10 Φεβρουαρίου 2012

Μπάχαλο και στη Ν.Δ - Δημήτρης Σταμάτης:Αρνούμαι να ψηφίσω ...

Σε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ – Αναζητείται κοινή γραμμή. Ανοιχτό το ενδεχόμενο να εφαρμοστεί κομματική γραμμήΣε βαρύ κλίμα η συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ – Αναζητείται κοινή γραμμή

Η δήλωση του βουλευτή Δημήτρη Σταμάτη ότι θα καταψηφίσει ορισμένα μέτρα του νέου μνημονίου, επιβαρύνει το ήδη βαρύ   κλίμα στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας μετά την αποδοχή από τον πρόεδρο του κόμματος Αντ. Σαμαρά των απαιτήσεων της τρόικας για τα νέα μέτρα. Η κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, θα συνεδριάσει σήμερα, Παρασκευή, στις 8 το βράδυ σε πολύ φορτισμένο κλίμα και με το μεγάλο ερωτηματικό να είναι το αν θα υπάρξει συγκεκριμένη γραμμή στην κρίσιμη ψηφοφορία της Κυριακής για τα νέα μέτρα.
Ο κ. Σαμαράς, θα επιχειρήσει να πείσει τους βουλευτές του για το σωστό της επιλογής του να αποδεχθεί τα μέτρα της τρόικας, αν και το έργο του κάθε άλλο παρά εύκολο αναμένεται να είναι.
«Αρνούμαι να ψηφίσω είτε μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα είτε άλλα μέτρα που οι ηγέτες της ΕΕ θελήσουν στο μέλλον να επιβάλουν στην Ελλάδα», δήλωσε το πρωί ο Δημήτρης Σταμάτης,
βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας. Διευκρίνισε ωστόσο, ότι θα υπερψηφίσει την συμφωνία με τους ιδιώτες πιστωτές για το κούρεμα του χρέους.
Ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης, με δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, αρνήθηκε να σχολιάσει τα όσα συνέβησαν την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup στις Βρυξέλλες. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ. «Θα τα δούμε όλα αυτά στην αποψινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ», είπε και επισήμανε ότι «αν φύγουμε από το ευρώ η κόλαση που θα ζήσουμε θα είναι άνευ προηγουμένου». Ο κ. Μιχελάκης σημείωσε επίσης ότι «πρέπει να υπάρξει ούτως ή άλλως έγκριση από τη Βουλή» για τη νέα δανειακή σύμβαση και επανέλαβε τη θέση του κόμματος για εκλογές μόλις ολοκληρωθεί ο σκοπός της κυβέρνησης. «Εκλογές σε κάθε περίπτωση πριν από το Πάσχα», τόνισε, απαντώντας σε όσους προτείνουν παράταση του βίου της κυβέρνησης, για να συμπληρώσει: «Έχει ξεφύγει από κανέναν το γεγονός ότι με το που ολοκληρώνεται το PSI και η δανειακή σύμβαση πάμε για εκλογές; Δεν έχουμε φύγει από τα χρονοδιαγράμματα που έχουν συμφωνηθεί».
Το θέμα της κομματικής πειθαρχίας σε ό,τι έχει να κάνει με την ψηφοφορία, έχει τεθεί προς τον κ. Σαμαρά από μια σειρά βουλευτών. Πάντως, οι βουλευτές της ΝΔ σε γενικές γραμμές αποφεύγουν να πάρουν δημόσια θέση για το τι προτίθενται να πράξουν, κάτι το οποίο όμως φαίνεται πως έχει προκαλέσει και προβληματισμό στην ηγεσία του κόμματος, καθώς μεταφράζεται και ως μη στήριξη προς τις κινήσεις του κ. Σαμαρά
Ενδεικτική του κλίματος με το οποίο έρχονται αντιμέτωποι τοι βουλευτές της ΝΔ είναι η ένταση επικράτησε χθες  σε κομματική εκδήλωση στο Γαλάτσι, όπου ο γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος άκουσε τα «εξ αμάξης» από την κομματική βάση: «Μας πουλήσατε. Γιατί μπήκατε στην κυβέρνηση; Άλλα μας είπατε και άλλα κάνετε», ήταν οι πιο ήπιες φράσεις.
Από την άλλη πλευρά, ο Π. Καμμένος που ετοιμάζει αντιμνημονιακό κόμμα, έστειλε νέο μήνυμα: «Η ώρα για το μεγάλο ΟΧΙ είναι τώρα. Βουλευτές ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε: είμαστε με τους Ελληνες ή με τους δανειστές; Κοιτάξτε στα μάτια τα παιδιά σας και όσους σας πίστεψαν και αποφασίστε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: