Ο Σύλλογος Κωνσταντινουπολιτών, ασφάλεια κατά την διάρκεια αδιάλειπτης επίλυσης απαιτήσεων που απαιτούνται για τα διεθνή στοιχεία που παρέχονται, παρέχουμε πρόσβαση σε 1 η Συμπληρωματική Συνάντηση Ανθρώπινης Διάφορα (SHDM- Ι) του εξοπλισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία (ΟΑΣΕ) με το « Ελευθερία ΜΜΕ και Ιστός Φύλων » , η πρόσβαση σχολήχθη, τηλεδιάσκεψης, στις 8 - 9 Μαρτίου 2021.
Αναπτύξησης προσφοράικώς και κατατέλους γραφοίος τα ζητήματα ανελευθερίας του Τύπου και της έκφρασης εμφανίσεων και ητοτορική μίσους που προστίθενται στην Τουρκία.
Ειδικότερα, υπογράμμουν τα ο ελληνικά μειονοτικός χρωματικές λεπτομέρειες απαιτούν απειλή και απαιτούμενοι χώροι στην ελευθερία έκφρασης, με ασυμπτωματική πρόσβαση σε ό, τι χρειάζονται, σε πολύχροντα από την εικόνα που εμφανίστηκαν στην Μία στην Τουρκία.
Έγινε ειδική εμφάνιση στο δια του τουρκικού Τύπου εκφραζόμενη ρητορική μίσους κατα τον Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, με διαμέρη παραδείγματα του διάτου παρελθόντος.
Αργαλιστικά προγράμματα Συστήματα ( Συστάσεις ) για τον ΟΑΣΕ απαιτούν προτρέπεται από τις ερωτήσεις για να αναφέρω τις ερωτήσεις για τις προσπάθειες για τις διεθνείς αναζητήσεις για τις υπηρεσίες της έκθεσης, για την αναζήτηση διαφορετικών εφαρμογών, σε κάθε φορά που γράφουμε και διαθέτουμε για τα έγγραφα της εφαρμογής, και το περιεχόμενο, για την εξουσία της πληροφορίας για την πληροφορία των μηνυμάτων και των ενδυμάτων γένει διακρίσεις σε χωριστά μειονοαντά.
Τοریسρες κείμενο της εφετινής διαμβασης του σχερικού Συλλόγου Κωνσταντινουπολιτών προς τα τα ταλα-του του ΟΑΣΑ, στην αγγλική γλώσσα, και ως:
Συμπληρωματική συνάντηση για την ανθρώπινη διάσταση (SHDM) I σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και την ισότητα των φύλων, 8 - 9 Μαρτίου 2021, ημέρα 2, συνεδρία II: Ο ρόλος των μέσων ενημέρωσης στην εφαρμογή της ατζέντας για τις γυναίκες, την ειρήνη και την ασφάλεια
Η ελληνική μειονότητα και το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία - Ελευθερία των ΜΜΕ και θέματα μίσους
ΔΗΛΩΣΗ
Εισαγωγή
Εκπροσωπούμε την Κωνσταντινοπολίτικη Εταιρεία, μια μη κυβερνητική / μη κερδοσκοπική οργάνωση, που ιδρύθηκε το 1928 στην Ελλάδα από βίαια μέλη της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης.
Η παρέμβασή μας θα επικεντρωθεί στα βασικά ζητήματα που σχετίζονται με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τη ρητορική μίσους στην Τουρκία και θα αντιμετωπίσουμε τις ανησυχίες μας σχετικά με την πραγματική εφαρμογή των δεσμεύσεων του ΟΑΣΕ και θα εντοπίσουμε περαιτέρω ενέργειες που μπορεί να αναλάβει η Τουρκία, σχετικά με την ελευθερία των μέσων ενημέρωσης και τη ρητορική μίσους σε αυτό Χώρα.
Ελευθερία των μέσων ενημέρωσης
Η ελευθερία των ΜΜΕ και η ελευθερία έκφρασης στην Τουρκία υφίστανται συνεχή και αυξανόμενη επίθεση.
Από την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος τον Ιούλιο του 2016, ακαδημαϊκοί, δημοσιογράφοι και συγγραφείς που επικρίνουν την κυβέρνηση διατρέχουν κίνδυνο ποινικής έρευνας και δίωξης, εκφοβισμού, παρενόχλησης και λογοκρισίας. Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, τουλάχιστον 156 μέσα ενημέρωσης έχουν κλείσει με εκτελεστικό διάταγμα από τον Ιούλιο του 2016. Περισσότεροι από 114,00 ιστότοποι έχουν αποκλειστεί.
Υπολογίζεται ότι 2.500 δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχασαν τη δουλειά τους ως αποτέλεσμα, και εκδόθηκαν αβάσιμες και δυσανάλογες ποινές που περιορίζουν την ελευθερία έκφρασης.
Επιπλέον, η Γενική Διεύθυνση Τύπου και Πληροφοριών έχει ανακαλέσει τα διαπιστευτήρια τύπου 778 δημοσιογράφων. Περισσότεροι από 120 δημοσιογράφοι και άλλοι εργαζόμενοι στα μέσα ενημέρωσης έχουν τεθεί υπό κράτηση, μερικοί για έως εννέα μήνες χωρίς δίκη.
Η τουρκική κυβέρνηση συνεχίζει να επιβάλλει σημαντικούς περιορισμούς και σοβαρούς περιορισμούς στα ανθρώπινα δικαιώματα, απειλώντας έτσι τη βιώσιμη ευημερία, την επιβίωση και το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία. Αυτές οι καταπιεστικές πολιτικές έχουν οδηγήσει στη δραματική μείωση του ελληνικού πληθυσμού της Τουρκίας, από πάνω από 100.000 τη δεκαετία του 1950 σε λιγότερους από 2.000 σήμερα.
Συγκεκριμένα, ο ελληνικός Τύπος μειοψηφίας στην Κωνσταντινούπολη απειλείται συνεχώς και αντιμετωπίζει τους ίδιους περιορισμούς ελευθερίας έκφρασης σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό. Υπό αυτές τις σκληρές συνθήκες, η επιβίωσή της είναι αμφίβολη. Το τουρκικό κράτος διατηρεί σκόπιμα τον τύπο της μειοψηφίας χαμηλόχρηστο και εποπτεύεται στενά από τις αρμόδιες αρχές. Ένα πιθανό κλείσιμο θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για την πολυφωνία των μέσων ενημέρωσης.
εχθρικός λόγος
Στην Τουρκία, κυβερνητικοί αξιωματούχοι και φιλοκυβερνητικές ομάδες συνεχίζουν να κατευθύνουν ρητορική μίσους προς μη μουσουλμάνους πολίτες. Ειδικότερα, η ρητορική μίσους και οι απειλές κατά της ελληνικής μειονότητας και του Οικουμενικού Πατριαρχείου παραμένουν σοβαρό πρόβλημα. Οι τουρκικές αρχές συνεχίζουν να μειώνουν τον Πατριάρχη αρνούμενοι πεισματικά να τον αποκαλέσουν Οικουμενικό. Αυτός ο τίτλος είναι καθαρά εκκλησιαστικός από τον 6ο αιώνα μ.Χ. και όλοι οι ξένοι αξιωματούχοι χρησιμοποιούν αυτόν τον όρο χωρίς προκατάληψη.
Τον Μάιο του 2020, σε ειδική έκδοση 176 σελίδων του φιλο-ισλαμικού τουρκικού περιοδικού Gerçek Hayat, το οποίο ανήκει στην ομάδα Τύπου της γνωστής φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Şafak, ηγετικών μελών θρησκευτικών μειονοτήτων στην Τουρκία, συμπεριλαμβανομένης της Οικουμενικής Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έγινε στόχος. Το περιοδικό προέβαλε αβάσιμους ισχυρισμούς ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης ήταν μεταξύ εκείνων που βοήθησαν και συνεργάστηκαν με το κίνημα Fethullah Gülen για να πραγματοποιήσουν την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία τον Ιούλιο του 2016.
Επίσης, άλλοι φιλοκυβερνητικοί σχολιαστές ειδήσεων δημοσίευσαν ιστορίες που προσπάθησαν να συνδέσουν τους συνωμότες πραξικοπήματος του Ιουλίου 2016 με τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Μετά από τέτοιες δηλώσεις, ο Οικουμενικός Πατριάρχης στόχευε από κακοποιούς στην προσωπική του κατοικία. Οι δράστες παραμένουν ελεύθεροι.
Επιπλέον, οι τουρκικές αρχές χωρίς εσωτερική συζήτηση και κατά παράβαση των διαδικασιών της UNESCO, αποφάσισαν να μετατρέψουν τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς Αγία Σοφία και την Πρώην Εκκλησία της Αγίας Σωτήρος της Χώρας σε τζαμιά. Αν και λειτουργούν ως μουσεία, εξακολουθούν να αποτελούν σημεία αναφοράς τόσο για τον Χριστιανισμό όσο και για το Ισλάμ. Τέτοιες κακώς σχεδιασμένες πρωτοβουλίες, μόνο για βραχυπρόθεσμο πολιτικό κέρδος, δεν εξυπηρετούν μια πολυπολιτισμική κοινωνία. Ας ελπίσουμε ότι η διακήρυξη του Προέδρου Ερντογάν στις 02.03.2021 δεν θα είναι άλλο τέχνασμα.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ
Λόγω σημαντικών περιορισμών και σοβαρών περιορισμών στην Ελευθερία των ΜΜΕ που απειλούν τη βιώσιμη ζωτικότητα, την επιβίωση και το μέλλον της ελληνικής μειονότητας στην Τουρκία, ο ΟΑΣΕ / ODHIR καλείται να παροτρύνει την Τουρκία - ως συμμετέχον κράτος του ΟΑΣΕ:
• Ενίσχυση της ανεξαρτησίας της ρυθμιστικής αρχής και των μελών του διοικητικού συμβουλίου και του νόμου σύμφωνα με τις συστάσεις της Επιτροπής της Βενετίας με σκοπό τη διασφάλιση της πολυφωνίας των μέσων ενημέρωσης ·
• Διασφάλιση ότι οι δημοσιογράφοι μπορούν να ασκήσουν το καθήκον τους να ενημερώνουν την κοινή γνώμη και να μεταφέρουν πληροφορίες και ιδέες χωρίς απειλές, παρενόχληση ή εκφοβισμό και ότι δεν διώκονται για έκφραση απόψεων που δεν αποτελούν υποκίνηση βίας.
• Θέσπιση μέτρων για την εξάλειψη της ρητορικής μίσους στα μέσα ενημέρωσης, προκειμένου να προστατευθούν οι στοχευμένες μειονότητες και να τερματιστεί η ατιμωρησία για εγκλήματα μίσους.
• Μεταρρύθμιση των άρθρων 299 και 301 του ποινικού κώδικα προκειμένου να περιοριστούν οι διακρίσεις εις βάρος των μειονοτήτων και οι παραβιάσεις του δικαιώματος στην ελευθερία της έκφρασης.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου