27 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Πέτρος Τατούλης απαντά στους επικριτές του


«Είμαι εξαιρετικά ανεξάρτητος,γι’αυτό αντιδρούν»

Αναφορικά με τα εσωκομματικά τεκταινόμενα στο ΠΑΣΟΚ με αφορμή την υποψηφιότητά του αλλά και τη σκληρή στάση του αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας κ. Πάνου Μπεγλίτη προς το πρόσωπό του, ο κ. Πέτρος Τατούλης, αφού υπεραμύνθηκε του ανεξάρτητου χαρακτήρα της πολιτικής του κίνησης, άφησε σαφείς αιχμές μιλώντας για προσωπικές στρατηγικές. «Ο κάθε βουλευτής έχει την ευθύνη να διατυπώνει ελεύθερα τις απόψεις του. Χαίρομαι που ο δημόσιος διάλογος έχει φτάσει σε αυτό το επίπεδο, ώστε αυτό να μην τιμωρείται. Από εκεί και πέρα, σε κάθε δράση υπάρχει αντίδραση. Ολες αυτές οι αντιδράσεις έρχονται να επιβεβαιώσουν τη δική μου άποψη, ότι η δική μου υποψηφιότητα είναι εξαιρετικά ανεξάρτητη.
Δεν πήγα εγώ σε κάποιον βουλευτή ή σε κάποιο κόμμα. Απευθύνθηκα στην κοινωνία και στους πολίτες και ζήτησα να ανατρέψουμε το παλιό και φθαρμένο, δίνοντας προοπτική ευημερίας στον τόπο μας. Από εκεί και πέρα, είναι ίδιον της πολιτικής λειτουργίας των κομμάτων, με αφορμή τέτοια ζητήματα, κάποια στελέχη τους να μετρούν και τις δυνάμεις τους στο εσωτερικό των οργανισμών τους. Αυτό είναι κοινή πρακτική».
Ο ίδιος βέβαια δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε συμφέροντα που, όπως σημειώνει, αντιτάσσονται στην αυτοδιοικητική του πλατφόρμα, υπαγορεύοντας συγκεκριμένες συμπεριφορές. «Υπάρχουν συγκεκριμένα συμφέροντα πίσω από την πρόθεση ορισμένων να στήνουν και πάλι κομματικές περιχαρακώσεις. Ωστόσο, ο ‘‘Καλλικράτης’’ είναι η μεγάλη μας ευκαιρία να σταματήσουμε πια να είμαστε επαίτες έξω από την πόρτα του αθηνοκεντρικού κράτους. Οι εξουσίες που έχουν οι πολίτες στα χέρια τους είναι πια μεγάλες. Και οι δυνάμεις του συντηρητισμού αντιδρούν».
''ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ''

Δεν υπάρχουν σχόλια: