13 Μαΐου 2021

Κορωνοϊός: 2.167 κρούσματα, 683 διασωληνωμένοι, 55 θάνατο


koronoios-2-167-kroysmata-683-diasolinomenoi-55-thanatoi-561362188

Σε 2.167 ανέρχονται τα νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα οποία κατεγράφησαν στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ). 

Κατά το ίδιο διάστημα, κατεγράφησαν 55 θάνατοι.

Παράλληλα, 683 σε ανέρχονται οι διασωληνωμένοι ασθενείς στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

koronoios-2-167-kroysmata-683-diasolinomenoi-55-thanatoi0

Χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης

Το αναλυτικό χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης των οικονομικών δραστηριοτήτων της χώρας, στο πλαίσιο της σταδιακής άρσης του lockdown, ανακοίνωσε την Πέμπτη το υπουργείο Ανάπτυξης. 

Διαβάστε τον αναλυτικό οδικό χάρτη

Εμβολιασμός

Επιταχύνει η επιχείρηση «Ελευθερία» κατά του κορωνοϊού στη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα είναι πλέον πρώτη σε ημερήσιους εμβολιασμούς μεταξύ των χωρών G8 και G20.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους πίνακες που έδωσε στη δημοσιότητα χθες ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Άκης Σκέρτσος, η Ελλάδα προηγείται χωρών όπως ο Καναδάς, η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο. [Διαβάστε]

Self-tests

Από τη Δευτέρα 17 Μαΐου θα απαιτείται η διενέργεια self test μία φορά εβδομαδιαίως για την προσέλευση μαθητών, εκπαιδευτικών, διοικητικού και λοιπού προσωπικού στα σχολεία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας.

⇒ Διαβάστε ακόμη: Τα μεγάλα βήματα προς την κανονικότητα

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο, οι εξετάσεις στα ΑΕΙ θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως ή διά ζώσης, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής, με την προηγούμενη διενέργεια self test φοιτητών και καθηγητών. [Διαβάστε]

⇒ Διαβάστε ακόμη: Self test: Οδηγός για τη δήλωση των αποτελεσμάτων στην πλατφόρμα self-testing.gov 

Δεν υπάρχουν σχόλια: