11 Αυγούστου 2018

Βρέθηκε ο ύποπτος για τη φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι – Τα κίνητρα που οδήγησαν στην τραγωδία!!!

Από εγκληματική αμέλεια ενός ασυνείδητου κατοίκου του Νταού Πεντέλης φαίνεται ότι ξεκίνησε η φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι και εξαιτίας της οποίας θρηνούμε 93 νεκρούς. Από τη μέχρι τώρα έρευνα των πυροσβεστών επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες, ότι δηλαδή η φωτιά που κόστισε τη ζωή σε 93 άτομα οφείλεται πιθανότατα σε εμπρησμό από αμέλεια.
 
Τα στελέχη της Πυροσβεστικής έχουν σχεδόν ολοκληρώσει τον κύκλο των καταθέσεων και άμεσα θα στείλουν την δικογραφία στον εισαγγελέα, για την άσκηση ποινικών διώξεων. Από το υλικό που έχουν συλλέξει φέρεται να επιβεβαιώνεται ότι η φωτιά ξεκίνησε από κάτοικο που προσπάθησε να κάψει, με ανέμους 8 μποφόρ και θερμοκρασίες 39 βαθμών Κελσίου… έναν σωρό με ξύλα και κλαδιά, σε σημείο στο Νταού Πεντέλης. 
Στον φάκελο της υπόθεσης, μάλιστα, υπάρχουν καταθέσεις περιοίκων οι οποίοι αναφέρουν ότι το πρωί της 23ης Ιουλίου είδαν τον συγκεκριμένο κάτοικο να βάζει φωτιά στα ξύλα. Ενώ πυροσβέστες επισημαίνουν ότι τη στιγμή της άφιξής τους στο σημείο της εκδήλωσης της φωτιάς εντόπισαν σωρό με ξύλα και υπολείμματα καύσης που ο ύποπτος είχε προσπαθήσει να σβήσει, ρίχνοντας νερό και κρύβοντας με πέτρες την εστία της φωτιάς. 
Ο ύποπτος, γνωστός φυσικά στις αρχές, ήταν εκείνος που από την πρώτη στιγμή διέδιδε ότι εντόπισε κομμένο καλώδιο από στύλο της ΔΕΗ, το οποίο πέταγε σπινθήρες. Η προανάκριση που διενεργεί η Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: