3 Σεπτεμβρίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας: “Διαζύγιο” με Μάκαρη και βολιδοσκόπηση υποψηφίων

ΠΟΙΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΟΥΝ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΔΙΑΣΤΗΜΑ – ΜΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ

Συνεδριάζει απόψε στις 19:00 στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ η Nομαρχιακή συνδιάσκεψη Μεσσηνίας με σκοπό την συζήτηση και την αποτίμηση της κατάστασης που έχει διαμορφωθεί στο χώρο της αυτοδιοίκησης και την ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Στην συζήτηση θα συμμετάσχουν όλες οι δυνάμεις του κυβερνώντος κόμματος που έχουν εκλεγεί και θα συζητηθεί η στάση και ο προσανατολισμός του ΣΥΡΙΖΑ το επόμενο διάστημα.
Το πρώτο θέμα που αναμένεται να συζητηθεί είναι η κρίση που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ημέρες με τον Μανώλη Μάκαρη, ο όποιος διοργανώνει αύριο ανοιχτή ημερίδα στο ξενοδοχείο Rex και έχει αποστασιοποιηθεί από την πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων και των συνεργατών που είχε κατά τη διάρκεια της θητείας του ως μείζονα αντιπολίτευση στο δήμο.
Μάλιστα ο κ.Μάκαρης δέχεται πιέσεις από συνεργάτες του ή και νέα πρόσωπα που θέλουν να τον στηρίξουν να αποτινάξει την κομματική στήριξη…
Οπότε βλέπουμε “κοινή συναινέσει” να επέλθει το τέλος της συνεργασίας.

Μιλώντας με τον πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας Τάσο Πολυχρονόπουλο, σε σχετική ερώτηση μας για το πού και πώς θα βαδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές τόνισε ότι “Δεν έχουμε κάτι να ανακοινώσουμε, σίγουρα δεν έχουμε μπει σε ονοματολογία και θα επιδιώξουμε να βρεθούν σε όλους τους δήμους, άτομα ευρύτερης αποδοχής με προοδευτική κατεύθυνση”.
Το διαδικαστικό
Το διαδικαστικό της αποψινής συζήτησης, το οποίο απέχει από την κατάθεση ονομάτων για να γίνει αξιολόγηση από τον οποιοδήποτε που θα παραβρεθεί, είναι ότι οι οργανώσεις των μελών αποφασίζουν και προτείνουν, ακολουθεί διαβούλευση των 25 μελών και λαμβάνεται η τελική απόφαση μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, τις οποίες θα συντονίσει η Γραμματέας της ΝΕ Μεσσηνίας Μαρία Βεργινάδη.
Με άλλα λόγια δεν μπορεί να επιβληθεί ένα πρόσωπο εκ μέρους μιας ομάδας ή ενός προσώπου.

Η αρχική ονοματολογία
Οι πληροφορίες του Μessinialive επιβεβαιώνουν ότι σήμερα η νομαρχιακή επιτροπή θα ασχοληθεί κυρίως με το θέμα του “βελούδινου διαζυγίου” όπως διαφαίνεται με τον Μανώλη Μάκαρη και την προετοιμασία της επόμενης ημέρας αξιολόγησης πιθανών υποψηφίων.
Στο πλαίσιο αυτό υπάρχουν οι επιθυμίες και οι προτάσεις των βουλευτών του Νομού Μεσσηνίας και δεν αποκλείεται την ερχόμενη εβδομάδα να πέσουν στο τραπέζι για τον Δήμο Καλαμάτας τα παρακάτω ονόματα.
Πιθανοί υποψήφιοι που έχουν βολιδοσκοπηθεί κι έχουν γίνει κάποιες αρχικές επαφές θα είναι ο δικηγόρος και νυν δημοτικός σύμβουλος Στάθης Σταματόπουλος, που έχει να επιδείξει μια σοβαρή θητεία με ρεαλιστικές και καίριες παρεμβάσεις στο Δημοτικό συμβούλιο, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, που έχει την στήριξη του Γ. Κατρούγκαλου αλλά είναι Πρόεδρος του Επιμελητηρίου μόνο λίγους μήνες και αυτοδιοικητικά δεν έχει εμπειρία, συν το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες είχε συνάντηση και με κομματικό στέλεχος της ΝΔ, ο τέως πρόεδρος του δικηγορικού συλλόγου Καλαμάτας Κώστας Μαργέλης, ενώ δεν φαίνεται να έχει θερμή υποδοχή στους κόλπους του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα του Βασίλη Κοσμόπουλου.
Μέχρι πριν λίγες μέρες υπήρχε η πρόθεση μετά από διαβούλευση να στηριχθεί εκ νέου ο Μανώλης Μάκαρης, αλλά μετά τις τελευταίες εξελίξεις μοιάζει απίθανο.

Κρυφός άσος η υποψηφιότητα Κωνσταντινέα
O,τι πει ο Αλέξης Τσίπρας, θα κάνει ο Πέτρος Κωνσταντινέας.
Από την άλλη υπάρχει και η έκπληξη και η ανατροπή θα λέγαμε, εάν δεν τελεσφορήσουν όλα τα παραπάνω να κατέλθει ως υποψήφιος – μετά από συζήτηση και κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις – ο βουλευτής Μεσσηνίας Πέτρος Κωνσταντινέας.
Ο ίδιος θα δεχθεί να είναι υποψήφιος μόνο αν αυτό είναι και η πρόθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα

Σταθερά με Τσώνη στη Μεσσήνη
Στο Δήμο Μεσσήνης ο ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας δεν έχει άλλη επιλογή από το να στηρίξει τον νυν Δήμαρχο Γιώργο Τσώνη, αφού έχουν κοινό βηματισμό και ο ίδιος διατυμπανίζει όπου βρεθεί κι όπου σταθεί την στήριξη που του παρέχει η Κυβέρνηση σε όλες τις εξαγγελίες που αφορούν τον Δήμο Μεσσήνης.
Στη Δυτική Μάνη προβάδισμα έχει για να στηριχτεί ο Παναγιώτης Μπασάκος.
Στους υπόλοιπους Δήμους όλα είναι ανοιχτά.

Μετά τη ΔΕΘ τα σπουδαία
Το βέβαιο είναι ότι σε τοπικό επίπεδο το αυτοδιοικητικό θερμόμετρο σιγά σιγά ανεβαίνει, ενώ στην κεντρική πολιτική σκηνή το ενδιαφέρον στρέφεται στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία αρχίζει στις 8 Σεπτεμβρίου.

Θανάσης Πουλόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια: