11 Σεπτεμβρίου 2017

Ο ΤΣΙΠΡΑΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ: Aπό το… «καταργούμε τον ΕΝΦΙΑ» τώρα «μείωση 10%, το 2020»

Ο πρωθυπουργός, αναδιπλώθηκε για τον ΕΝΦΙΑ, έναν φόρο που το 2014 έλεγε πως είναι » ένας φόρος παράλογος, δεν διορθώνεται, καταργείται».
Σε ερώτηση στη συνέντευξη που παραχώρησε στη ΔΕΘ είπε πως  θα τον … διορθώσει και δεν θα τον καταργήσει τελικά.  Τώρα όμως,  είπε,  έχουμε μια πιο δίκαιη κατανομή του εν λόγω φόρου και δεσμεύθηκε πως το 2020, θα προχωρήσει σε μείωσή του, κατά  10%.
Να σημειωθεί βέβαια, ότι ο κ. Τσίπρας έκανε μια υπέρβαση λογικής, καθώς, ακόμα κι αν δεχθούμε οτι θα εξαντλήσει την 4ετία, θα έχουν παρεμβληθεί εκλογές και σύμφωνα με τα σημερινά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, δεν πρόκειται το 2020 να είναι κυβέρνηση.

Συγκεκριμένα είπε πως «η κυβέρνηση πήρε μια απόφαση τον προηγούμενο Νοέμβριο μιας αναδιάρθρωσης στο χώρο του ΕΝΦΙΑ, όχι αναδιάρθρωσης στο τελικό ποσό, αλλά μια αναδιάρθρωση στο εσωτερικό. Το περίπου 40% των χαμηλών στρωμάτων είχαν κάποιες μειώσεις, για ένα 30% είχαμε σταθερή τιμή και για ένα 25% είχαμε μια κάποια επιδείνωση. Έγινε μια πιο δίκαιη κατανομή του ΕΝΦΙΑ.»
«Για το 2020 έχουμε ήδη ψηφίσει τη μείωση κατά 10% της συνολικής τιμής επιβάρυνσης απέναντι στους πολίτες, και αυτό θα επιφέρει μια καλύτερη κατανομή απέναντι στους πολίτες.» και συμπλήρωσε :»Κριτήριό μας θα είναι η κοινωνική δικαιοσύνη, υπάρχουν κάποιοι φόροι που είναι πιο άδικοι από τον ΕΝΦΙΑ. Σε ό,τι αφορά στην μεγάλη ιδιοκτησία ο ΕΝΦΙΑ δεν είναι άδικος.  Άδικος είναι για αυτούς που θέλουν να πουλήσουν ένα ακίνητο. Σιγά-σιγά βγαίνοντας από την κρίση θα κινείται η αγορά ακινήτων και πιστεύω ότι σε αυτό θα συμβάλλει και η προσπάθεια που θα κάνουμε το επόμενο διάστημα, της δημιουργίας ενός πλαισίου σύγκλισης των πραγματικών και αντικειμενικών τιμών».
Παράλληλα όμως, ο κ. Τσίπρας, επανέφερε στο τραπέζι τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, όπου σύμφωνα με την υπάρχουσα λογική ΣΥΡΙΖΑ, μεγάλη ακίνητη περιουσία, θεωρείται ο,τιδήποτε μεγαλύτερο από μια γκαρσονιέρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: