15 Ιουλίου 2023

Υπάρχει ένα «ραφάλ» για την πυρκαγιάν στην Νάξον;;;; Μιχαήλ Στρατουδάκης 15/7/2023


Πυρκαγιά ξέσπασε την Παρασκευήν το μεσημέρι στην Νάξον! Και όπως μάθαμε επεχείρησαν  4  εναέρια μέσα!! Είκοσι έπρεπε να επιχειρήσουν  αμέσως για να κατασβεστεί η πυρκαγιά! Λέγεται ότι έχομεν 83 εναέρια μέσα. Γιατί τότε δεν διέθεσαν τα 20 αφού δεν υπήρχαν άλλες πυρκαγιές εν εξελίξει; Διαβάσαμεν επίσης ότι θα μεταφερθούν πυροσβεστικές ομάδες από Σύρον , Αθήναν και άλλες περιοχές! Έως ότου φθάσουν εκεί οι πρόσθετες επίγειες δυνάμεις, η φωτιά θα έχει γιγαντωθεί.  Η Νάξος είναι, ο αγροτικός και κτηνοτροφικός παράδεισος της Ελλάδος και συμβάλλει τα μέγιστα στον εθνικήν οικονομίαν. Κάθε πυρκαγιά όσον μικρή και αν είναι αποτελεί θανάσιμον πλήγμα για όλους. Οι 4 Βουλευτές των Κυκλάδων του κυβερνώντος κόμματος δραστηριοποιήθηκαν αμέσως για την άμεση κατάσβεση της πυρκαγιάς; Ίσως ΝΑΙ.

Στον τομέα της υπάρξεως πυροσβεστικών αεροπλάνων διαμαρτυρόμεθα επί πενήντα έτη και προτείνομεν ότι η ύπαρξη στόλου 100 αεροπλάνων είναι απολύτως απαραίτητη. Δυστυχώς δεν έχει επιτευχθεί κάτι τέτοιον, με αποτέλεσμα την καταστροφήν χιλιάδων στρεμμάτων δασών, τα οποία δεν πρόκειται  να επανέλθουν!!

Απεναντίας διαθέτομεν τεράστια πασά για αγοράν πολεμικών αεροπλάνων, πολεμικών πλοίων, αμυντικών υλικών. Εναντίον τίνος; Αυτό γίνεται 40 χρόνια τώρα. Γιατί κάθε φορά μας «απειλούν» οι επιτήδειοι ότι κάποιοι θα σας επιτεθούν!  Δεν έχει γίνει τίποτε, αλλά εμείς εξοπλιζόμεθα συνεχώς  και βαρέως αν και καταχρεωμένοι! Χρήματα για 5 πυροσβεστικά δεν βρέθηκαν ποτέ!! Και χάνομεν τα δάση μας. Τον άφατον πλούτον μας. Αφήνομεν και χάνονται μελίσσια ενώ φροντίζομεν μετά μανίας την διάσωση των συών οι οποίοι σε ολίγον θα μας φάνε!

Τα νησιά των Κυκλάδων έχουν βουνά γυμνά από δένδρα. Η Νάξος αποτελεί εξαίρεση. Και τώρα καίγεται δασική της έκταση! Που είναι οι βουλευτές που μετά την ορκωμοσίαν είπαν ότι την δευτέραν θα σηκώσομεν τα μανίκια για να πάμε την Ελλάδα ψηλά! Ανησυχεί σφόδρα κάποιος που καίγεται ο παράδεισος των Κυκλάδων;;;;;;

15/7/2023

Μιχαήλ Στρατουδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: