9 Μαΐου 2024

Εκλιπαρούμεν Ανάστασιν Πατρίδος! Μιχαήλ Στρατουδάκης

 Ευχηθήκαμεν κατά τα ειωθώτα «Καλήν Ανάστασιν» τις Ημέρες του Πάσχα κάτι που γίνεται ετησίως εις ανάμνηση του σχετικού δράματος του Κυρίου. Και τις ευχές αυτές συνόδευσαν ατελεύτητες διασκεδάσεις  και ουρανομήκεις χαρές γέλωτες και χοροί καθ΄ άπασαν την Ελλάδα! Ανθρώπινον αυτόν προς λήθην ορισμένων δεινών.

Η Πατρίδα μας όμως πάσχει το διάστημα τούτον πολλά πήματα! Πρέπει να τα αντιμετωπίσωμεν σθεναρώς και αποφασιστικώς και να μη είμεθα χαλαροί και αδιάφοροι έως επιεικείς.

Απευθυνόμεθα στους κυβερνώντες και εκ των Βουλευτών στους κυβερνητικούς και ερωτώμεν τι θα κάμουν για τους κινδύνους που επαπειλούν την Χώραν μας. Βασικοί αυτών.

Ακρίβεια: Δεν πρόκειται για παροδικόν φαινόμενον επισυμβάν εξ εκτάκτου τινός απροόπτου. Πρόκειται για μόνιμην αισχροκέρδειαν επιχειρηματιών, μεσαζόντων και μεγαλεμπόρων. Γιατί δεν επεμβαίνει το Υπουργείον Αναπτύξεως; Έχει δύναμη ή τους «φοβάται»; Να πιέσει αμέσως σε αισθητήν μείωση των τιμών. Έχει την  δυνατότητα. Θέλει; Εκτός των αυξημένων τιμών στα τρόφιμα στα ύψη είναι μονίμως και τα καύσιμα!!  Ούτε εδώ υπάρχει περιορισμός!

Τροχαία: Οι κατά δεκάδες καθημερινοί θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα «στραβωμάρες» των οδηγών, οδηγούν σε δεινήν μείωση του πληθυσμού. Πόσον θα συνεχισθεί η μη λήψη δρακοντείων  προληπτικών μέτρων; Προ διετίας είχαμεν αναρτήσει άρθρον στο διαδίκτυον με τίτλον «Αφαιρέσατε ένα εκατομμύριον άδειες οδηγήσως» που εσήμαινε καταστείτε αυστηρώτατοι στον τομέα της οδηγήσεως, όχι πρόστιμα, αλλά αφαιρέσεις διπλωμάτων κυκλοφορίας για μεγάλα διαστήματα. Τίποτε δεν έγινε και τα αυτοκίνητα «θερίζουν» καθημερινώς σαν κοτόπουλα πεζούς ή επωχουμένους.

Συσσίτια: Το ότι στην εποχήν της τόσον ανεπτυγμένης καταναλωτικής κοινωνίας, η ύπαρξη Ελλήνων  αποζώντων από συσσίτια είναι μεγίστη ταπείνωση. Δεν τιμά την Ελλάδα και αποτελεί πληγήν ήτις πρέπει άρδην να εξαφανισθεί. Δεικνύει ότι η Ελλάδα πάσχει δεινώς οινομικώς. Έχει μεταπέσει στην φτώχειαν!

Ανεργία – επιδόματα: Υπάρχουν πολλοί άνεργοι στην Ελλάδα και αυτό φαίνεται εκτός των άλλων από τα εκατοντάδες επιδόματα ανεργίας που διατίθενται. Εργασία έπρεπε να υπάρχει σε όλους και όχι επιδόματα ανεργίας που τους καθιστούν έτι τεμπέληδες! Τα δύο αυτά πρέπει να εκλείψουν. γιατί είναι επιβραδυντικά για την πρόοδον της Ελλάδος. εργασία καθημερινή και όχι επιδόματα. Οι οικονομικοί μετανάστες εργάζονται και δεν θέλουν επιδόματα. Πως ευρίσκουν αυτοί εργασίαν;;;;Απλούστατα διότι δεν κάθονται στις καφετέριες από το πρωί ως το βράδυ για καφεδάκι!!!!!

Πωλήσεις ακινήτων σε αλλοδαπούς Η κατά κόρον πώληση ακινήτων σε αλλοδαπούς δεν είναι και τόσον ευχάριστον για την Ελλάδα και τον Λαόν της. Εφεύρον οι κυβερνήσεις το ταπεινόν μέτρον της λεγομένης «χρυσής βίζας» που σημαίνει αν ο αλλοδαπός αγοράσει ακίνητον στην Ελλάδα αξίας 250.000 Ευρώ  δύναται να κινείται ελευθέρως εντός της χώρας και ίσως αργότερα γίνει και δημότης! Με το μέσον αυτό τούρκοι έχουν αγοράσει πολλά ακίνητα στο Κολωνάκι και αλλαχού,  Κινέζοι κατά χιλιάδες στην περιοχήν Εξαρχείων και αλλού  και υπήκοοι περίπου τριάντα άλλων χωρών. Οι φτωχοί Βούλγαροι αγοράζουν στην Χαλκιδικήν!!!! Γιατί τα πωλούμεν; Μάλλον γιατί δεν έχομεν την δύναμη να τα συντηρήσομεν ή διότι πεινάμεν και θέλομεν να καλύψωμεν δι’ ολίγον τις ανάγκες επιβιώσεως!

Παραβατικότητά ανηλίκων:  Καμμία δικαιολογία στην κρατικήν εξουσίαν για την έξαρση του φαινομένου και την συνέχισή  του! Πολιτεία, Σχολείον και Γονείς έπρεπε να το είχαν εξαλείψη δια μιάς. Γατί συντηρείται!

Εγκλήματα- Ληστείες: Τα πάσης μορφής εγκλήματα εναντίον του Ελληνικού πληθυσμού δεν έχουν τέλος και δεν έχουν περιγραφήν για την αγριότητά τους η οποία οδηγεί στον θάνατον. Καταστηματάρχες ληστεύονται καθημερινώς και αν οι δράστες συναντήσουν εμπόδιον δεν διστάζουν να φθάσουν στα άκρα. Ηλικιωμένοι στην ύπαιθρον αλλά και στις πόλεις βασανίζονται οικτρώς, Ξυλοκοπούνται, δέρρονται, τραυματίζονται για να δώσουν αυτά που δεν έχουν στους ληστές: Βάσανα Ελλήνων πρωτοφανή σε έκταση και άκρως πρωτόγνωρα για την φιλειρηνικην Ελλάδα. Ποίος θα προστατεύσει τους Έλληνες από το άφατον αυτόν ταπεινωτικόν δράμα; Θα αναστηθεί η Ελλάδα και θα επανέλθει στα ζηλευτά πρότερά της;;;; Ερωτώμεν τους υπευθύνους για άμεσην λήψη μέτρων.

Δημογραφικόν: Σε επικίνδυνον σημείον ευρίσκεται το Δημογραφικόν πρόβλημα. Οι νέοι που θα δημιουργήσουν οικογένειες χάνονται στα τροχαία ή τραυματίζονται σ’ αυτά. Το αυτό και μεσήλικες με οικογένειες. Αλλά και πολλοί χάνονται όχι από το γήρας.  Η ανασφάλεια στην εργασίαν  είναι αρνητικός σύμβουλος για δημιουργίαν οικογενειών. Έτσι ο πληθυσμός μειούται ραγδαίως Η κρατική αρωγή στο μείζον αυτό θέμα είναι αμυδρά. Προτείνομεν την επίδοση στους γηγενείς Έλληνες ποσού Χιλίων Ευρώ για το πρώτον παιδί, επτακοσίων για το δεύτερον και τριακοσίων για το τρίτον επί μίαν δεκαετίαν ( αν υπάρχει δυνατότητα και περισσότερον)  με υποχρέωση τουλάχιστον τριών  παιδιών ανά οικογένειαν. Όλα τα τυχόν επιδόματα για την οικογένειαν θα αντικατασταθούν από αυτό το μέτρον. Πρόκειται για δυναμικόν αναστολέα της πτώσεως του Δημογραφικού. Τι κάνετε κύριοι υπεύθυνοι; Εφαρμόσατέ τον και δη αμέσως τώρα και αφήσετε τις τυχόν δημοσιονομικές αδυναμίες.

Μερικά από τα όσα μειώνουν την υπερήφανην Ελλάδα εξεθέσαμεν..

Θα πείτε τόσον άσημη κατέστη η λαμπρή Χώρα μας; ΟΧΙ. Αλλά κάποιοι την άφησαν να χάσει ολίγον από την λαμπρότητά της και δη σε βαθμόν επικίνδυνον! Έτι δε.

Το διάστημα αυτόν  Υπουργοί και Πρωθυπουργός περιφέρονται ανά την Ελλάδα να πείσουν τους ψηφοφόρους να τους προτιμήσουν! Αφήσατε αυτήν την άνευ ουσίας περιοδείαν και καθήσατε στα έδρανά σας να απαλλάξετε από τα δεινά πήματα την Πατρίδα μας!

Σας επελέξαμεν και εκλιπαρούμεν ίνα μη είπωμεν απαιτούμεν πρώτα την Πατρίδα μας!

8/5/2024

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: