16 Ιουλίου 2021

==== LEONID ILLICH, ΈΚΔΟΣΗ ΤΟΥ 21ΟΥ ΑΙΏΝΑ

Ένας σύγχρονος πολιτικός έγραψε ένα άρθρο που αγγίζει τη ρωσική ιστορία. Πιθανώς καμία επιστήμη δεν έχει διαστρεβλωθεί τόσο πολύ από την εξουσία όσο η ιστορία.
Η αληθινή ιστορία της Ρωσίας μπορεί να γίνει κατανοητή μόνο σε μία περίπτωση: όταν βρεθεί το σημασιολογικό νήμα που ξεκινά από την εποχή της έναρξης της Άριας πολιτιστικής μας εποχής. Στη συνέχεια, σε αυτό το σημασιολογικό νήμα τα ιστορικά γεγονότα και η πολιτισμική δομή τοποθετούνται μόνα τους, χωρίς να χρειάζεται να προστεθεί κάτι σε αυτά.
Όταν οι άνθρωποι της εξουσίας γράφουν άρθρα και βιβλία που κάνουν ιστορικούς παραλληλισμούς και δείχνουν την ενότητα, αυτό είναι αμέσως αποκρουστικό. Επειδή η ενότητα πρέπει να αναζητείται στο ιερό επίπεδο, αλλά σε καμία περίπτωση στο κοσμικό επίπεδο. Επιπλέον, η ενότητα είναι εγγυημένα απούσα από το κοσμικό επίπεδο. Κατά συνέπεια, όταν αναζητείται στο κοσμικό επίπεδο, αυτό που αναζητείται δεν είναι η ενότητα, αλλά κάτι άλλο.

==== ΟΜΟΙΌΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΠΙΘΥΜΙΏΝ ΩΣ ΣΧΕΣΙΑΚΉ ΒΆΣΗ
Το καθήκον της σημερινής πολιτιστικής εποχής είναι η ανάπτυξη της υγιούς ελεύθερης σκέψης. Για τη Ρωσία, η ανάπτυξη της ελεύθερης σκέψης στηρίζεται σε μια ιερή γλώσσα, που ήρθε στη Ρωσία ως γλώσσα των χριστιανικών τελετών.
Είναι αντιπαραγωγικό να αναφερόμαστε στην κοινή εμπειρία των ιστορικών γεγονότων ως ενοποιητική συγγένεια. Οι ερμηνείες των ιστορικών γεγονότων διαφέρουν τόσο πολύ όσο και οι κατευθύνσεις του φωτός των λαμπτήρων του δρόμου που είναι τοποθετημένοι σε διαφορετικές πλευρές του φράχτη.
Δεν μπορεί κανείς να βρει συγγένεια σε κοινές εμπειρίες. Το να αναφερθούμε σε αυτά θα ήταν σαν να πατάμε στην επιφάνεια ενός πρόσφατα παγωμένου νερού, ο πάγος του οποίου δεν έχει σκληρύνει αρκετά.
Μια συγγενική βάση μπορεί να βρεθεί στην ενότητα της επιθυμίας και της βούλησης. Αυτή η ενότητα αποτελεί μια κοινή γλώσσα μέσω της οποίας μπορούμε να απευθυνθούμε στον Θεό. Η γλώσσα που χρησιμοποιείται στις ταινίες και στις εφημερίδες/περιοδικά δεν επιτρέπει να απευθυνθείτε στον Θεό. Κατά συνέπεια, υπάρχει ένα αδιαπέραστο χάσμα μεταξύ της μαζικής κουλτούρας και της πραγματικής κουλτούρας των ανθρώπων. Ο Θεός δεν δέχεται το λεξιλόγιο των εφημερίδων και των ταινιών.

==== ΠΟΥ ΔΙΑΜΌΡΦΩΣΕ ΤΗ ΡΩΣΙΚΉ ΕΝΌΤΗΤΑ
Οι Ρώσοι μπορούσαν να εμφανιστούν μόνο μετά τον Χριστό. Η χρονική στιγμή μετά την οποία είναι δυνατόν να μιλάμε για τους Ρώσους έλαβε χώρα το 252 μ.Χ.
Σε ηλικία 7 αιώνων η Ρωσία δέχτηκε το Βάπτισμα το 988. Με τη διάδοση του χριστιανισμού άρχισε να επεκτείνεται το εκκλησιαστικό σλαβικό αλφάβητο και η εκκλησιαστική γλώσσα που αποτελεί τη βάση των ανατολικοσλαβικών γλωσσών.
Τότε, πριν από χίλια και πλέον χρόνια, γνώριζαν ακόμα τη δύναμη των λέξεων. Τώρα η δύναμη των λέξεων συχνά περιορίζεται στο εύρος της δόνησης της φωνής και στο βάθος της επίδρασης στο ακροατήριο. Η μελωδικότητα του λόγου δεν αποτελεί πλέον πολιτισμική απαίτηση. Κατά συνέπεια, ο πολιτισμός έχει επιστρέψει στον υλισμό ως κανόνα ζωής.
Η εκκλησιαστική γλώσσα δεν είναι πλέον βολική στην καθημερινή ζωή. Είναι μεγάλη ευχαρίστηση να βρίσκεσαι στην Εκκλησία, αλλά είναι μεγάλο προνόμιο να βρίσκεσαι στην Εκκλησία.
Η συγγενική βάση του σλαβισμού -ιδιαίτερα της Ρωσίας- δεν βασίζεται στη γλωσσολογία. Βασίζεται στο γεγονός ότι ο Θεός ακούει τις εκκλήσεις προς Αυτόν, οι οποίες εκφωνούνται μέσω της εκκλησιαστικής σλαβικής γλώσσας. Η γλωσσολογία είναι, στην πραγματικότητα, περιττά ανθρώπινη. Οι άγγελοι δεν μιλούν ξένες γλώσσες επειδή δεν χρειάζονται ξένες γλώσσες.

==== ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΌΠΟ ΌΠΟΥ ΓΕΝΝΉΘΗΚΕ ΤΟ ΡΩΣΙΚΌ ΑΛΦΆΒΗΤΟ
Για να εξερευνήσουμε την ιστορία της Ρωσίας, και όχι την πολιτικοποιημένη πλαστογραφία της, είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε μπροστά από εκείνον τον Ήλιο, προς τον οποίο απλώνονταν και οι δύο βλαστοί της αρχαίας Ρωσίας, οι Ρως του Κιέβου και οι Ρως του Νόβγκοροντ, που φύτρωναν από το έδαφος της χερσονήσου Κόλα. Αυτός ο Ήλιος ήταν η Ελλάδα.
Η πνευματική γεωγραφία της Ελλάδας και το Αιγαίο Πέλαγος, το όνομα του οποίου μεταφράζεται ως Αγία Θάλασσα, αποκαλύπτουν μια απηχητική σχέση με τους Αγίους Τόπους στους οποίους περπάτησε ο Χριστός. Η Ελλάδα μοιάζει με αετό που δεν έχει ακόμη εκκολαφθεί από αυγό. Αυτός ο αετός μοιάζει με την αμερικανική ήπειρο στο περίγραμμά του.
Η Πελοπόννησος δεν σας θυμίζει τη Νότια Αμερική; Ναι, αν η Νότια Αμερική ήταν ένα άγουρο μούρο σε έναν θάμνο φράουλας. Η ωρίμανση του μούρου θα συμβεί στην 7η πολιτιστική περίοδο της Άριας εποχής μας. Οι σημερινοί Έλληνες προετοιμάζονται εκ των προτέρων για εκείνη την ιστορική στιγμή, η οποία απέχει σχεδόν 4.000 χρόνια.
Και το Αιγαίο Πέλαγος; Το Αιγαίο Πέλαγος - στο τμήμα που εκτείνεται μέχρι την Κρήτη - είναι μια ηχώ της λίμνης Γεννησαρέτ. Η λίμνη μοιάζει με τη θάλασσα όπως ένα ώριμο μούρο μοιάζει με την αδελφή του, που μόλις αρχίζει να ωριμάζει. Επιτρέψτε μου να σας υπενθυμίσω ότι το περίγραμμα της λίμνης Γεννησαρέτ μοιάζει με το περίγραμμα της γης της Ατλαντίδας που πήγε στον πυθμένα του Ατλαντικού. Καθώς και τα περιγράμματα μιας τεράστιας λεκάνης, κρυμμένης από τους πάγους της Γροιλανδίας. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όλυμπος μπορεί να παρομοιαστεί με το όρος Αρμπέλ (Ισραήλ).

Το Βόρειο Αιγαίο είναι αξιοσημείωτο. Εκεί μπορεί κανείς να βρει μια συμφωνία με τον Ιορδάνη ποταμό. Είτε πρόκειται για ένα οριακό ποτάμι που χωρίζει τη σημερινή Ελλάδα από την Τουρκία (Έβρος), είτε για τον Νέστο. Είναι πλέον δύσκολο να προσδιοριστεί επακριβώς, γι' αυτό και έχουν δημοσιευτεί μόνο πρωτογενείς αναφορές. Για τις πόλεις που βρίσκονται στη βόρεια ακτή του Αιγαίου, μπορεί να βρεθεί μια συμφωνία με τις πόλεις της λίμνης Γεννησαρέτ. Ωστόσο, το θέμα αυτό αποτελεί αντικείμενο ξεχωριστής μελέτης και παρατίθεται εδώ για το πλαίσιο.
Κινούμαστε βόρεια του Αιγαίου Πελάγους και μπαίνουμε στη Βουλγαρία. Η Βουλγαρία διαδραματίζει για το Αιγαίο Πέλαγος έναν ρόλο παρόμοιο με αυτόν της όασης της Δαμασκού για τους Αγίους Τόπους.
Ο Κύριλλος και ο Μεθόδιος, οι συγγραφείς του εκκλησιαστικού σλαβικού αλφαβήτου, της ιερής γλώσσας της Ρωσίας, κατάγονταν από τη Βουλγαρία. Είχαν ελληνικές ρίζες.
Το εκκλησιαστικό σλαβικό αλφάβητο συνδέεται όχι μόνο με τον Κύριλλο και τον Μεθόδιο, αλλά και με τον Κλήμη της Αχρίδας. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στη λίμνη Οχρίδα. Είναι σύμφωνο με τον κόλπο Baffin Bay στη Βόρεια Αμερική, όπου συγκεντρώνεται το Vishudha Chakra της αμερικανικής ηπείρου.
Αν αναζητήσουμε την αντιστοιχία του στην ευρασιατική ήπειρο, το ανάλογο του Κόλπου του Μπάφιν θα είναι ολόκληρη η Μεσόγειος Θάλασσα, στην οποία βρίσκεται ο τόπος του Ευαγγελίου του Ματθαίου.
Η λίμνη Οχρίδα και η αδελφή της λίμνη είναι μια ιερογλυφική αναφορά στη Μεσόγειο Θάλασσα και στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου.

==== ΤΟ ΕΥΑΓΓΈΛΙΟ ΠΟΥ ΧΆΡΙΣΕ ΤΗ ΡΩΣΊΑ
Το εκκλησιαστικό σλαβικό αλφάβητο και η λειτουργική γλώσσα έφεραν στη Ρωσία αυτό που η Ρωσία χρειάζεται ως το παιδί που έχει εισέλθει στο 2-και 7 ετών, και χρειάζεται σχολική εκπαίδευση.

· Η Ρωσία γεννήθηκε από το χαμόγελο του ρεύματος του Κόλπου (Γκολφ Στριμ), με τη ζεστασιά και την αγάπη του Ευαγγελίου του Μάρκου.

 

· Η Ρωσία έλαβε το εκκλησιαστικό σλαβικό αλφάβητο, στο οποίο η ενωτική αδελφότητα του Ευαγγελίου του Ματθαίου διδάσκει τον μαθητή να διαβάζει το Ακάσα-Χρονικό.


· Η Ρωσία άπλωσε το χέρι της στην Ελλάδα, όπως ένα λουλούδι απλώνει το χέρι του στον Ήλιο.

 

Απ' όσο γνωρίζω, και τα δύο αυτά Ευαγγέλια δημιουργήθηκαν μετά το Ευαγγέλιο του Λουκά, το οποίο συνδύαζε τα ελληνικά και τα εβραϊκά μυστήρια.

==== ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Είναι απαραίτητο να κατανοήσουμε πού υπάρχει μια ζωντανή βάση που διαμορφώνει και τρέφει τους ανθρώπους. Για τη Ρωσία, μια τέτοια βάση είναι συγκεντρωμένη στη γλώσσα που έχει αφαιρεθεί από την καθημερινή χρήση.
Η γλώσσα του Ναού για τους αρχαίους Εβραίους και η εκκλησιαστική σλαβική γλώσσα για τη Ρωσία είναι πράγματα της ίδιας πτήσης, της ίδιας υψηλής πτήσης. Δεν είναι η γλωσσολογία που φέρνει τους ανθρώπους κοντά ή οι κοινές εμπειρίες. Έχοντας βιώσει τα ίδια πράγματα, οι άνθρωποι μπορεί κάλλιστα να αναπτύξουν διαφορετικές αντιλήψεις και επιθυμίες. Οι άνθρωποι είναι ενωμένοι με την ενότητα των επιθυμιών τους και την κοινή τους έκκληση προς τον Θεό. Η σημερινή Ρωσία απέχει πολύ από το να αποκαλυφθεί ως η βάση της κοινότητας και όχι ως ένα νεκρό κρανίο με κέρατα και άδειες κόγχες ματιών.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Валентиин ТрифоновЖивое существо Антропософии

4 ώρ.  · 

Заметки о языке, общем для Руси, сквозь призму утерянного единства

==== ЛЕОНИД ИЛЬИЧ, 21 CENTURY VERSION

Один современный политик написал статью, затрагивающую русскую историю. Наверное, ни одна наука так не искривляется властью как история.

Истинную историю Руси можно понять лишь в единственном случае: когда найдена смысловая нить, идущая от времен начала нашей арийской культурной эпохи. Тогда на эту смысловую нить исторические события и культурный уклад надеваются сами, без необходимости что-либо домысливать к ним.

Когда люди во власти пишут статьи и книги, проводя исторические параллели и указывая на единство, это сразу отталкивает. Поскольку единство следует искать в сакральной плоскости, но никаким образом не в светской плоскости. Более того, единство гарантированно отсутствует в светской плоскости. Соответственно, когда его ищут в светской плоскости, то ищут не единство, а нечто другое.

==== ОБЩНОСТЬ ЖЕЛАНИЙ КАК РОДСТВЕННАЯ ОСНОВА

Задачей нынешней культурной эпохи является развитие здорового свободного мышления. Для Руси развитие свободного мышления построено на сакральном языке, принесенном на Русь как язык христианских церемоний.

Непродуктивно упоминать о совместном переживании исторических событий как об объединяющей родственной основе. Интерпретации исторических событий различаются не в меньшей степени, чем разнятся направления света уличных фонарей, установленных по разные стороны забора.

Родственную основу не найти в общих переживаниях. Ссылаться на них означало бы ступать на поверхность недавно замерзшего водоема, лед которого недостаточно затвердел.

Родственную основу можно найти в единстве желаний и воли. Такое единство формирует общий язык, посредством которого обращаются к Богу. Язык, используемый в кино и газетах/журналах, не позволит обратиться к Богу. Как следствие, между массовой культурой и подлинной культурой народа лежит непроходимая пропасть. Бог не приемлет лексики газет и кино.

==== ЧТО ОБРАЗОВАЛО РУССКОЕ ЕДИНСТВО

Русский народ мог появиться только после Христа. Момент времени, после которого можно говорить о русском народе, произошел в 252 году. В возрасте 7 веков Русь приняла Крещение в 988 году. По мере распространения христианства начала распространяться церковно-славянская азбука и церковный язык, составляющий основу восточно-славянских языков.

Тогда, более тысячи лет назад, еще знали силу слова. Теперь силу слова часто низводят до амплитуды вибрации голоса и глубины воздействия на аудитории. Мелодичность речи перестала быть требованием культуры. Как следствие, культура докатилась до материализма как нормы жизни.

Церковный язык уже не удобен в быту. Быт стал таким, что в быту обращаются не к Богу, а к Маммоне.

Родственная основа славянства, - в особенности это касается Руси, - построена не на лингвистике. Она построена на том, что Бог слышит обращения к Нему, произносимые посредством церковно-славянского языка. Лингвистика это, собственно, избыточно человеческое. Ангелы не владеют иностранными языками из-за того, что иностранные языки им не нужны.

==== О МЕСТЕ, ГДЕ РОДИЛАСЬ АЗБУКА ДЛЯ РУСИ

Чтобы исследовать именно историю Руси, а не ее политизированную подделку, необходимо двигаться от того Солнышка, к которому тянулись оба ростка древней Руси, Русь Киевская и Русь Новгородская, растущие из почвы Кольского полуострова. Этим Солнышком являлась Греция.

Духовная география Греции и Эгейского моря, название которого переводится как святое море, раскрывают резонансную взаимосвязь со Святой землей, по которой ходил Христос. Греция напоминает орла, еще не вылупившегося из яйца. Этот орел напоминает Американский континент своими контурами.

Разве Пелопоннес не напоминает Южную Америку? Напоминает так, если бы Южная Америка была еще не созревшей ягодой на кусте клубники. Созревание ягоды произойдет в 7ом культурном периоде нашей арийской эпохи. Нынешние греки заблаговременно готовятся к тому историческому времени, до которого почти 4 тысячи лет.

А Эгейское море? Эгейское море - в той части, которая простирается до Крита, - это отзвук Генисаретского озера. Озеро похоже на море точно так же, как созревшая ягода похожа на сестру, только начавшую созревать. Напомню, что контуры Генисаретского озера напоминают контуры суши Атлантиды, ушедшей на дно Атлантики. Равно как и контуры огромной котловины, скрываемой льдами Гренландии. В таком контексте гору Олимп можно уподобить горе Арбель.

Примечателен Север Эгейского моря. Там можно найти созвучие с рекой Иордан. Это или пограничная река, разделяющая нынешние Грецию и Турцию, или это Нестос. Сейчас пока трудно указать точно, поэтому опубликованы только первичные привязки. Для городов, находящих на северном побережье Эгейского моря, можно найти созвучие с городами Генисаретского озера. Тем не менее, это тема отдельного исследования, и приведено здесь для контекста.

Двинемся севернее Эгейского моря и попадем в Болгарию. Болгария для Эгейского моря играет роль, подобную роли Дамасского оазиса для Святой земли.

Кирилл и Мефодий, авторы церковно-славянской азбуки, сакрального языка Руси, вышли из Болгарии. Они имели греческие корни.

Церковно-славянская азбука связана не только с Кириллом и Мефодием, но и с Климентом Охридским. Бегло рассмотрим Охридское озеро. Оно созвучно Баффинову заливу в Северной Америке, в котором сосредоточена Вишудха-чакра Американского континента. Если поискать его соответствие на Евразийском континенте, то аналогом Баффинова залива выступит все Средиземное море, в котором локус Евангелия от Матфея.

Охридское озеро и его озеро-собрат это иероглиф, указывающий на Средиземное море и на Евангелие от Матфея.

==== ЕВАНГЕЛИЕ, ОДАРИВШЕЕ РУСЬ

Церковно-славянская азбука и богослужебный язык принесли Руси то, в чем Русь нуждалась так, как ребенок, вступивший во 2ое 7ми-летие, нуждается в школьном обучении.

·         Русь родилась от улыбки Гольфстрима, в котором тепло и любовь Евангелия от Марка.

·         Русь получила церковно-славянскую азбуку, в которой объединяющее братское начало Евангелия от Матфея, научающее ученика читать Акаша-Хронику.

·         Русь тянулась к Греции, как цветок тянется к Солнышку.

Насколько мне известно, оба упомянутых Евангелия появились на Свет после Евангелия от Луки, соединившего в себе греческие и еврейские таинства.

==== ЗАКЛЮЧЕНИЕ

Надо понимать, где есть живая основа, образующая и питающая народ. Для Руси такая основа сосредоточена в языке, выведенном из бытового употребления.

Язык Храма для древних евреев и церковно-славянский язык для Руси это вещи одного полета, высокого полета. Не лингвистика объединяет людей и не совместные переживания. Пережив одно и то же, люди вполне могут выработать разные понятия и желания. Людей объединяет единство желаний и общность их обращения к Богу. Страшно далека нынешняя Россия от того, чтобы явить себя как основа общности, а не как омертвевший череп с рогами и с пустыми глазницами.

------------------------------------------------------------------------------

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: