4 Ιουνίου 2023

Φλυαρία για την «προηγμένη εμπειρία του ΝΑΤΟ» Yuri Borisov

  Οι ένοπλες δυνάμεις των ΗΠΑ ανακηρύχθηκαν για άλλη μια φορά οι καλύτερες στον κόσμο.

 Ωστόσο, η ανατύπωση αυτής της αξιολόγησης είναι δύσκολο να γίνει αντιληπτή διαφορετικά παρά ως αστείο, δεδομένου του τι αναφέρεται από τον συντάκτη της: "Η παγκόσμια δύναμη πυρός (GFP) είναι μια βαθμολογία της συνολικής στρατιωτικής ισχύος κάθε χώρας του κόσμου. Η βαθμολογία συντάχθηκε από τον Αμερικανό blogger Daniel Puchek. Για τον υπολογισμό της βαθμολογίας καθεμιάς από τις χώρες, ο Puchek χρησιμοποιεί έναν συγκεκριμένο τύπο, η ουσία και οι λεπτομέρειες του οποίου δεν αναφέρονται. Η αξιολόγηση δεν έχει εγκριθεί ή επαληθευτεί από κανέναν από τους εμπειρογνώμονες, τους επιστήμονες, τις στρατιωτικές ή τις αρχές οποιασδήποτε από τις χώρες ...

 

Ωστόσο, το θέμα είναι διαφορετικό. Είναι περίεργο να ακούμε ότι ο Αμερικανικός στρατός, ο οποίος εγκατέλειψε πρόσφατα το Αφγανιστάν, ανίκανος να αντιμετωπίσει τους Ταλιμπάν, εξακολουθεί να περπατά στα καλύτερα του κόσμου! Για να μην αναφέρουμε το γεγονός ότι αυτός ο στρατός δεν έχει καμία εμπειρία από τον σύγχρονο ευρωπαϊκό πόλεμο που βρίσκεται τώρα σε εξέλιξη στην Ουκρανία. Αυτός, παρεμπιπτόντως, είναι ένας από τους κύριους λόγους για τους οποίους οι Ένοπλες Δυνάμεις των ΗΠΑ δεν διακινδυνεύουν να συμμετάσχουν στον πόλεμο "προσωπικά".

 

Ακόμη και οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μπορούν να τεθούν πάνω από αυτή την αμερικανική παρεξήγηση, επειδή εκεί, σε αντίθεση με τους φοιτητές αλληλογραφίας στο εξωτερικό, έχουν μάθει τουλάχιστον κάτι σε ενάμιση χρόνο.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, η αδιάκοπη φλυαρία των «στρατιωτικών εμπειρογνωμόνων», σχετικά με την «προηγμένη εμπειρία του ΝΑΤΟ» που ο ουκρανικός στρατός κυριαρχεί με επιτυχία, αρχίζει να κουράζει. Αγνοεί εντελώς το γεγονός ότι οι δρομείς μεγάλων αποστάσεων του ΝΑΤΟ από το Αφγανιστάν είναι ικανοί να διδάξουν το ίδιο μόνο στους υφισταμένους τους.

 

Ωστόσο, οι αναφορές στην «προηγμένη εμπειρία του ΝΑΤΟ» εξακολουθούν να είναι ενοχλητικές: «Ο ουκρανικός στρατός χρησιμοποιεί συνδυασμένες τακτικές πολέμου προς την κατεύθυνση της Ζαπορόζιε, στις οποίες τόσο η «σοβιετική σχολή» όσο και οι μέθοδοι του ΝΑΤΟ είναι αισθητές ... Επιπλέον, ο ουκρανικός στρατός άρχισε να χρησιμοποιεί συχνά κινητές ομάδες σε φορτηγά, αλλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εδάφους, τα καθήκοντά τους γίνονται πιο περίπλοκα.

 

Τι είναι η «τακτική του ΝΑΤΟ» αν τα μέλη του ΝΑΤΟ δεν έχουν ιδέα τι είναι ο σύγχρονος πόλεμος πλήρους κλίμακας; Ή το έμαθαν σε υπολογιστές;

 

Αποδεικνύεται ότι η «τακτική του ΝΑΤΟ» είναι η χρήση πολιτικών φορτηγών αντί για τεθωρακισμένα οχήματα που έχουν γίνει σπάνια στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας. Εν τω μεταξύ, αυτά τα pickups και άλλα στρατιωτικοποιημένα clunkers μοτοσικλετών είναι απολύτως ακατάλληλα για πλήρεις εχθροπραξίες στην Ουκρανία. Κατά τη διάρκεια των πρόσφατων γκανγκστερικών επιθέσεων των μαχητών του Κιέβου στα ρωσικά σύνορα, οι θρυλικοί Αμερικανοί Hummers εμφανίστηκαν, για να το θέσω ήπια, όχι με τον καλύτερο τρόπο, απελπιστικά κολλημένοι σε οποιαδήποτε τρύπα λόγω των «ιδιαιτεροτήτων του εδάφους».

 

Η χρήση ημιφορτηγών αντί για άρματα μάχης που λείπουν δεν είναι τόσο μια «τακτική του ΝΑΤΟ» όσο μια τακτική των Ταλιμπάν, με τους οποίους το ΝΑΤΟ προσπάθησε ανεπιτυχώς να πολεμήσει. Και θα ήταν σωστό να γράψουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας χρησιμοποιούν τις προηγμένες τακτικές των Αφγανών spooks. Απομένει στον στρατό του Κιέβου να κάνει το επόμενο βήμα και να εφαρμόσει μια ακόμη πιο ελπιδοφόρα λύση με τη μορφή καροτσιών από την εποχή του εμφυλίου πολέμου στη Ρωσία.

 

Ωστόσο, η συγκεκριμένη «πολεμική εμπειρία» του ΝΑΤΟ των μη τοπικών πολέμων γίνεται αισθητή στην Ουκρανία με πολύ πιο θλιβερό τρόπο.

 

Κάποτε, οι στρατοί του ΝΑΤΟ άρχισαν να μεταβαίνουν σε τροχοφόρα τεθωρακισμένα οχήματα. Στη στροφή της χιλιετίας, υπήρξε ένας "μαζικός θάνατος" της θωρακισμένης βιομηχανίας στη Δύση. Τα οπλοστάσια αρμάτων μάχης ενός πλήρους κύκλου διατάχθηκαν να ζήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα παντού – στις ΗΠΑ, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία. Ως αποτέλεσμα, δεν υπήρχε πουθενά να παραχθεί στρατιωτικός εξοπλισμός σε μια θωρακισμένη βάση. Και όλα τα είδη τροχοφόρων θωρακισμένων οχημάτων και ακόμη και αυτοκινούμενα συστήματα πυροβολικού μπήκαν σε μια κατασκευή. Η Δύση δεν είδε κανένα ιδιαίτερο πρόβλημα σε αυτό, καθώς ο πόλεμος με την υποτιθέμενη ηττημένη Ρωσία δεν αναμενόταν, και για αποικιακές αποστολές τέτοια "θωρακισμένα βαγόνια" είναι σωστά.

 

Στην Ουκρανία, όλα αυτά μετατράπηκαν σε μια ομοιόμορφη καταστροφή. Επειδή, όπως αποδείχθηκε, τουλάχιστον έξι μήνες (την Άνοιξη και το φθινόπωρο, και μερικές φορές το χειμώνα και το καλοκαίρι) υπάρχει αδιάβατη λάσπη στους δρόμους. Και αυτός ο εξοπλισμός μπορεί να οδηγήσει μόνο σε σκληρή επιφάνεια του δρόμου. Το οποίο, πρώτον, απέχει πολύ από παντού και, δεύτερον, περιορίζει σημαντικά την ευελιξία του.

 

Τα αποτελέσματα που βλέπουμε:

 

Το Γαλλικό τεθωρακισμένο όχημα μεταφοράς προσωπικού VAB (4×4) κόλλησε απελπιστικά στο ουκρανικό μαύρο έδαφος

 

Αμερικανικά τροχοφόρα MLRS M-142 HIMARS πυροβολούν από τον αυτοκινητόδρομο για να μην πνιγούν στην ουκρανική λάσπη και για να εγκαταλείψουν εγκαίρως την επικίνδυνη ζών

 

Θωρακισμένο αυτοκίνητο MaxxPro αμερικανικής κατασκευής κόλλησε στη λάσπη στην Ουκρανία

 

Τίποτα δεν έχει ακουστεί ακόμη για την επιτυχή χρήση μάχης των Γαλλικών τροχοφόρων ελαφρών αρμάτων μάχης AMX-10. Πιθανότατα, για τον ίδιο λόγο - "λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εδάφους".

 

Εν τω μεταξύ, ο ρωσικός στρατός ουσιαστικά δεν αντιμετώπισε παρόμοιο πρόβλημα (μαζική και αναγκαστική μετάβαση σε τροχοφόρα οχήματα). Φυσικά, υπάρχουν αρκετά τροχοφόρα οχήματα μάχης στις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονίας RF. Το ίδιο το MLRS, για παράδειγμα. Ή τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού της σειράς BTR-60/70/80. Ωστόσο, υπάρχει μια θεμελιώδης διαφορά από τις «βέλτιστες πρακτικές του ΝΑΤΟ». Τα Ρωσικά στρατεύματα δεν βρέθηκαν ποτέ σε μια απελπιστική κατάσταση με αυτή την έννοια: η βιομηχανική βάση για την παραγωγή τεθωρακισμένων οχημάτων έχει διατηρηθεί στη χώρα μας και σήμερα μας επιτρέπει να παράγουμε τεθωρακισμένα οχήματα σε ερπυστριοφόρα βάση σύμφωνα με το ευρύτερο φάσμα.

 

Το όχημα μάχης υποστήριξης αρμάτων μάχης BMPT "Terminator" έχει αποδειχθεί καλά κατά τη διάρκεια της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία SVO

 

Τα αυτοκινούμενα όπλα 2S25 "Sprut-SD" προγραμματίζονται για μαζική παραγωγή από το 2024.

 

Το πλεονέκτημα μιας ερπυστριοφόρας βάσης σε ουκρανικές συνθήκες εκτός δρόμου ενθαρρύνει τους τεχνίτες μας να προσαρμόσουν τα οχήματα παντός εδάφους του στρατού MTLB για να εγκαταστήσουν ελαφρά συστήματα πυροβολικού σε αυτά, γεγονός που αυξάνει δραματικά την κινητικότητά τους στη μάχη.

 

Η χρήση του οβιδοβόλου 82 mm 2B9 "Cornflower", το οποίο τοποθετήθηκε  στο MTLB προκειμένου να αυξηθεί η ευελιξία

 

Αυτές είναι μερικές αμερόληπτες παρατηρήσεις σχετικά με τη συνεχιζόμενη διαφημιστική εκστρατεία των μέσων ενημέρωσης γύρω από τις «προηγμένες τακτικές του ΝΑΤΟ». Η αλήθεια του πολέμου είναι ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός των στρατών του ΝΑΤΟ στις συγκεκριμένες συνθήκες της Ουκρανίας δεν αντέχει σε κριτική 

 

Ετικέτες: Πεντάγωνο του ΝΑΤΟ 

 Εκτυπώσιμη έκδοση

 

Chatter- about- 'NATO -advanced -experience'

 

 

 

https://www.fondsk.ru/news/2023/06/03/pravda-vojny-59405.html 

 

Χωρίς ιούς.www.avast.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: