14 Δεκεμβρίου 2018

SOS!!! Χάκαραν χιλιάδες προσωπικά δεδομένα και κάρτες-Οι χρήστες της PayPal θα πρέπει τώρα να ελέγξουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους, να αλλάξουν τους κωδικούς, τα PIN

‘Ασχημα τα πράγματα για όσους χρησιμοποιούν ειδικές πλατφόρμες για να κάνουν τις πληρωμές τους. Οι ερευνητές υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας ανακάλυψαν ένα νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο στοχεύει την εφαρμογή Paypal, παρακάμπτοντας τον έλεγχο πιστοποίησης δύο παραγόντων.Σύμφωνα με τους αρμοδίους της εταιρίας, το λογισμικό εμφανίζεται ως εργαλείο βελτιστοποίησης της διάρκειας της μπαταρίας και διανέμεται μέσω τρίτων εφαρμογών. Οταν γίνει η εγκατάστασή του, η εφαρμογή εξαφανίζεται, ενεργώντας όμως με δύο τρόπους.

Οι δύο τρόποι της «εισβολής»


Στην πρώτη περίπτωση, το λογισμικό ζητά από τον χρήστη να ανοίξει την εφαρμογή PayPal και, μόλις το κάνει, αυτό μιμείται τα «κλικ» του χρήστη για να στείλει χρήματα στη διεύθυνση PayPal του εισβολέα.
Στη δεύτερη περίπτωση, το κακόβουλο λογισμικό ζητά μέσω πέντε δημοφιλών εφαρμογών (Google Play, WhatsApp, Skype, Viber και Gmail) να συμπληρώσουν μια πλαστή φόρμα στοιχείων, προκειμένου στη συνέχεια να κλείσουν τις παραπάνω εφαρμογές.
Σε κάθε περίπτωση, οι χρήστες θα πρέπει να ελέγξουν τον τραπεζικό λογαριασμό τους, να αλλάξουν τους κωδικούς, τα PIN, καθώς και τους κωδικούς πρόσβασης στο Gmail. Μεγάλο το πρόβλημα δηλαδή αλλά ακόμα μεγαλύτερο για όσους έχασαν χρήματα από το χακάρισμα της διαδικτυακής υπηρεσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: