17 Φεβρουαρίου 2018

Τρόμος στα Ίμια: Στήνουν σκηνικό κατάληψης βραχονησίδας οι Τούρκοι !!!

Τρόμος στα Ίμια: Στήνουν σκηνικό κατάληψης βραχονησίδας οι Τούρκοι
ΣΟΚ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΟΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΑΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΡΑΧΟΝΗΣΙΔΑΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ ΤΟΥ 2017
Παρά την προσωρινή αποκλιμάκωση της έντασης στα Ίμια, όλες οι πληροφορίες συγκλίνουν στο σενάριο ότι οι Τούρκοι στήνουν σκηνικό κατάληψης βραχονησίδας στο Αιγαίο προκειμένου να φέρουν στα άκρα τόσο την Ελλάδα, όσο και τους Αμερικανούς - ΣΟΚ από την αποκάλυψη ότι επιχείρησαν κατάληψη βραχονησίδας τον Οκτώβριο του 2017 - Παράλληλα προχωρούν σε προκλητική άσκηση κοντά στην ελληνοτουρκική μεθοριακή γραμμή του Έβρου στον απόηχο της έντασης που έχει προκληθεί στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.
 
Mπορεί η τελευταία κρίση στα Ίμια να αποσοβήθηκε, ωστόσο η περιπέτεια δεν έχει τελειώσει. 
Οι πληροφορίες που φτάνουν στα επιτελικά γραφεία του Υ.ΕΘ.Α επιμένουν ότι οι Τούρκοι θα κλιμακώσουν την ελεγχόμενη επιθετικότητα όσο πλησιάζουμε προς την Άνοιξη κι όσο καλυτερεύουν οι καιρικές συνθήκες στο Αιγαίο. 
Ο στόχος τους είναι ξεκάθαρος. Να οδηγήσουν την Ελλάδα σε εφαρμογή κανόνων εμπλοκής προκειμένου να πιέσουν τις ΗΠΑ για όλα τα ζητήματα. 
Δεν αποκλείεται μάλιστα να επιχειρήσουν και απόβαση στρατιωτικού ή πολιτικού προσωπικού σε κάποια βραχονησίδα, όχι κατ' ανάγκη στα Ίμια. 
Για το σκοπό αυτό ενδέχεται, να μην χρησιμοποιήσουν κομμάντος, αλλά Τούρκους ψαράδες ή ακόμα και βοσκούς, προκειμένου να τσεκάρουν τις αντιδράσεις της ελληνικής στρατιωτικής ηγεσίας. 
Επιδιώκουν δηλαδή Εθνική περιπέτεια και είναι αποφασισμένοι να το κάνουν. 
Διαβάστε επίσης:

Ίμια ΤΩΡΑ: Μόνο τουρκικά πλοία κοντά στις βραχονησίδες - Δείτε χάρτες σε πραγματικό χρόνο
Αυτή είναι η ελληνική φρεγάτα «Θεμιστοκλής». Ο φόβος και ο τρόμος των Τούρκων στο Αιγαίο... (Photos)
Επιχείρησαν κατάληψη βραχονησίδας τον Οκτώβριο του 2017
Όπως αποκάλυψε στο δελτίο ειδήσεων του Alpha, την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, ο έμπειρος διαπιστευμένος συντάκτης του υπουργείου Άμυνας Δήμος Βερύκιος, πέρσι τον Οκτώβριο, Τούρκοι κομμάντος επιχείρησαν να ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα.
Αμέσως σήμανε συναγερμός στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις και στο σημείο κατευθύνθηκαν πολεμικά αεροσκάφη. Στη θέα των ελληνικών αεροσκαφών, οι Τούρκοι κομμάντος αποχώρησαν με τα φουσκωτά και επέστρεψαν στη βάση τους. 
Το περιστατικό αυτό το οποίο δεν πήρε ποτέ δημοσιότητα είναι ενδεικτικό του τι επιδιώκουν οι Τούρκοι, αλλά είναι και αποκαλυπτικό αφού μαρτυρά ότι έχουν αλλάξει οι κανόνες εμπλοκής για την ελληνική πλευρά. 
Μεταφέρουν στρατό στον Έβρο 
Στο πλαίσιο της άσκησης και όπως φαίνεται και σε πλάνα που μεταδίδονται σε τουρκικά μέσα ενημέρωσης, έχουν αναπτυχθεί μεταξύ άλλων, τεθωρακισμένα, σκάφη και πλωτές γέφυρες του μηχανικού του τουρκικού στρατού με στόχο την αστραπιαία κατάληψη του «ξένου εδάφους». 

Η Άγκυρα έχει επιστρατεύσει επίσης για την άσκηση πατριωτικούς ύμνους και επική μουσική και εναέριες και υποβρύχιες κάμερες για τις εντυπωσιακότερες δυνατές λήψεις.
Η άσκηση των τουρκικών δυνάμεων στον Έβρο, κοντά στην περιοχή Σαράντα Εκκλησιές, έχει ως στόχο να σταλεί μήνυμα στην Ελλάδα και δευτερευόντως στη Βουλγαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: