14 Δεκεμβρίου 2018

Κύκλωμα πορνείας: Τι βρέθηκε στα διαμερίσματα των οργίων - Εξελίξεις

Κύκλωμα πορνείας: Τι βρέθηκε στα διαμερίσματα των οργίων - Εξελίξεις
Του Γιώργου Μιχαηλίδη

Nέες αποκαλύψεις προέκυψαν την Παρασκευή ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού στο πλαίσιο της διαδικασίας προφυλάκισης για το κύκλωμα πορνείας με… διεθνείς διαστάσεις στη Λεμεσό. Στα χέρια των ανακριτών βρίσκονται κιβώτια προφυλακτικών, σεξουαλικά βοηθήματακαι άλλα «καυτά» τεκμηρία όπως σημειώσεις, αριθμοί τηλεφώνων και άλλα.
Τα στοιχεία οδήγησαν στην ανανέωση για άλλες επτά ημέρες του διατάγματος κράτησης ενός Ελλαδίτη και μιας Μολδαβής. Επίσης, το Δικαστήριο αποφάνθηκε σε παράλληλη διαδικασία την 7ημερη κράτησημιας 30χρονης από την Ρουμανία και μιας 50χρονης από την Ουκρανία. Οι δυο γυναίκες είχαν σημαίνοντα ρόλο στο κύκλωμα αφού έβρισκαν κοπέλες και της στρατολογούσαν στο κύκλωμα της πορνείας. Αντίθετα, ο δεύτερος Ελλαδίτης που κρατείτο αφέθηκε ελεύθερος αφού δεν προέκυψε μαρτυρία σε βάρος του.

giann 1 
Εδώ και 10 ημέρες που διερευνάται η υπόθεση προέβη σε 30 έρευνες σε διαμερίσματα, έλαβε πάνω από 50 καταθέσεις, ενώ ακόμα αναμένονται οι απαντήσεις σε αιτήματα δικαστικών συνδρομών σε Ελλάδα, Μολδαβία, Ρωσία, Αλβανία, Ουκρανία για να διεξαχθούν έρευνες στις συγκεκριμένες χώρες για να φανεί η περαιτέρω εμπλοκή των υπόπτων ή και άλλων προσώπων. Την ίδια ώρα άρχισε η διαδικασία για την αποκάλυψη λογαριασμών των υπόπτων.
Την ίδια ώρα η Αστυνομία είχε εκ νέου επαφές με γυναίκες που κρίθηκαν θύματα εμπορίας προσώπων και μεταφέρθηκαν στο εξειδικευμένο καταφύγιο στη Λευκωσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: