7 Μαρτίου 2021

Μια Διεισδυτική Ματιά στα Βαθύτερα της Δημιουργίας

 Με αφορμή τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις κατά τις περιπτώσεις Λιγνάδη κ Φιλιππίδη

Ποιο είναι το αποκορύφωμα της Δημιουργίας; Η Κορωνίδα και η Εσχάτη κίνηση του Δημιουργού στον Επίλογο Του στην όλη προσπάθεια της Δημιουργίας; Ο Άνθρωπος.

Το πρώτο βήμα ήταν η Γένεση. Το Μπιγκ Μπαγκ κατά τους αγγλοσάξονες. Πόσο  αποτυχημένη λέξη αλήθεια, πόσο φτωχή μπροστά στην ελληνικότατη Γένεση. Μια τεράστια, αδιανόητα τεράστια, βαρυτική υλη σε συνθήκες αδιανόητες, συσσωρεύεται και εκρήγνυται και ακολουθεί η διαστολή και η γένεση των γαλαξιών και πλανητών όπως την ξέρουμε μέχρι σήμερα.

Το δεύτερο βήμα, πάνω στον σχηματισμένο πλέον πλανήτη, τα μικρόβια. Αυτά θα δημιουργήσουν την κατάλληλη ατμόσφαιρα και θα δημιουργήσουν τις συνθήκες για την έλευση του φυτικού βασιλείου.

Δρ Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

 

Το τρίτο βήμα η έλευση του φυτικού βασιλείου.

Το τέταρτο βήμα η έλευση του ζωικού βασιλείου

Το πέμπτο βήμα η έλευση του ανθρώπου.

Οι άνθρωποι μπορούν και φτιάχνουν ρομπότ, το ελεύθερο πνεύμα, η ανεξάρτητη προσωπικότητα, η δυνατότητα της επιλογής και η συνεπακόλουθη ευθύνη, ήταν στις προτεραιότητες του Δημιουργού. Το να φτιάξεις ένα σύμπαν είναι σχετικά εύκολο, είναι θέμα μιας εντολής. Το να φτιάξεις μια ανεξάρτητη προσωπικότητα που θα είναι σε θέση να συλλάβει έννοιες και να αναπτύξει την Φιλοσοφία και να στοχαστεί πάνω στην ίδια του την ύπαρξη και εν τέλει να φτάσει να κρίνει τον ίδιο τον Δημιουργό, δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Χαμένος μέσα στις σκέψεις του ο Δημιουργός συνειδητοποίησε ότι κάποια στιγμή το Δημιούργημα του θα τον ανεβάσει στο Σταυρό, όπως κάνουμε πολλοί άμυαλοι υιοί, γα να το καταλάβουμε αργότερα όταν θα έχουμε ωριμάσει και μορφωθεί. Και εδώ έγκειται το μεγαλείο της Μητέρας και του Πατέρα – που κάποιοι θέλουν να καταργήσουν – στην υπομονή. Αλήθεια, τι έχουν περάσει εξ αίτιας μας οι γονείς μας; Τσακωμοί, κόντρες, πείσματα μέχρι και διακοπή διπλωματικών σχέσεων. Και όμως η μάνα θα ξενυχτίσει μαζί μας σε κάθε ασθένεια, θα ανεχτεί κάθε μας ανοησία και προσβολή και θα μας στηρίξει σε κάθε μας επιλογή. Και ο πατέρας, αν είναι σωστός και έντιμος και δίκαιος θα μας βοηθήσει να χτίσουμε προσωπικότητα. Έτσι και ο Δημιουργός, αντιλήφθηκε νωρίς ότι τα ίδια θα τραβούσε, μέχρι να ωριμάσουν τα βλαστάρια του. Και σαν πατέρας δεν το αρνήθηκε.

Πως όμως θα δημιουργούσε τον άνθρωπο με ανεξάρτητη προσωπικότητα και με ικανότητα να κρίνει και να αποφασίζει;;;

Ένας μόνο τρόπος υπήρχε. Ένας τρόπος σε τέσσερα  βήματα.

Το πρώτο βήμα είναι τα γονίδια. DNA αναμεμειγμένο με πρωτεΐνες και άλλες ουσίες σε μια υπέρπυκνη δόμηση, αντιγραφή σε RNA και μεταγραφή/παραγωγή κάποιου ενζύμου και να το καλούπι. Χιλιάδες πληροφορίες και για τον σκελετό και για τον φαινότυπο και τον χαρακτήρα.

Το δεύτερο βήμα είναι οι νευρικές συνάψεις στον εγκεφαλικό φλοιό και όχι μόνο. Η Σοφία του Δημιουργού επινόησε το δεύτερο θεμελιώδες βήμα. Ένα σύστημα ναι-όχι, ένα σύστημα μου αρέσει-δεν μου αρέσει, ένας κωδικός δηλαδή, που ερχόμενος σε επαφή με οτιδήποτε καινούργιο θα αποφαινόταν με ένα απλό ναι-όχι ένα απλό μου αρέσει-δεν μου αρέσει. Για παράδειγμα πάμε στην Τανζανία και μας κάνουν το τραπέζι και δοκιμάζουμε την πρώτη κουταλιά ή πιρουνιά, αυτόματα θα αποφανθούμε ότι μας αρέσει ή ότι δεν μας αρέσει. Δεν είναι το αποτέλεσμα μιας βαθιάς επιστημονικής ανάλυσης ή διαλογισμού, είναι το αποτέλεσμα ενός κώδικα που λειτουργεί τυχαία, ναι τυχαία, ή μου αρέσει η φασολάδα ή δεν μου αρέσει.

Το τρίτο βήμα είναι η οικογένεια. Οι συναισθηματικοί δεσμοί και οι δεσμοί αίματος σε συνδυασμό με τις ανάγκες και τις εμπειρίες που δημιουργούνται, με την μεταβίβαση γνώσεων και την θέσπιση κανόνων και όλα αυτά μέσα σε ένα καλοζυγισμένο χρονικό διάστημα.

Το τέταρτο βήμα είναι το περιβάλλον, βιοτικό και αβιοτικό. Οι επιδράσεις αλύπητες και απεριόριστες.

Τέσσερα βήματα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην δημιουργία άποψης, σε ένα πιθανό Αϊνστάιν, στην φιλοσοφία. Στην ανεξάρτητη προσωπικότητα. Αλλά και καμμιά φορά σε κάτι υποδεέστερο πνευματικά.

Ας πάμε τώρα στο σεχ

Δεν εξασφαλίζει μόνο την διαιώνιση, εξασφαλίζει και την ευχαρίστηση, εξασφαλίζει και την αρμονία σε μια καλή σχέση, εξασφαλίζει και οφέλη για το ανθρώπινο σώμα καθώς λειτουργεί και ευεργετικά. Έχει και κόπο όμως. Αν βγάλουμε την ευχαρίστηση μένει ο κόπος και προφανώς οι άνθρωποι θα το απέρριπταν. Έτσι λήφθηκε ειδική μέριμνα και εξαιρέθηκε του κώδικα και ενισχύθηκε η ευχαρίστηση και εγκαταστάθηκε μόνιμα στα γονίδια μας. Και από αυτό το σημείο ξεκινούν τα προβλήματα τύπου Λιγνάδη.

Το ανακάτεμα της τράπουλας (των γονιδίων δηλαδή) μετά την γονιμοποίηση του ωαρίου δημιούργησε και δημιουργεί πολλές πολλών ξεχωριστές περιπτώσεις και προτιμήσεις. Σε συνδυασμό με τον κώδικα αναγνώρισης καθώς μεγαλώνουμε είχε σαν αποτέλεσμα τα γνωστά φαινόμενα. Δεν είναι ανάγκη να ξέρει κάποιος ότι είναι ομοφυλόφιλος ή παιδεραστής μέχρι να έρθει η κατάλληλη συνθήκη, ένα τυχαίο άγγιγμα στην παραλία για παράδειγμα, εκεί αναστατώνεται όλο το σύμπαν, οι νευρικές συνάψεις και οι νευρώνες παίρνουν φωτιά. Το αρμόδιο εγκεφαλικό κέντρο οδηγείται σε κατάσταση μποτιλιαρίσματος όπως στην εθνική σε ώρα αιχμής. Όλα παγώνουν και ο έφηβος χορεύει σε αυτούς τους ρυθμούς.

Είναι άδικο να καταδικάσουμε κάποιον γιατί έτσι του ‘έκατσαν’ γονίδια και νευρωνικά δίκτυα. Μπορούμε όμως να καταδικάσουμε όλους τους μεγαλωμένους πια αμόρφωτους και μορφωμένους που προσπερνούν αδιάφορα και δεν κάνουν κάτι γι αυτό.

Να πάμε και στην Πολιτική και τις Επιλογές μας; Θα βρούμε πολλές ομοιότητες.

Οι Δημιουργικοί άνθρωποι είναι ερωτικοί άνθρωποι και αυτό που μπορεί να τους προστατεύει είναι μια καλή σχέση σε μια οικογένεια με αρμονία και γαλήνη.

Αν θέλαμε να διορθώσουμε τα κοινωνικώς μη αποδεκτά γεγονότα θα έπρεπε να στοχεύσουμε στο χτίσιμο προσωπικότητας και την ενημέρωση. Και τα καλύτερα ‘εργαλεία’ για τον σκοπό αυτό είναι:

Α. Η Ελληνική Γλώσσα. Η γλώσσα των θεών. Η αρχαία ελληνική γλώσσα προάγει την σκέψη και διευρύνει τους ορίζοντες. Ας πάψουμε να ποδοπατάμε την ελληνική γλώσσα μας και ας προσπαθήσουμε να την μάθουμε και να διευρύνουμε το λεξιλόγιο μας.

Β. Η Ελληνική και Ορθόδοξη Παιδεία. Κείμενα των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων και τμήματα από τους βίους των αγίων θα έφτιαχνε εκείνο το υλικό που δεν θα επιδεχόταν καμία διάβρωση και θα οδηγούσε στα καλύτερα θεμέλια για την προσωπικότητα των νέων ανθρώπων.

Η ελληνική Γλώσσα, η γλώσσα του Ομήρου, του Πλάτωνα και του Σεφέρη σε συνδυασμό με την αρχαιοελληνική φιλοσοφία και τις αρετές των αγίων θα μας έφερνε στο σωστό σημείο.

Ο Δημιουργός έκανε το πρώτο βήμα, μένει σε εμάς να κάνουμε το δεύτερο.

Δυο βήματα όλα και όλα προς την Τελειότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: