18 Ιουλίου 2011

Χωρίς ταξί σήμερα-αύριο και η Μεσσηνία!




Απεργούν σήμερα και αύριο οι ιδιοκτήτες ταξί της Μεσσηνίας, συμμετέχοντας στην 48ωρη πανελλαδική κινητοποίηση του κλάδου τους. Οι εκπρόσωποι των ιδιοκτητών ταξί προειδοποιούν ότι η απεργία θα μετατραπεί σε διαρκείας αν μέχρι αύριο το βράδυ ο υπουργός Μεταφορών δεν δεχτεί το αίτημά τους για διάλογο σχετικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

«Συμπαραστάτης» και Ολυμπία Οδός στο Περιφερειακό Συμβούλιο...
Η εκλογή του «Συμπαραστάτη του Πολίτη» και οι εξελίξεις στην κατασκευή του αυτοκινητοδρόμου Κορίνθου – Πάτρας – Πύργου – Τσακώνας, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, σήμερα στις 4 το απόγευμα. Θα συζητηθούν επίσης πρόταση για κατασκευή πολιτικού αεροδρομίου στη Σπάρτη, οι μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την κατασκευή νέας γέφυρας στο ποταμό Βαλύρα στο Νεοχώρι Ιθώμης και του δρόμου από τη Μικρή Μαντίνεια μέχρι τα Σωτηριάνικα στη Μάνη, η διευκόλυνση της λειτουργίας των παρατάξεων που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Συμβούλιο και άλλα θέματα.



Σύσκεψη για τις φυλακές στην Περιφέρεια...



Η επιλογή του χώρου στον οποίο θα ανεγερθούν και θα λειτουργήσουν φυλακές, είναι το αντικείμενο σύσκεψης, που θα γίνει σήμερα στις 11 το πρωί στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη. Προσκεκλημένοι στη σύσκεψη είναι οι πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Καλαμάτας και Τρίπολης, οι μητροπολίτες Μεσσηνίας και Μαντινείας και Κυνουρίας και εκπρόσωποι άλλων φορέων. Προτάσεις για φιλοξενία φυλακών στην περιοχή τους έχουν καταθέσει οι Δήμοι Καλαμάτας και Τρίπολης και άλλοι Δήμοι της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.



Σύσκεψη δημάρχων σήμερα στην Τρίπολη...
Στο Δημαρχείο της Τρίπολης θα συγκεντρωθούν σήμερα στις 8 το βράδυ οι 29 δήμαρχοι από ολόκληρη την Πελοπόννησο. Η πρωτοβουλία για τη σύσκεψη ανήκει στους πέντε δημάρχους που εκπροσωπούν τις πρωτεύουσες των πέντε Νομών της Περιφέρειας. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, τα προβλήματα που δημιουργεί η σοβαρή έλλειψη οικονομικών πόρων και η συγκρότηση της περιφερειακής Ένωσης Δήμων Πελοποννήσου.



Εγκρίθηκε ο ισολογισμός της ΕΑΣ Μεσσηνίας…
Σκληρή κριτική δέχθηκε χθες η διοίκηση της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας, στη συνέλευση που πραγματοποιήθηκε με κεντρικό θέμα την έγκριση του ισολογισμού της οργάνωσης για το 2010. Η κριτική των αντιπροσώπων επικεντρώθηκε στο θέμα της διαχείρισης των οικονομικών της Ένωσης και στο έλλειμμα των 6,5 εκ. ευρώ, από οφειλές πελατών που δεν έχουν πληρώσει τις υποχρεώσεις τους. Ο ισολογισμός εγκρίθηκε με την ψήφο 61 αντιπροσώπων. Κατά ψήφισαν 55 και λευκό 5 αντιπρόσωποι.
ΕΡΤ/ΕΡΑ Καλαμάτας 105,4Fm

Δεν υπάρχουν σχόλια: