9 Αυγούστου 2018

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη φωτιά στο Μάτι: Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς;;;

Ραγδαίες εξελίξεις στις έρευνες για τη φωτιά στο Μάτι: Τι ψάχνουν οι εισαγγελείς
Φωτιά Μάτι: Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί το πρώτος μέρος της εισαγγελικής έρευνας για τις πολύνεκρες φωτιές της 23ης Ιουλίου - Στους εισαγγελείς ο κατάλογος με τα ονόματα των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς - Εν αναμονή των καταθέσεων των συγγενών των θυμάτων

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Ηλίας Ζαγοραίος, μαζί με τη συνάδελφό του, εισαγγελέα πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη που έχουν επωμιστεί το έργο της προκαταρκτικής εξέτασης για τις φονικές πυρκαγιές αναμένεται ως το τέλος της εβδομάδας που διανύουμε να έχουν κλείσει τον πρώτο κύκλο της εξέτασης των βασικών μαρτύρων που προέρχονται κυρίως από τους εμπλεκόμενους φορείς (Δήμους, Περιφέρεια, Πυροσβεστική, ΕΛΑΣ, Τροχαία, Λιμενικό).


Σημειώνεται ότι οι δύο εισαγγελείς έχουν στα χέρια τους από την Τρίτη (7/8) τον κατάλογο με τα ονόματα των θυμάτων της πυρκαγιάς βάσει του οποίου θα κληθούν οι συγγενείς των αποθανόντων για να καταθέσουν. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό θα γίνει μέσα στα επόμενα 24ωρα.

Οι καταθέσεις των συγγενών των θυμάτων θα ληφθούν με εισαγγελική παραγγελία από τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να καταθέτουν όσα στοιχεία έχουν στη διάθεσή τους.

Ακολούθως, έως το τέλος του Αυγούστου αναμένεται να αποσταλούν στους εισαγγελικούς λειτουργούς έγγραφα, επικοινωνίες καθώς και τα αποτελέσματα της αυτοψίας της Πυροσβεστικής. Πιο συγκεκριμένα, αναμένεται να δοθούν στους εισαγγελείς:

Όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί από τους ασυρμάτους.
Οι ακριβείς θέσεις των πυροσβεστικών οχημάτων στο πεδίο της φωτιάς.
Τα σημεία τα οποία κινήθηκαν τα οχήματα του αρχηγού της πυροσβεστικής και της αστυνομίας.
Και φυσικά, μέσα από τους διαλόγους, θα αποκαλυφθούν οι οδηγίες και οι εντολές που έδιναν οι επιτελείς στους πυροσβέστες που βρίσκονταν στο σημείο της φωτιάς.
Όταν όλα τα απαραίτητα στοιχεία συγκεντρωθούν, οι δύο εισαγγελείς θα τα αποτιμήσουν προκειμένου να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα της έρευνάς τους, την απόδοση ποινικών ευθυνών σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πληροφορίες, οι δικαστικοί λειτουργοί έχουν δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επιμονή για το πώς η πληροφορία για την εξέλιξη της φωτιάς έφτασε στους αρμοδίους και ποιοι ήταν εκείνοι που έπρεπε να τις διαχειριστούν και να λάβουν σημαντικές αποφάσεις.

Υπενθυμίζεται τέλος ότι ο τραγικός απολογισμός των νεκρών έχει φτάσει τους 91, ενώ 36 εγκαυματίες νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της Αττικής, εκ των οποίων οι 6 είναι διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ.

Ένα παιδί εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», ωστόσο αναμένεται να πάρει σύντομα εξιτήριο, αφού έχει ξεπεράσει κάθε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: