14 Μαΐου 2019

«Απόλυτη Νίκη στον Πέτρο Τατούλη δίνουν οι Πελοποννήσιοι στις 26 Μαΐου»

Μια καθαρή νίκη ευρύτατης κοινωνικής πλειοψηφίας από την πρώτη Κυριακή, για μια Αυτοδύναμη Πελοπόννησο ζήτησε ο Πέτρος Τατούλης από το Κάραβελ, στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού Νέα Πελοπόννησος για τους ετεροδημότες, που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 13 Μαΐου. 
Στην κατάμεστη αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από Πελοποννήσιους, οι οποίοι κατέκλυσαν το χώρο της εκδήλωσης στον πρώτο όροφο, αλλά και το λόμπι του ξενοδοχείου από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας, ο Πέτρος Τατούλης ξεκίνησε την ομιλία του στέλνοντας ένα μήνυμα ενότητας των συμπατριωτών του στην πορεία για τις εκλογές: 
“Στην Πελοπόννησο δεν υπάρχουν "Αυτοί κι Εμείς", "Εμείς και οι Άλλοι" . Στην Πελοπόννησο , σε δυο εβδομάδες από σήμερα, απαντάμε με ηχηρή φωνή σε ένα και μόνο ερώτημα: Προχωράμε ενωμένοι μπροστά ή γυρίζουμε πίσω; Συνεχίζουμε στο αύριο ή βάζουμε στον γύψο την επόμενη γενιά των νέων της Πελοποννήσου; Πιστεύουμε στην δημοκρατία ή αφηνόμαστε στα χέρια των διαφόρων διορισμένων κομματαρχών ή τοπαρχών;”
 

Αποκλειστικά λαϊκή η χθεσινή συγκέντρωση του Πέτρου Τατούλη, αφού για πρώτη φορά ομιλία πολιτικού, υποψηφίου αρχηγού εκλογών, απευθύνθηκε σε ακροατήριο αμιγώς πολιτών , χωρίς κομματικούς μηχανισμούς και "υψηλές" παρουσίες. Ο Πέτρος Τατούλης, εμφανώς συγκινημένος για την "μεγαλειώδη συγκέντρωση, την μεγαλύτερη και πιο ενθουσιώδη από κάθε άλλη φορά" παρουσίασε το πρόγραμμα ανάπτυξης , προοπτικής και ελπίδας της Πελοποννήσου , "για τους πολλούς , και όχι για τους λίγους" , απαντώντας στην λάσπη του μηδενισμού και στα οικονομικά συμφέροντα. 

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αναφέρθηκε και στην παρουσία του κόσμου και την θέρμη με την οποία τον υποδέχτηκαν οι παριστάμενοι σημειώνοντας ότι “η νίκη της Νέας Πελοποννήσου είναι νίκη των Πελοποννησίων, που ενωμένοι αντιστέκονται σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας διχάσουν”. Ο Πέτρος Τατούλης από την αρχή της ομιλίας του, που διακόπηκε πολλές φορές από τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες του κόσμου, ξεκαθάρισε ότι “η Πελοπόννησος δεν γυρίζει πίσω και μαζί με τους πολίτες ενωμένοι προχωράμε μπροστά”. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σημείωσε στην συνέχεια ότι “στην Πελοπόννησο έχουμε εγκαταλείψει εδώ και καιρό τα κομματικά χαρακώματα. Στον δικό μας τον τόπο δεν υπάρχουν πια κόκκινα, μπλε , πράσινα ή πορτοκαλί καφενεία. Το δικό μας κόμμα, ο δικός μας πολιτικός χώρος είναι μόνο η Πελοπόννησος”.

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε ακόμα και στην έννοια του πατριωτισμού και την κακοποίηση της στα χρόνια της κρίσης,  δίνοντας τον δικό του νόημα: “Δίνουμε ένα άλλο νόημα στον πατριωτισμό. Μια έννοια που τόσο κακοποιήθηκε αυτά τα χρόνια της κρίσης, από όλους εκείνους που δεν μπόρεσαν να σηκώσουν στην πλάτη τους την μεγάλη ευθύνη. Να φτιάξουν μια σύγχρονη χώρα. Που να προσφέρει μέλλον στα παιδιά της. Που να δημιουργεί σχέσεις ακλόνητης εμπιστοσύνης ανάμεσα στον πολίτη και τον πολιτικό. Που να αγκαλιάζει την κοινωνική δικαιοσύνη και να ανασυστήνει συνεχώς την κοινωνική αλληλεγγύη. Που να μπορεί να ξαναγεννήσει μια Νέα Ελλάδα και να εκφράσει την ευρεία κοινωνική πλειοψηφία του κέντρου. Που να μπορεί , τέλος, να απευθύνεται με αξιοπρέπεια και σύνεση σε όλους τους Έλληνες, χωρίς διχαστικά και πολωτικά διλήμματα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: