21 Οκτωβρίου 2020

Χρυσή Αυγή: η Εγκληματική Οργάνωση

  Εν αναμονή της απόφασης και η αγωνία πολλών αναμειγνύεται με την περιέργεια περισσοτέρων και συνθέτουν την νηπιακή πολιτική κατάσταση.

 

Και εδώ τίθεται το ερώτημα: Τι μας ενδιαφέρει τελικά;

Να ακολουθούμε την Αλήθεια  ή να ακολουθούμε τα αρχέγονα κομματικά μας ένστικτα ή απλά τα αρχέγονα ένστικτα μας;

 

Η πρόθεση και το αποτέλεσμα είναι σημαντικά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον χαρακτηρισμό ή τον αποχαρακτηρισμό.

 

Όμως τα στοιχεία και τα δεδομένα είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας.

 

Ας ψάξουμε λοιπόν με/για στοιχεία και ας δώσει/σχηματίσει ο καθένας το δικό του συμπέρασμα:

 

ΠΑΣΟΚ

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσες εταιρείες έκλεισαν με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσες καριέρες καταστράφηκαν με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσοι συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν  με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ποιότητα ζωή τους με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσοι συνάνθρωποι μας περιθωριοποιήθηκαν, πόσοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία, πόσοι έμειναν ανάπηροι από τροχαία, πόσοι ενεπλάκησαν με ναρκωτικά, πόσοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό,  με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσοι συνάνθρωποι μας αδικήθηκαν; Πόσοι ευνοήθηκαν σε βάρος άλλων; (λόγο πολιτικών επιλογών και διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ πόσοι συνάνθρωποι μας ταλαιπωρήθηκαν από την δημόσια διοίκηση; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

 

ΝΔ

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσες εταιρείες έκλεισαν με ευθύνη της; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσες καριέρες καταστράφηκαν με ευθύνη της; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσοι συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν  με ευθύνη της; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ποιότητα ζωή τους με ευθύνη της; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσοι συνάνθρωποι μας περιθωριοποιήθηκαν, πόσοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία, πόσοι έμειναν ανάπηροι από τροχαία, πόσοι ενεπλάκησαν με ναρκωτικά, πόσοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό,  με ευθύνη της; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσοι συνάνθρωποι μας αδικήθηκαν; Πόσοι ευνοήθηκαν σε βάρος άλλων; (λόγο πολιτικών επιλογών και διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης της ΝΔ πόσοι συνάνθρωποι μας ταλαιπωρήθηκαν από την δημόσια διοίκηση; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

 

ΣΥΡΙΖΑ

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσες εταιρείες έκλεισαν με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσες καριέρες καταστράφηκαν με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν  με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ποιότητα ζωή τους με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι συνάνθρωποι μας περιθωριοποιήθηκαν, πόσοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία, πόσοι έμειναν ανάπηροι από τροχαία, πόσοι ενεπλάκησαν με ναρκωτικά, πόσοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό  με ευθύνη του; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι συνάνθρωποι μας αδικήθηκαν; Πόσοι ευνοήθηκαν σε βάρος άλλων; (λόγο πολιτικών επιλογών και διακυβέρνησης).

Στα χρόνια ύπαρξης και διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ πόσοι συνάνθρωποι μας ταλαιπωρήθηκαν από την δημόσια διοίκηση; (λόγο πολιτικών διακυβέρνησης).

 

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσες εταιρείες έκλεισαν με ευθύνη της;

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσες καριέρες καταστράφηκαν με ευθύνη της;

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσοι συνάνθρωποι μας αυτοκτόνησαν  με ευθύνη της;

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσοι συνάνθρωποι μας περιθωριοποιήθηκαν, πόσοι έχασαν την ζωή τους σε τροχαία, πόσοι έμειναν ανάπηροι από τροχαία, πόσοι συνεπλάκησαν με ναρκωτικά, πόσοι αναγκάστηκαν να φύγουν στο εξωτερικό  με ευθύνη της;

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσοι συνάνθρωποι μας έχουν χάσει την ποιότητα ζωή τους με ευθύνη της;

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσοι συνάνθρωποι μας δολοφονήθηκαν με ευθύνη της;

Στα χρόνια ύπαρξης της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ πόσοι συνάνθρωποι μας αδικήθηκαν; Πόσοι ευνοήθηκαν σε βάρος άλλων; (λόγο πολιτικών επιλογών).

 

Αν θα μπουν στοιχεία και αριθμοί τότε και μόνο τότε θα μπορέσουμε να αποφανθούμε με ασφάλεια περί εγκληματικής οργάνωσης.

 

Και βεβαίως στα χείλη σκεπτόμενων προσώπων ακούω να επαναλαμβάνεται μια φράση: είχαμε ανθρωποκτονίες επί των προηγηθείσων κυβερνήσεων πολιτικού χαρακτήρα και με πολιτικό έρεισμα;

 

Είχαμε ;;; ταυτίστηκαν τα πολιτικά κόμματα με αυτές τις ανθρωποκτονίες;;;

 

Αν πάμε πιο πίσω στον εμφύλιο, υπήρξαν ακροδεξιοί που κατέδωσαν στους Γερμανούς με αποτέλεσμα να εκτελεστούν Έλληνες; Υπήρξαν ακροαριστεροί που με συνοπτικές διαδικασίες δίκασαν και εκτέλεσαν Έλληνες;;;

 

Αυτοί όλοι καταδικάστηκαν;;;

 

Ταυτίστηκαν με πολιτικά κόμματα και ελήφθησαν νομοθετικά και δικαστικά μέτρα εναντίων αυτών των πολιτικών κομμάτων;;;

 

Καταδικάστηκαν στην συνείδηση μας;;;

 

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ στην Ελλάδα και τον κόσμο δεν αφορά και δεν ασχολείται με το πώς θα βρει λύσεις και θα βελτιώσει το πνευματικό επίπεδο και το βιοτικό επίπεδο των πολιτών της. ΑΛΛΑ πως θα βρει σκοτεινά και μελανά σημεία των αντιπάλων και θα τα χρησιμοποιήσει την κατάλληλη στιγμή ώστε να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων και να παραμείνει στην εξουσία όσο περισσότερο μπορεί.

 

Ο Μεσαίωνας και ο Φεουδαρχισμός με άλλες τακτικές και άλλες μορφές αλλά με το πιο στέρεο θεμέλιο είναι εδώ. Τον εθελοντισμό.

 

Με εκτίμηση

 

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

Πτυχιούχος ΑΠΘ,  Διδάκτωρ ΠΠ,  Συγγραφέας

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: