27 Μαΐου 2013

Μεσσηνιακές ειδήσεις

Καλαμάτα: Συνεχίζεται η Ανθοκομική ΈκθεσηΚαλαμάτα: Συνεχίζεται η Ανθοκομική Έκθεση
Συνεχίζεται, μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων, η ετήσια Ανθοκομική Έκθεση, που οργανώνει ο Δήμος Καλαμάτας. Συμμετέχουν ανθοκόμοι και ανθοπώλες, φυτωριούχοι και ιδιοκτήτες καταστημάτων γεωργικών εφοδίων. Κάθε βράδυ, στο χώρο της έκθεσης πραγματοποιούνται πολιτιστικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή της δημοτικής επιχείρησης «Φάρις», του Δημοτικού Ωδείου, του Εικαστικού Εργαστηρίου, του ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας, του Πολιτιστικού Συλλόγου του ΤΕΙ και άλλων φορέων.


Συνεδριάζει το Δ.Σ. Δυτικής Μάνης
Η σύναψη δανείου για την ολοκλήρωση της κατασκευής του Ανοιχτού Θεάτρου της Μάνης, είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Δυτικής Μάνης, σήμερα στις 7 το απόγευμα. Θα συζητηθούν επίσης πρόταση για τον χαρακτηρισμό ως μνημείου του καλντεριμιού στο «Μπίλιοβο» (από Σωτηριάνιακα μέχρι Αλτομυρά), η αναπροσαρμογή τελών για την χρήση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας από επαγγελματίες και άλλα.

Την Τετάρτη το Δ.Σ. Τριφυλίας
Οι δράσεις του Δήμου για την ανάπτυξη του τουρισμού και την προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων είναι μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο Τριφυλίας την Τετάρτη στις 7:30 το απόγευμα. Θα συζητηθούν επίσης η σύναψη προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την βελτίωση του δρόμου Πλατάνια – παλιά γέφυρα Νέδας, η πρόσληψη έκτακτου προσωπικού και άλλα. 

Αύριο το Δ.Σ. Οιχαλίας
Αύριο στη 1:30 μετά το μεσημέρι θα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Οιχαλίας. Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι ο προγραμματισμός έργων στα κοινοτικά διαμερίσματα Νέδας, Κούβελα, Μάλτας και στον οικισμό Αγίου Γεωργίου και άλλα. 


Νέος πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ
Ο Σάκης Ιωαννίδης, που ήταν και ο μοναδικός υποψήφιος, εξελέγη χθες πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ. Στη Μεσσηνία για την εκλογή του νέου προέδρου ψήφισαν 188 μέλη της οργάνωσης στην Καλαμάτα, 96 στην Κυπαρισσία και 79 στη Πύλο.

Σύλλογος Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος
Σύλλογο Καταστημάτων Υγειονομικού Ενδιαφέροντος ιδρύουν στην Καλαμάτα οι ιδιοκτήτες τους. Η ιδρυτική συγκέντρωση του νέου Συλλόγου θα γίνει σήμερα στις 7 το απόγευμα στην αίθουσα του παλαιού Επιμελητηρίου (Χρήστου Κουμάντου και Αριστομένους). Στόχος του Συλλόγου, όπως σημειώνει η Συντονιστική Επιτροπή, που είχε την πρωτοβουλία για τη συγκέντρωση, είναι η επεξεργασία προτάσεων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του κλάδου, για την ανάπτυξη του τουρισμού, για το περιβάλλον και άλλα ζητήματα.

Πέντε «Γαλάζιες Σημαίες» στη Μεσσηνία
Πέντε«Γαλάζιες Σημαίες» θα κυματίζουν φέτος σε αντίστοιχες ακτές της Μεσσηνίας. Η αρμόδια Επιτροπή, μετά από ελέγχους, απένειμε «Γαλάζιες Σημαίες» στην Παραλία της Ανάστασης στην Καλαμάτα, στην Παραλία της Μικρής Μαντίνειας, στην Παραλία της Μπούκας στη Μεσσήνη και στις Παραλίες Άη Λαγούδη και Καλού Νερού στην Κυπαρισσία.. 

Καλαμάτα: Ελληνικά σε μετανάστες
H εκπαίδευση των μεταναστών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό, είναι το αντικείμενο του Ευρωπαϊκού προγράμματος «Οδυσσέας», που υλοποιεί το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε πολίτες τρίτων χωρών, ηλικίας άνω των 16 ετών, που ζουν στην Ελλάδα. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο ΚΕΠ Καλαμάτας στο Διοικητήριο, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ και στο Δημαρχείο Μεσσήνης, καθημερινά τις πρωινές ώρες. 

Καλαμάτα: Συνεχίζονται τα έργα στην οδό Φαρών
Συνεχίζονται τα έργα διαπλάτυνσης του δυτικού πεζοδρομίου της οδού Φαρών, στο τμήμα από την οδό Κρήτης μέχρι την οδό Ναυαρίνου. Λόγω των έργων απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων στο τμήμα αυτό του δρόμου. Η κίνηση των οχημάτων θα πρέπει να γίνεται με ιδιαίτερη προσοχή και οι οδηγοί να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των υπευθύνων του εργοταξίου και τη σήμανση που έχει τοποθετηθεί. Εναλλακτικά μπορούν να χρησιμοποιούν τους κάθετους δρόμους ανατολικά και δυτικά της οδού Φαρών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: