23 Απριλίου 2019

Ο Πολάκης διώχνει τους αναποφάσιστους από τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για τον Πολάκης
Όταν οι δημοσκοπήσεις συμπεριλάβουν και τις επιθέσεις Πολάκη τα πράγματα θα γίνουν ακόμα χειρότερα για τον ΣΥΡΙΖΑ
Τραγική είναι η δημοσκοπική εικόινα για τον ΣΥΡΙΖΑ, μια εικόνα που δεν έχει συμπεριλάβει τις εξελίξεις με τον Πολάκη που έχουν ξεσηκώσει σάλο στην κοινωνία και τους σκεπτόμενους ψηφοφόρους. Τα δημοσσοπικά ευρήματα είναι πολύ άσχημα για το κυβερνητικό κόμμα και θα γίνουν ακόμα πιο άσχημα μόλις συμπεριλάβουν τις επιθέσεις του Πολάκη.


Έτσι, σάλος έχει ξεσπάσει από την άνευ προηγουμένου επίθεση αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο. Η επίθεση του αυτή έχει προκαλέσει πολιτικό σεισμό και κοινωνική κατακραυγή όλων όσων δεν συμμετέχουν στην λογική της σφοδρής σύγκρουσης χωρίς επιχειρήματα παρά μόνο σπίλωσης υπολήψεων που έχει επιλέξει το Μαξίμου θέλοντας να καλύψει τις δικές του αμαρτίες αλλά και το χαμένο έδαφος που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Χαρακτηριστικό των όσων έχουν γίνει είναι και η αυτεπάγγελτη κίνηση πειθαρχικής διαδικασίας, κατά του γιατρού Παύλου Πολάκη, για δηλώσεις του αναφορικά, με το μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ) Στέλιου Κυμπουρόπουλου, την οποία αποφάσισε το ΔΣ του Συλλόγου ,στο πλαίσιο έκτακτης συνεδρίασής του.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΙΣΑ, «ανακύπτει ζήτημα κατεπείγοντος, με δεδομένο την πρωτοφανή δημόσια επίθεση συναδέλφου κατά συναδέλφου, αλλά και την έκταση που έχει πάρει το θέμα στην ελληνική κοινωνία.

Η ανάρτηση ντροπή
Κόντρα σε κάθε λογική  ο Παύλος Πολάκης επέλεξε να επιτεθεί στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της ΝΔ Στέλιο Κυμπουρόπουλο προκαλώντας πολιτικό σεισμό και κοινωνική κατακραυγή όλων όσων δεν συμμετέχουν στην λογική της σφοδρής σύγκρουσης χωρίς επιχειρήματα παρά μόνο σπίλωσης υπολήψεων που έχει επιλέξει το Μαξίμου θέλοντας να καλύψει τις δικές του αμαρτίες αλλά και το χαμένο έδαφος που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις.

Όπως είναι γνωστό ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος επελέγη από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδωσης στο παράδειγμα που έχει δώσει από το 1999 όταν έγινε ο πρώτος αριστούχος μαθητής με αναπηρία που παρέλασε σημαιοφόρος με το αμαξίδιό του.

Αδιαφορώντας για το παράδειγμα Κυμπουρόπουλου, για την προσωπική του διαδρομή, τη δύναμη για ζωή, τις σπουδές και την κοινωνική καταξίωση του, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας επέλεξε σήμερα να του επιτεθεί προσωπικά και με το γνωστό ύφος να τον κατηγορήσει επειδή… άκουσον άκουσον, διορίστηκε επιμελητής Β στο ΕΣΥ ως ΑΜΕΑ !

Δείτε την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Η πρόταση μομφής της Νέας Δημοκρατίας  και η κάλυψη του Τσίπρα
Η άγρια κόντρα έφτασε  στη Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προανήγγειλε ότι η ΝΔ θα καταθέσει πρόταση δυσπιστίας κατά του κ. Πολάκη μετά το Πάσχα, με τον Αλέξη Τσίπρα να απαντά ότι θα μετατρέψει τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.



Οποτεδήποτε ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον οποιουδήποτε υπουργού, θα τη μετατρέψει σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος κατηγόρησε τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ότι προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση μαζί του για τα κρίσιμα και μεγάλα ζητήματα, καταφεύγοντας σε ένα σπάνιο και πρωτοφανή «επικοινωνιακό αντιπερισπασμό».

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει ότι θα δώσει μία κορυφαία μάχη και επιχείρησε έναν σπάνιο, για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, πρωτοφανή θα πω εγώ, επικοινωνιακό αντιπερισπασμό, μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου», είπε παίρνοντας το λόγο ο κ. Τσίπρας και σημείωσε: «Άλλωστε, βρισκόμαστε και τυπικά από αύριο εντός της προεκλογικής περιόδου των ευρωεκλογών της 26ης Μαΐου. Και μία μόλις μέρα μετά τη δημόσια πρόσκλησή μου σε μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα όλα τα κρίσιμα ζητήματα που απασχολούν τους Ελληνες πολίτες, τον ελληνικό λαό -δηλαδή για τα θέματα της Ευρώπης, της οικονομίας, τα κρίσιμα εθνικά θέματα, τα κοινωνικά θέματα που απασχολούν τον τόπο, τους πολίτες, τους ψηφοφόρους- ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε έναν αντιπερισπασμό που αναδεικνύει τον πανικό στον οποίο βρίσκεται και ο ίδιος και το επικοινωνιακό του επιτελείο, προκειμένου εκ νέου να δραπετεύσει από μια πρόσωπο με πρόσωπο αντιπαράθεση για τα κρίσιμα ζητήματα. Και ανέβηκε σε αυτό το βήμα ο κ. Μητσοτάκης για να προαναγγείλει ότι θα καταθέσει μετά τις διακοπές του Πάσχα πρόταση δυσπιστίας σε έναν υπουργό της κυβέρνησης».



«Ο κ. Μητσοτάκης είναι προφανές ότι επιχειρεί με εαυτόν τον τρόπο να αποφύγει τη συζήτηση για τα κρίσιμα και τα μεγάλα και επιθυμεί να βάλει στο επίκεντρο της κουβέντας το εάν το ύφος του Πολάκη είναι καλό ή κακό, εάν είναι ευγενής ή αγενής, καθώς κατάγεται και από τα Σφακιά και γνωρίζει, είναι και κοντοχωριανοί, το ύφος το αψύ των Σφακιανών», συνέχισε και προσέθεσε: «Και θέλει να συζητάμε γι’ αυτό, όχι για τα επιδόματα που θέλετε να καταργήσετε, όχι για το Δώρο των Χριστουγέννων που θέλετε να καταργήσετε, όχι για την οικονομία η οποία βγαίνει από την κρίση, όχι για τα θαλασσοδάνεια τα οποία θέλετε να κουκουλώσετε.

Ε, λοιπόν, εμείς δεν θα σας κάνουμε τη χάρη, κύριοι συνάδελφοι. Ενημερώστε τον κ. Μητσοτάκη, τον αρχηγό σας ότι οποτεδήποτε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης σε αυτή εδώ την αίθουσα, θα μετατρέψω τη συζήτηση σε ψήφο εμπιστοσύνης για την κυβέρνηση. Και θα συζητήσουμε για τα μεγάλα και τα κρίσιμα, όχι αυτά που θέλετε εσείς. Θα έρθει εδώ ο κ. Μητσοτάκης να μας πει γιατί θέλει να καταργήσει το Δώρο των Χριστουγέννων, γιατί θέλει να μειωθεί αντί να αυξηθεί ο κατώτατος μισθός, γιατί θέλει ασφαλιστικό τύπου Πινοσέτ, γιατί θέλει να κουκουλώσει τη Novartis και τα θαλασσοδάνεια. Για αυτά θα δώσετε λογαριασμό και θα απαντήσετε. Οποτεδήποτε καταθέσετε πρόταση δυσπιστίας εναντίον μέλους της κυβέρνησης ή συνολικά της κυβέρνησης -δεν το τολμάτε- εδώ θα συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης. Μπροστά στον ελληνικό λαό. Για του πού φέρατε τη χώρα, πού την καταντήσατε και πώς εμείς τη βγάζουμε από την κρίση. Αυτό το πικρό ποτήρι θα το πιείτε, θα το πιείτε μέχρι τέλους».

Ο πρωθυπουργός έκανε νέα παρέμβαση μετά την τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα και είπε χαρακτηριστικά: «Δεν θα συζητήσουμε για τον Πολάκη, θα συζητήσουμε για τους πολλούς, για τα πολλά, για τους πολλούς που υποφέρουν και βγαίνουν από την κρίση .

Αν για σας ντροπή για τη δημοκρατία και για την αξιοπρέπεια είναι το ύφος και το ήθος του καθενός μας, εγώ θέλω να σας πω ότι το ύφος και το ήθος του καθενός μας μετριέται με την εντιμότητά του. Ντροπή για τη Δημοκρατία είναι τα θαλασσοδάνεια που δίνονταν νύχτα με τροπολογίες σε αυτή εδώ τη Βουλή, οι μίζες όλης της προηγούμενης κοινοβουλευτικής περιόδου, η διαφθορά, η διαπλοκή, το γεγονός ότι στα μεγάλα προβλήματα εσείς προσφεύγετε σε έναν αντιπερασπασμό που δεν σας τιμά. Δεν σας επιτρέψουμε αν εκτρέψετε τη συζήτηση εκεί όπου εσείς επιθυμείτε να την εκτρέψετε. Δεν θα σας επιτρέψουμε να αποφύγετε όλα αυτά που θέλετε να αποφύγετε σαν ο διάολος το λιβάνι».

«Αδειάζει» Πολάκη ο Νίκος Φίλης
Ο σάλος όμως που είχε ξεσπάσει, δεν «μαζευόταν». Ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαχώριζαν τη θέση τους από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, όπως έκαναν οι κύριοι Μπαλάφας και Φίλης, που αντιλήφθηκε πως αυτό που «έπληξε» ο κ. Πολάκης δεν ήταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, αλλά το «ήθος» του ΣΥΡΙΖΑ.



«Δεν εκπροσωπεί βεβαίως (σ.σ. ο κ. Πολάκης) με όσα είπε το δημοκρατικό ήθος,το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκπροσωπεί επίσης, αλλά αδικεί την προσπάθεια της κυβέρνησης, να ενισχύσει τον αγώνα των οικογενειών τους και των ίδιων των ΑμεΑ για μια, κατά το δυνατόν ισότιμη θέση στην κοινωνία μας. Και πιστεύω ότι πρέπει να βρει τρόπο να επανορθώσει αυτή την αστοχία του», ανέφερε ο Νίκος Φίλης από το βήμα της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: