23 Απριλίου 2024

19 ΧΡΟΝΙΑ ΜΑΖΙ !!! Το ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να συμπληρώσετε ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

 Μόσχα, 23 Απριλίου 2024

Αγαπητοί φίλοι!

Δια της παρούσης σάς εκφράζουμε τις προσρήσεις και το σεβασμό μας, καθώς και τη γενικότερη εκτίμηση και την ευγνωμοσύνη μας για την αλληλεπίδρασή μας μαζί σας!!! Ευχαριστούμε που επιλέξατε το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. για συνεργασία και σύμπραξη. Ελπίζουμε η ακαδημαϊκή χρονιά να σας μείνει αξέχαστη και η διδακτική διαδικασία να είναι αλληλένδετη με πολλά θετικά συναισθήματα.

Είμαστε βέβαιοι ότι οι μαθητές σας και τα μέλη των Συλλογικοτήτων μας έχουν ήδη σημειώσει μεγάλη πρόοδο στην εκμάθηση της γλώσσας, στην εξέλιξη των δεξιοτήτων και στην εκφραστικότητα τους στην παρουσίαση του πλούτου της μουσικής και χορευτικής κληρονομιάς της Ελλάδας στο κοινό.

Για εμάς, η κοινή μας φιλία, η αλληλοκατανόηση, οι διαπροσωπικές μας σχέσεις, η ανθρώπινη συνεργασία και αλληλεπίδρασή μας και, ως εκ τούτου, ο κοινός μας στόχος είναι να μυήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανθρώπους στον ελληνικό πολιτισμό, να εμβαθύνουμε στην πολιτιστική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, η διεύρυνση των εστιών της συνεργασίας μας, η περαιτέρω ενίσχυση των ρωσοελληνικών πολιτιστικών και πνευματικών δεσμών, μεταξύ άλλων και σε διαπροσωπικό επίπεδο, σε επίπεδο σχέσεων μεταξύ των ανθρώπων.

Some Image

Ελληνική γλώσσα, η γλώσσα του Ομήρου και του Θουκυδίδη, του Σοφοκλή και του Αριστοτέλη, η γλώσσα των Αγίων Γραφών, των βυζαντινών χρονογραφημάτων, η γλώσσα του Σολωμού και του Κάλβου, του Παλαμά, του Ελύτη, του Ρίτσου, η γλώσσα που τεκμηριώνει και αντικατοπτρίζει τη συνέχεια του Ελληνισμού από την αρχαιότητα έως της μέρες μας. Η γλώσσα, η οποία ομιλείται σε μία από τις, αναμφίβολα, σαγηνευτικότερες γωνιές του πλανήτη, τόπο απαράμιλλου κάλλους, αισθησιακής φυσικής ομορφιάς, αλλά και εξαιρετικά πλούσιας ιστορίας και πολιτισμού, μοναδικών μνημείων, γενέτειρα διαχρονικών αξιών και ιδεωδών, που αποτελεί πηγή έμπνευσης για τους δημιουργούς, για ανθρώπους των γραμμάτων και τεχνών ανά τους αιώνες και δεν δύναται να αφήσει αδιάφορο και ασυγκίνητο και τον πλέον απαιτητικό περιηγητή.

«Φιλοκαλοῦμέν τε γὰρ μετ’ εὐτελείας καὶ φιλοσοφοῦμεν ἄνευ μαλακίας » (Θουκυδίδου, «Επιτάφιος Περικλέους») - αυτή η φράση αποτελεί πεμπτουσία της ελληνικής σκέψης, η οποία συνίσταται στον αρμονικό συνδυασμό του μέτρου, στην απλότητα, στο περιεχόμενο, στην ομορφιά, στην αυθεντικότητα, στην πραγματική αρετή.

Some Image

Με στόχο τη βελτίωση του δείκτη ποιότητας και αποτελεσματικότητας της δουλειάς μας, των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων μας, το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να συμπληρώσετε το κάτωθι ερωτηματολόγιο τον σύνδεσμο, και υποσχόμεθα να λάβουμε υπ΄ όψιν τα σχόλια, τις συστάσεις και επιθυμίες σας:

https://forms.gle/MTnaGTvj8b9BF4Fq8

Επίσης, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς υπενθυμίσουμε ότι στο Κ.Ε.Π. λειτουργεί δανειστική βιβλιοθήκη, μουσικό και κινηματογραφικό αρχείο, προσιτά για όλους τους ενδιαφερόμενους, ο κατάλογος των οποίων είναι προσβάσιμος στο Δικτυότοπό μας: www.hecucenter.ru

Eπισημαίνουμε, επίσης, ότι εδώ και πολλά χρόνια στον Δικτυότοπο του Κ.Ε.Π. λειτουργεί προσβάσιμη σε όλους ηλεκτρονική βιβλιοθήκη, με κείμενα ελληνικής λογοτεχνίας, ποίησης, αλλά και με μελέτες, σε ρωσική και ελληνική γλώσσα, για τους Έλληνες της Ρωσίας, τις ελληνο-ρωσικές σχέσεις:

 http://www.hecucenter.ru/ru/library/

http://www.hecucenter.ru/gr/library/

Παράλληλα, σε εβδομαδιαία βάση λειτουργούν μαθήματα ελληνικού παραδοσιακού χορού, χορωδίας, θεατρικά εργαστήρια, κύκλοι διαλέξεων, καθώς και σε τακτική βάση πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις.

Ελπίζουμε στη σύμπραξη και συμμετοχή σας !!!

Ειλικρινώς υμετέρα,

Δώρα Γιαννίτση,  δ/νρια Κ.Ε.Π. και όλη η συσπειρωμένη ομάδα-οικογένεια του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

                             

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2023 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2023_16.01.pdf

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2023 (περίοδος 12μήνου) δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2023.html

                               

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

Ερωτήσεις

Απαντήσεις

1

Ονοματεπώνυμο

2

Ηλικία 

3

Επαγγελματική απασχόληση

4

Τηλέφωνο επικοινωνίας

5

E-mail

6

Ποια είναι η σχέση σας με την Ελλάδα, τί σάς ώθησε να ασχοληθείτε με την ελληνική γλώσσα, τον ελληνικό πολιτισμό; (ρίζες, καταγωγή-καταβολές, συγγενείς, φιλελληνικές διαθέσεις, αγάπη και ενδιαφέρον για τη χώρα, τη γλώσσα, τον πολιτισμό κ.α.);

7

Από πού ενημερωθήκατε για τη λειτουργία του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – ΚΕΠ;

8

Ποιο τμήμα γλώσσας παρακολουθείτε, σε περίπτωση που παρακολουθείτε παράλληλα διάφορα τμήματα, επίσης σημειώστέ το (Ονοματεπώνυμο καθηγητή, ημέρα και ώρα μαθημάτων);

9

Είστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο των μαθημάτων; Αναμένουμε σχόλια, συστάσεις, προτάσεις σας !!!

10

Επισκέπτεσθε άλλες δράσεις του Κ.Ε.Π.; (ελληνικός παραδοσιακός χορός, χορωδία, θεατρικά εργαστήρια, διαλέξεις, εκδηλώσεις). Εάν ναι, θερμή παράκληση να επισημάνετε το πεδίο ενδιαφερόντων σας.

11

Σχόλια, συστάσεις, προτάσεις, επιθυμίες

Τον σύντομο, καθώς και τον προκαταρκτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το τρέχον έτος 2019, δύνασθε να αντλήσετε στους εξής συνδέσμους στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/news/apologismos_drasis_kep_2019.html

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός δράσεων Κ.Ε.Π. έτους 2019___.pdf

Δεν υπάρχουν σχόλια: