14 Ιουλίου 2023

Εάλω η Εσπερία! Μιχαήλ Στρατουδάκης 13/7/2023

Το ρήμα Αλίσκομαι = συλλαμβάνομαι, αιχμαλωτίζομαι, κυριεύομαι το κατέστησαν στους οθωμανούς λίαν αγαπητόν οι Φράγκοι αλλά και όπλον καταστροφής μιάς χιλιόχρονης πολιτισμένης Αυτοκρατορίας. Οι απόγονοι σήμερα των  τότε Φράγκων και  ηγέτες δήθεν διαπρεπείς και ανίκητοι στο διαπραγματεύεσθαι, από κοινού και με τους πιο δυτικά δήθεν γιήνους επικυριάρχους, προσέφεραν πάλιν το «όπλον» αλίσκομαι στους απογόνους των οθωμανών τούρκους, αλλ’ αυτήν την φοράν  «ώρυξαν φρέαρ εις ό ενέπεσαν»! Πάντες ήσαν εναντιωμένοι εναντίον της ακολουθουμένης  γραμμής από τον πρόεδρον της χώρας αυτής και πάντες ήσαν αρνητικοί σε ότι ζητούσε κατά προτεραιότητα αμυντικόν υλικόν και τα συναφή. Τα περίφημα F-16  και F-35. Είχε προκαταβάλει για τα δεύτερα και του απαγόρευσαν την αγοράν το αμερικανικόν Κογκρέσο και η Γερουσία. Επί τρία δε και πλέον έτι τον απειλούσαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες, ότι έχουν σκληρές κυρώσεις σε βάρος του αν δεν συμμορφωθεί με το Διεθνές Δίκαιον  στο Αιγαίον Πέλαγος και την Ανατολικήν Μεσόγειον. Τον είχαν δε και οιονεί στο περιθώριον!

Οι Δυτικοί απεφάσισαν να εντάξουν την Σουηδίαν στο ΝΑΤΟ και η τουρκία άσκησε veto!!

Όλοι άρχισαν να  επισκέπτονται τον πρόεδρον της και να του συνιστούν να αλλάξει γνώμην, αλλά όλους τους περιφρονούσε. Δεν έδιδε σημασίαν στις «ικεσίες» τους! Παραλλήλως όμως σκεπτόταν πως θα εκμεταλλευτεί αυτήν την σφοδρήν επιθυμίαν των  «λιγούρηδων» Δυτικών.

Στην σύσκεψη του ΝΑΤΟ που έγινε στην Λιθουανίαν ομίλησε και ουσιαστικώς  κατακρεούργησε τα επιχειρήματά τους εναντίον του. Πενήντα χρόνια μας υπόσχεσθε για είσοδον στην Ευρωπαϊκήν Ένωση και δεν προχωράτε το θέμα. Η Σουηδία έχει στο έδαφός της εχθρούς μας, να τους εκδιώξει αμέσως! Τα αεροπλάνα F-16 κακώς δεν μας τα δίδετε και θέτετε το επιχείρημα ότι αν μας τα δώσετε δεν πρέπει να τα χρησιμοποιήσομεν εναντίον της Ελλάδος. Τόσα χρόνια που τα είχαμεν ουδέποτε παρεβιάσαμεν τον εναέριον χώρον της Ελλάδος. Το ίδιον θα κάμομεν και τώρα! Ψέμα μεγάλον είπε.  Καθημερινώς παρεβίαζε με F-16 τον Ελληνικόν εναέριον χώρον. Το ίδιον θα πράξει και μόλις πάρει τα νέα αεροπλάνα και δεν θα δώσει αναφοράν σε κανέναν.

Τελικώς ο δήθεν περιφρονημένος από τους  άβουλους Ευρωπαίους και τους συντρόφους τους,  βγήκε απόλυτος κυρίαρχος από την σύνοδον του ΝΑΤΟ και πήρε όσα ζήτησε φανερά, πλέον των κρυφίως! Και για να τους έχει ακόμα δεμένους είπε ότι θα φέρει την έγκριση της Σουηδίας στην Εθνοσυνέλευση αφού όμως πρώτα οι αμερικανοί αποφασίσουν για την παραχώρηση στην τουρκίαν των πολεμικών αεροπλάνων!  Τώρα είναι όλοι στα πόδια του. Τώρα ηλώθησαν όλοι: Ότι ζητήσει θα το έχει. και ζητά πολλά. Από το Αιγαίον αρκετά που δεν έχουν έλθει στην επιφάνειαν. Το θέμα προσφυγής στην Χάγη είναι αναγκαίον  για την Ελλάδα;;; Τα Στενά του Ελλησπόντου θέλει να αποκαλούνται «τουρκικά στενά»! Το Αιγαίον το απεκάλεσε «τουρκικόν αιγαίον» και κανείς εμπλεκόμενος Έλληνας υπουργός δεν απελύθη αυτομάτως! Στο Αιγαίον αλιεύουν καθημερινώς τεράστια τουρκικά αλιευτικά και καμμία αντίδραση από τους Έλληνες υπουργούς! Ας είν ‘ καλά τα εισαγόμενα!!!

Γενικώς αν θέλαμεν να αντιδράσομεν για παράνομες στάσεις της τουρκίας εναντίον της Ελλάδος, μας το απέτρεπαν ευρωπαίοι φίλοι των τούρκων!

Τώρα τα πράγματα έγιναν δυσκολώτερα, καθότι η Εσπερία «εάλω» και στην Λιθουανίαν επήλθεν….. Λήθη και Άνοιαν κατά των ανομημάτων της τουρκίας. Και συνεφώνησαν άπαντες!!!!

13/7/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: