15 Ιουλίου 2023

Πάπας Φραγκίσκος: σκλάβες του σεξ για τους Ιερείς οι μοναχές στο Βατικανό

 Ο Πάπας Φραγκίσκος αναγνώρισε πως η Ρωμαϊκή Καθολική Εκκλησία έχει μόλιμο πρόβλημα, αφού οι μοναχές κακοποιούνται σεξουαλικά από ιερείς και Επισκόπους που τις χρησιμοποιούν ως σκλάβες του σεξ!

Ποδόσφαιρο: μάθηση ...

Αυτή η παραδοχή από τον Ποντίφικα είναι η πρώτη δημόσια αναγνώριση του προβλήματος που γιγαντώνει τα προβλήματα του Καθολικού κλήρου, έπειτα από την παγκοσμίων διαστάσεων κρίση σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση παιδιών.

Τα τελευταία χρόνια οι μοναχές έχουν υψώσει τις φωνές τους ενάντια στις σεξουαλικές επιθέσεις που δέχονται από κληρικούς στην Αφρική, την Λατινική Αμερική, την Ινδία αλλά και την Ιταλία.

Πάπας Φραγκίσκος

Πάπας Φραγκίσκος: σκλάβες του για τους Ιερείς σεξ οι μοναχές

Ο Ποντίφικας παραδέχθηκε σε συνέντευξή του σε δημοσιογράφο του Assosiated Press κατά την διάρκεια επιστροφής του από το Άμπου Ντάμπι πως το πρόβλημα πρέπει με κάποιο τρόπο να επιλυθεί σημειώνοντας πως

“είναι αλήθεια.. υπάρχουν ιερείς και επίσκοποι που έχουν προβεί σε τέτοιες πράξεις. Νομίζω πως συμβαίνει ακόμα διότι τίποτα δεν σταματάει επειδή απλά βγήκε στην επιφάνεια.”

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκάλυψε πως ένα τάγμα μοναχών διαλύθηκε από τον προηγούμενο Ποντίφικα Βενέδικτο έπειτα από κακοποίηση που έφτανε στα όρια της σεξουαλικής σκλαβιάς που πραγματοποιούσαν υψηλόβαθμοι κληρικοί.

Εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού αργότερα επιβεβαίωσε στα νέα του CBS πως το τάγμα των μοναχών που διαλύθηκε το 2005 ήταν η “Οικογένεια του Άγιου Ιωάννη” στην Γαλλία.

Σε ένα άρθρο μάλιστα του Women Church World η Αρχιστυντάκτρια Lucetta Scaraffia αποτύπωσε τα στοιχεία λέγοντας πως αρκετές Μοναχές αναγκάστηκαν να κάνουν έκτρωση, αποβάλλοντας τα παιδιά των ιερέων, ή επειδή δεν ήθελαν να κάνουν το παιδί ενός ιερέα που δεν θα το αναγνώριζε ποτέ. Τόνισε μάλιστα πως οι κακοποιητές απολάμβαναν ασυλία, εξαιτίας της σιωπής που περικυκλώνει τα σκάνδαλά τους.

πηγή άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια: