27 Μαΐου 2013

ΣΤΗΝ ΙΣΠΑΝΙΑ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ


Εναλλακτική Σύνοδο Κορυφής στην Αθήνα σχεδιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ
enallaktiki-sunodo-koryfis-stin-athina-sxediazei-o-syriza 
Στην Ισπανία θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Στόχος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι να προωθήσει την θέση του κόμματος του για την δημιουργία ενός κοινού μετώπου απέναντι στην μνημονιακή πολιτική των ισχυρών της Ευρώπης.

Στο ταξίδι του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί με τους εκπροσώπους των κομμάτων που εναντιώνονται στην πολιτική της λιτότητας αλλά και με εκπροσώπους κοινωνικών και συνδικαλιστικών φορέων που με τις κινητοποιήσεις τους έχουν εμπράκτως αντιδράσει στις σκληρές οικονομικές πολιτικές.

Στην Μαδρίτη που έρχεται μετά την Λισσαβώνα και πριν την Ρώμη οπού θα βρεθεί μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στην έξαρση της ακροδεξιάς στην Ελλάδα και στις άλλες χώρες του νότου ενώ θα επισημάνει και τα φαινόμενα αυταρχισμού που έχουν παρατηρηθεί από τις κυβερνήσεις των χωρών του νότου. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες θα υπενθυμίσει ότι στο παρελθόν και η Ελλάδα και η Ισπανία είχαν υποφέρει από αυταρχικά καθεστώτα και δικτατορίες.

Προκειμένου πάντως να υπάρξει καλύτερος συντονισμός όλων των δυνάμεων του νότου ο ΣΥΡΙΖΑ προωθεί την πρωτοβουλία για την οργάνωση μιας εναλλακτικής Συνόδου Κορυφής στην Αθήνα στις 7 και 8 Ιουνίου. 

Στην σύνοδο θα μετέχουν μεγάλα Ευρωπαϊκά συνδικάτα, κοινωνικά κινήματα και κοινωνικές οργανώσεις, ενώ πραγματοποιηθούν και  15 θεματικές  συνελεύσεις με στόχο την προώθηση κοινών δράσεων. 

Αν και πολλοί –ακόμα και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ – δυσπιστούν για το εάν αυτή η πρωτοβουλία θα φέρει κάποια αποτελέσματα ,ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίζεται αποφασισμένος να επιμείνει σε αυτή την πρόταση αφού θεωρεί ότι καμία από τις χώρες  του νότου δεν θα τα καταφέρει εάν δεν υπάρξουν συντονισμένες ενέργειες και πολιτικές. 

Παναγιώτης Βασιλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: