28 Μαΐου 2022

ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΝΤΑΣ την ΑΧΑΝΗ ΡΩΣΙΑ – ΔΙΕΥΡΥΝΟΝΤΑΣ τη ΓΕΩΓΡΙΑΦΙΑ των ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΑΣ

                           

«ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΜΥΗΣΙΣ.__ΕΛΛΑΔΑ και ΡΩΣΙΑ ΜΑΖΙ ανά τους ΑΙΩΝΕΣ.»

Εγκαίνια: Παρασκευή, 20 Μαΐου 2022, 18:00

Ημερομηνίες λειτουργίας Έκθεσης: 20 Μαΐου – 19 Ιουνίου 2022

Veliky Novgorod, οδός Μόσχας, 37/9, Novgorod Center for Contemporary Art.

Μόσχα, 27 Μαΐου 2022

Αγαπητοί φίλοι!

Με εξαιρετική επιτυχία, με παλμό, ενθουσιασμό και συναίσθημα πραγματοποιήθηκαν στην ιστορική και μεγαλοπρεπή πόλη της Ρωσίας Βελίκιι Νόβγκοροντ  [στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης - Novgorod Center for Contemporary Art] την Παρασκευή 20 Μαΐου  2022  τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Ελληνικός Κόσμος. _ Μύησις».

Εμπνευστής της έκθεσης  «Ελληνικός Κόσμος. Μύησις» - η εκλεκτή καλή φίλη και διακεκριμένη Ρωσίδα εικαστικός, έλος της Ένωσης Ζωγράφων Μόσχας  Τατιάνα Μπάμπουσκινα. Το συγκεκριμένο εγχείρημα αποτελεί μέρος μιας μεγάλης δημιουργικής δουλειάς καλλιτεχνών της Μόσχας στο πλαίσιο των Αφιερωματικών Ετών Ελλάδας-Ρωσίας πολιτισμού, επιστήμης, τουρισμού, γλώσσας και λογοτεχνίας και ιστορίας κατά την περίοδο 2016-2022.

 

Σε μια όμορφη πόλη, περιτριγυρισμένη από αρχαίους ναούς με τοιχογραφίες του Θεοφάνη του Έλληνα (του Βυζαντινύ αγιογράφου του Μεσαίωνα θεοφάνη του Γραικού), στις 20 Μαΐου 2022 εγκανιάσθηκε μια έκθεση, όπου, σε μια ατμόσφαιρα χαράς και έμπνευσης, τα Συγκροτηματα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. μετέδψσαν άρωμα Ελλάδα, ενώ η Tatyana Babushkina, η εμπνεύστρια της έκθεσης, μίλησε για την ίδια την έκθεση. Όλοι όσοι ήρθαν στην έκθεση παρατήρησαν την ομορφιά των πινάκων, την κοινότητα του ρωσικού και του ελληνικού πολιτισμού.

Στην έκθεση «Ελληνικός κόσμος. Μύησις» στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης του Νόβγκοροντ περιλαμβάνονται έργα των καλλιτεχνών Irina Starzhenetskaya και Marina Kabysh (Ρωσική Ακαδημία Τεχνών), Tatyana Babushkina, Svetlana Vutsen, Elena Epifanova, Olga Kozhemyakina, Olga Melgunova, Svetlana Murzina, Anton Strizhenko, Alexei Kraikyukov (Ένωση Ζωγράφων Μόσχας).

 

 

Το καλλιτεχνικό εγχείρημα έργο πραγματοποιείται σε στενή και ενεργό συνεργασία με την Ένωση Ζωγράφων Μόσχας και το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. Μόσχας, με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας, του Τμήματος Πολιτισμού της Πόλης της Μόσχας και της UNESCO (Ελλάδα). Στο πλαίσιο του έργου, πραγματοποιήθησαν plein airs με μεταγενέστερες εκθέσεις στην Ελλάδα, την Αθήνα και στη Ρωσία, τη Μόσχα, τις πόλεις Kolomna, Sergiev Posad, Kazan, Kerch.

Οι εν λόγω εκθέσεις ανέδειξαν το ειλικρινές αμοιβαίο ενδιαφέρον των πολιτών των δύο κρατών για τον πολιτισμό, την ιστορία, τις παραδόσεις και τα έθιμα μεταξύ των δύο λαών.

Νωρίτερα, στο πλαίσιο των Αφιερωματικών Ετών Ελλάδας-Ρωσίας Πολιτισμού και Ιστορίας, πραγματοποιήθηκαν οι εκθέσεις «Οδύσσεια για την Πηνελόπη» και «Ελληνικός Κόσμος. Μύησις. Ρωσία και Ελλάδα μαζί μέσα στους αιώνες».

Η παρούσα έκθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους τους συμμετέχοντες στο καλλιτεχνικό αυτό εγχείρημα, όχι μόνο για την ενίσχυση των πνευματικών και πολιτιστικών δεσμών μεταξύ των δύο ορθόδοξων χωρών, της Ρωσίας και της Ελλάδας, τη συμμετοχή στην αποστολή της δημόσιας διπλωματίας, αλλά και με έναν ειδικό χώρο γι' αυτήν. Το Βελίκι Νόβγκοροντ συνδέθηκε με την Κωνσταντινούπολη ήδη από τον 9ο-12ο αιώνα από την εποχή των εμπορικών ταξιδιών των σκανδιναβικών λαών προς το Βυζάντιο μέσω των ρωσικών πόλεων, γνωστών ως «πορείες από τους Βαράγγους στους Έλληνες»

Την ατμόσφαιρα της Ελλάδας εμπλούτισε καλλιτεχνικό  πρόγραμμα από τη Χορωδία και το Χορευτικό Συγκρότημα του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (καλλιτεχνικές δ/ντριες οι κες Ινέσσα Εφραιμίδου και Οξάνα Ρακτσέγιεβα), τα μέλη και οι επικεφαλής των οποίων μετέβησαν στο Βελίκιι Νόβγκοροντ ειδικά για την περίσταση.

.3_______.jpg

Δραττόμεθα της ευκαιρίας για να συγχαρούμε την καλλιτεχνική δημιουργό του όλου εικαστικού εγχειρήματος, την εικαστικό-καλλιτέχνιδα Τατιάνα Μπάμπουσκινα και για αυτή τη ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ, ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΝΙΚΗ-ΑΘΛΟ, καθώς και να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους επικεφαλής και τα μέλη των Συγκροτημάτων μας για την ενεργό συμμετοχή τους, τη δραστήρια σύμπραξή τους, τον ενθουσιασμό και ζήλο τους !!!

Παρατίθεται βίντεο από την τελετή εγκαινίων της Έκθεσης https://youtu.be/39tYW6ANJzI

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/20_maoi_2022_ta_egkainia_tis_ekthesis_zografikis_ellinikos_kosmos___miisis.html

                                  ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!! ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΚΟΣΜΟΣ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ, ΣΘΕΝΑΡΟΤΕΡΟΙ, ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΕΜΠΛΟΥΤΙΣΜΕΝΟΙ και ειλικρινά ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! 

Παρατίθεται δελτίο τύπου της Τατιάνας Μπάμπουσκινα (σε ρωσική και ελληνική)

Έκθεση ΕΛΛΗΝΙΚΟΣΚΟΣΜΟΣ-ΜΥΗΣΙΣ_Βελίκιι Νόβγκοροντ_Греческий мир Великий Новгород ГКЦ  МСХ

 

2020-06-05_12-43-01

kar kar kar

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: