14 Ιουλίου 2023

«Πούτιν σώσε την ανθρωπότητα»! Μιχαήλ Στρατουδάκης 14/7/2023

Την έκκληση αυτήν έκαμε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, εν όψει της λήξεως την 17ην  Ιουλίου, της συμβάσεως για εξαγωγές σιτηρών, καλαμποκιού κλπ. από Ουκρανίαν σε όλον τον κόσμον. Υπάρχει κίνδυνος, επεσήμανε η κα Λάιεν  να παρουσιασθεί παγκόσμια επισιτιστική ανασφάλεια! Τώρα είδατε τον κίνδυνον άβουλοι της Ευρώπης; Πριν επιτευχθεί η λήγουσα σύμβαση, είχε παρουσιασθεί σπανιότης στα σιτηρά και το ψωμί και τα παράγωγά του πήγαν στα ύψη! Όταν άρχισε η εξαγωγή των σιτηρών και υπήρχε αφθονία μειώθηκε η τιμή του άρτου; Όχι. Δεν κάματε τίποτε γι’αυτό κα Ούρσουλα. Τώρα ανησυχείτε μη ξαναπαρουσιασθεί επισιτιστική κρίση. Μα εσείς την δημιουργήσατε με τις άνομες και απάνθρωπες κυρώσεις που επιβάλατε στην Ρωσίαν κατά προτροπήν των ΗΠΑ! και δεν αισθάνεσθε ταπείνωση γι΄αυτήν την στάση σας!!! Η τουρκία που είναι στις υπεύθυνες χώρες για την εξαγωγήν των ουκρανικών σιτηρών κάνει διαπραγματεύσεις με την Ρωσίαν για ανανέωση της συμβάσεως.

Η επιτυχία εξαρτάται αποκλειστικώς από την Ρωσίαν. Επεσήμανε δε  με πικρίαν ο Πούτιν ότι κατά τις διαπραγματεύσεις για  την λήγουσαν σύμβαση κανένα αίτημα της Ρωσίας δεν ελήφθη υπ’  όψιν! Η Ρωσία είχε δηλώσει την περασμένην εβδομάδα ότι δεν βλέπει «κανένα λόγον» να παρατείνει αυτήν την συμφωνίαν, καθώς διαμαρτυρόταν για εμπόδια που προέβαλαν στις δικές της παραδόσεις αγροτικών προϊόντων,  αλλά η περιφρόνηση ήταν καθολική! Ανεξαρτήτως του επικινδύνου φαινομένου που διαβλέπεται με τυχόν μη ανανέωση  της συμβάσεως, το άκρως ανεξήγητον είναι το εξής. Πως τολμήσατε  κυρία Ούρσουλα, να υποβάλε παράκληση στον Πούτιν όταν αυτόν και τα μέλη της χώρας του δεν τα δέχεσθε στις χώρες σας; Όταν απαγορεύετε πάσαν άφιξη Ρωσικού αεροπλάνου πολιτικής αεροπορίας στις χώρες σας; Όταν κάματε κατασχέσεις σε περιουσίες Ρώσων πλουσίων; Όταν έχετε απαγορεύσει την είσοδον στις χώρες σας ρωσικών προϊόντων; Όταν δεν θέλετε την προμήθειαν ρωσικής ενεργείας με αποτέλεσμα τα πάντα να έχουν φτάσει στα ύψη και να δεινοπαθούν οι κάτοικοι της Ευρώπης; Όταν καθετί το ρωσικόν είναι «μίασμα» και δεν πρέπει να το αγγίζομεν;

Που στηριχθήκατε και καλέσατε τον Πούτιν να συμφωνήσει για την εξαγωγήν των ουκρανικών σιτηρών;; Έμεινα ενεός  από αυτήν την πρόσκληση που εκάματε και για να εκτονωθώ έγγραψα το παρόν. Το ανθρώπινον μέρος δεν αμφισβητείται.  Οι κυρώσεις και το μένος εναντίον μίας χώρας δεν εξηγείται.

Ερώτημα:: Ως αντάλλαγμα του υποσχεθήκατε άρση κάποιων κυρώσεων;;;

14/7/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: