματινές ώρες μέχρι και το τέλος της ημέρας θα επικρατήσουν αυξημένες νεφώσεις, με ελάχιστα μικρά ανοίγματα. Τις απογευματινές ώρες υπάρχει πιθανότητα ψιλόβροχου έως ασθενούς βροχής. Τις βραδινές ώρες αναμένεται ψιλόβροχο έως ασθενής βροχή, ενώ υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν μπόρες ή καταιγίδες, κυρίως προς το τέλος της ημέρας.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και θα κυμανθεί από 9 έως 16 βαθμούς Κελσίου.
Η υγρασία θα κυμανθεί από 55-90%
Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν ασθενείς, από Β-ΒΔ διευθύνσεις, με ένταση 2-3 μποφόρ, το πρωί θα στραφούν σε Β-ΒΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ, προς τις μεσημβρινές ώρες θα στραφούν σε Ν-ΝΑ, με ένταση 2-3 μποφόρ και από τις απογευματινές ώρες και μετά θα ενισχυθούν, στα 3-4 μποφόρ.
Σε περίπτωση εκδήλωσης καταιγίδας ενδέχεται να πνέουν άνεμοι μεταβλητών διευθύνσεων, με ριπές που θα αγγίζουν τα 6-7 μποφόρ.

Επιμέλεια: Κώστας Μενούνος (Κώστας_Καλαμάτα) για το http://kalamata.meteoclub.gr/
Με πληροφορίες από kolydas.gr/windy.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: