Στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται ο μοναχός από το Άγιον Όρος ο οποίος βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, έπειτα από συμπτώματα που ανέπτυξε ενόσω βρισκόταν στη μονή Αγίου Παύλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, πρόκειται για 85χρονο ο οποίος διεκομίσθη το περασμένο Σαββατοκύριακο εκτάτως στο Παπανικολάου και νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ για περιστατικά Covid-19.

Σύμφωνα με πηγές, ο μοναχός έχει υποκείμενα νοσήματα και η κατάστασή του είναι μεν βελτιωμένη τις τελευταίες ώρες, αλλά παραμένει βαριά. Τα επόμενα 24ωρα εκτιμώνται ως εξαιρετικά κρίσιμα για την πορεία της υγείας του.

Μεγάλο ενδιαφέρον Τσιόδρα για την πορεία της υγείας του

Να σημειωθεί ότι ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον 85χρονο μοναχό, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, έχει επιδείξει και ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επικοινώνησε ήδη αρκετές φορές με το νοσοκομείο ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του.

Είναι γνωστή, άλλωστε, η πολύ στενή σχέση του κ. Τσιόδρα με την Ορθοδοξία: τον Μάρτιο, εν μέσω καραντίνας, εθεάθη να ψάλλει σε Ιερό Ναό, ενώ τον Απρίλιο, στις ευχές του για το Πάσχα, είχε αποκαλύψει τι του είχε πει μοναχός του Αγίου Όρους κατά την επίσκεψή του στον Άθω πριν από 30 χρόνια, ως φοιτητής. Ανάλογο ενδιαφέρον για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο μοναχός δείχνει σε κάθε ευκαιρία και ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αθανάσιος Μαρτίνος.

Υπενθυμίζεται ότι σε τρεις μονές του Αγίου Όρους έχουν ήδη επιβεβαιωθεί 10 κρούσματα κορονοϊού, ενώ στη χερσόνησο του Άθω μετέβη ήδη κλιμάκιο του ΕΟΔΥ. Η Ιερά Κοινότητα έχει περιορίσει στο ελάχιστο τον αριθμό των προσκυνητών στον Άθω και κατά την αναχώρησή τους από τα λιμάνια της Ουρανούπολης και της Ιερισσού οι επισκέπτες υποβάλλονται σε θερμομέτρηση.

Πηγή:voria.gr