20 Απριλίου 2024

Θα προστατεύσομεν τα δικαιώματά μας στο Αιγαίον»!! (λένε αδειαλείπτως)!!! Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Αυτή είναι η μόνιμη επωδός των τούρκων και εμείς δεν έχομεν στόμα να τους ερωτήσωμεν.

  • Ποια είναι τα δικαιώματά σας στο Αιγαίον  και που τα βρήκατε; Τι αφορούν;;;

Διαρκώς αναφέρονται σε θέματα εντός του Αρχιπελάγους και απάντηση δεν λαμβάνουν καμμίαν, τόσον  αποτελεσματικήν ώστε να μη τολμήσουν να ξαναομιλήσουν!!!!

Φωνάζουν να αποσυρθούν υπάρχουσες στρατιωτικές δυνάμεις από τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και εμείς αντί να τις ενισχύσομεν, εκδίδομεν κάποιες χλιαρές ανακοινώσεις ότι κινούμεθα  στα όρια του Διεθνούς Δικαίου και  συστήνομεν στην τουρκίαν να τα σεβαστεί! Η τουρκία ούτε τα σέβεται ούτε τα τηρεί.  Κάνει αυτό που θέλει και αντίδραση δεν ευρίσκει!

¨Οταν απεφασίσθη από όλα τα κράτη η επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. θέλησε  και η Ελλάδα χαρούμενη να τα επεκτείνει. Και αμέσως πήρε την απάντηση΄

  • Μη τολμήσεις θα σου κηρύξω τον πόλεμον!

Η απειλή αυτή ισχύει επί 25 χρόνια και δεν βρέθηκε κυβέρνηση να ασκήσει το κυριαρχικόν μας  αυτό δικαίωμα. Από πού κι ως που θα μας κηρύξει πόλεμον;;;

Την επέκταση της ΑΟΖ δεν την τολμούμεν γιατί δεν θέλει η τουρκία! Το φαιδρόν τουρκολυβικόν μνημόνιον αν και δεν ισχύει  μας απειλεί να μη κινηθούμεν εντός αυτού διότι είναι δικός της χώρος!

Νησιά του Αιγαίου Πελάγους αναφέρει συνεχώς ότι είναι δικά της και τελούν υπό Ελληνικήν κατοχήν!  Εφ’ όσον είναι εντός των συνόρων   μεταξύ των δύο χωρών όπως αυτά ορίσθηκαν με διεθνείς συμβάσεις πως τολμά να τα διεκδικεί η τουρκία; Και πως αντιδρούμεν στις φαιδρότητες;

Και ενώ φαίνεται ότι ευρισκόμεθα σε καλές σχέσεις, στην πρόθεση της Ελλάδος να δημιουργήσει θαλάσσια αιολικά πάρκα αντέδρασε σφόδρα η τουρκία και είπε.

  • Είναι δικοί μας χώροι και δεν θα δεχθούμεν τετελεσμένα!

Οι Κυκλάδες  είναι δικοί σας χώροι;;; Πως σας ήλθεν; Η Ανατολική Θράκη είναι Ελληνικός χώρος!! Αλλά αφού δεν λαμβάνετε την πρέπουσαν απάντηση καλώς πράττετε!!!

Από την συμφωνίαν των Αθηνών προσφάτως μέχρι τώρα έχομεν  ακούσει δεκάδες παρατηρήσεις και απαγορεύσεις  αλλά και ύβρεις  ( όπως ο εχθρός πνίγηκε στην Σμύρνη αλλά είναι επικίνδυνος!) κάπως έτσι το είπαν, και τώρα ετοιμαζόμεθα να πάμεν να τον αγκαλιάσομεν  και να υποκλιθούμεν απέναντί του! Τι νόημα έχει η επίσκεψη  ‘Ελληνα πρωθυπουργού στην τουρκίαν; Θα αντιδράσει σθεναρώς στις πιο πάνω  απαιτήσεις που διεκδικεί;;;;Αν όχι τι νόημα έχει η επίσκεψη; Αναλύσατέ την να την μάθομεν και εμείς οι ΄Ελλήνες, που δεν χαίρομεν στις τόσον στενές φιλίες. Απλή φιλία ήταν  αρκετή . Όχι πολλά - πολλά!!!!!!!

Να μας απειλεί να μη προβούμεν σε κυριαρχικές μας πράξεις και εμείς να ακολουθούμεν την οδόν της σιωπής!

Δεν είναι μάλλον υποτιμητικόν για τους υπερηφάνους Έλληνες;;;

Κάποιος ας μας απαντήσει για να ηρεμήσομεν ψυχικώς.

19/4/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: