27 Οκτωβρίου 2018

ΕΛΛΑΔΑ Ποιος έστειλε στον θάνατο την Αγγελική! Το πρόσωπο «κλειδί» που ξέρει τι συνέβη εκείνη τη μέρα

Με τη δραματική επιβεβαίωση ότι το κρανίο που βρέθηκε την προηγούμενη Κυριακή στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας ανήκει τελικά στην Αγγελική Πεπόνη, όπως προέκυψε από τα αποτελέσματα των εξετάσεων DNA, έπεσε η αυλαία του θρίλερ της εξαφάνισης της άτυχης 26χρονης, που κράτησε περισσότερο από οκτώ χρόνια.

Ομως, η αγωνία συνεχίζεται για την οικογένεια της όμορφης κοπέλας, η οποία πρέπει να οπλιστεί με περίσσιο κουράγιο στον αγώνα της να ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τον θάνατό της.
Η υπόθεση βγαίνει πλέον από το συρτάρι, καθώς οι έρευνες θα κινηθούν γύρω από τα άτομα που απάρτιζαν τον κύκλο της 26χρονης και τις κινήσεις της το τελευταίο διάστημα προτού εξαφανιστεί και αφήσει την τελευταία της πνοή, κάτω από άγνωστες συνθήκες. Τα ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις πλέον είναι αν κάποιος έγινε αιτία να βρει τον θάνατο η Αγγελική, είτε με άμεσο τρόπο -δηλαδή δολοφονώντας τη- είτε με έμμεσο, προμηθεύοντάς της μια μοιραία δόση σκληρών ναρκωτικών.

Από την πρώτη στιγμή οι στενοί συγγενείς της κοπέλας είχαν υποδείξει συγκεκριμένο άτομο, ως το πρόσωπο «κλειδί» που ξέρει τι συνέβη εκείνη τη μέρα, και δεν είναι άλλο από τον 59χρονο σύντροφό της. Εξάλλου, το κρανίο βρέθηκε σε μικρή απόσταση από το σπίτι του.

Ομως, ο 59χρονος αρνήθηκε κάθε ανάμειξή του στην εξαφάνισή της και συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά. Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, τη μοιραία μέρα η Αγγελική είχε φύγει από το σπίτι του προς άγνωστη κατεύθυνση και δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έφυγε ακόμα και για την Αλβανία, κάνοντας ωτοστόπ!

Τα ίχνη της 26χρονης χάθηκαν μυστηριωδώς στις 16 Ιουνίου 2010, συγκλονίζοντας την τοπική κοινωνία και απασχολώντας για μεγάλο χρονικό διάστημα τα μέσα ενημέρωσης της χώρας.

Ανοιχτός ο φάκελος

Με δεδομένο ότι δεν είχε βρεθεί το παραμικρό ίχνος της, ο φάκελος με το όνομά της παρέμενε όλα αυτά τα χρόνια ανοιχτός με την ένδειξη «εξαφάνιση», χωρίς οι έρευνες να μπορούν να προχωρήσουν περισσότερο. Ομως, στις 14 Οκτωβρίου εργαζόμενοι σε συνεργείο καθαρισμού εντόπισαν το κρανίο μέσα σε έναν βάλτο και όλων το μυαλό πήγε στην Αγγελική Πεπόνη, η οποία είχε χαθεί τόσο ξαφνικά, που ήταν σαν να είχε ανοίξει η γη και να την είχε καταπιεί.

Ο καθηγητής Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Θεόδωρος Βουγιουκλάκης, ο οποίος εξέτασε το κρανίο, από το οποίο λείπει η κάτω γνάθος, διαπίστωσε ευρήματα συμβατά με την υπόθεση, όπως ότι ανήκει σε γυναίκα νεαρής ηλικίας, ότι ο θάνατος τοποθετείται πριν από τουλάχιστον οκτώ χρόνια και πως υπάρχουν σημάδια από παλιά χτυπήματα.

Οι συγγενείς της επιβεβαίωσαν ότι η Αγγελική είχε πέσει από μεγάλο ύψος χτυπώντας το κεφάλι της, όπως και ότι είχε ένα κενό ανάμεσα στα μπροστινά δόντια και κάποια σφραγίσματα, τα οποία επίσης εντόπισε ο κ. Βουγιουκλάκης.

Χθες, η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι από τις εργαστηριακές που διενεργήθηκαν στην Υποδιεύθυνση Βιολογικών και Βιοχημικών Εξετάσεων και Αναλύσεων της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών προέκυψε ότι ανθρώπινο κρανίο που βρέθηκε στη Βιομηχανική Περιοχή της Πρέβεζας ανήκει στην Αγγελική Πεπόνη, για την οποία είχε δηλωθεί εξαφάνιση στις 16 Ιουνίου 2010 στο τμήμα Ασφαλείας Πρέβεζας.

Διαβάστε παρακάτω: «Να πληρώσει ο υπεύθυνος για τον θάνατο της αδελφής μου»

«Να πληρώσει ο υπεύθυνος για τον θάνατο της αδελφής μου»

Η αδελφή της Αγγελικής, Κατερίνα, μίλησε σοκαρισμένη στην «Εspresso» για το τέλος του γολγοθά που ανέβαινε τόσα χρόνια η οικογένεια, αλλά και για τα ανάμεικτα συναισθήματα που προκάλεσε η ταυτοποίηση:  «Αποδείχτηκε ότι το κρανίο ανήκει στην αδελφή μου, κάτι που από τη μία βάζει τέλος στην αγωνία οκτώ ολόκληρων χρόνων για το τι απέγινε η Αγγελικούλα, αλλά ταυτόχρονα ξεκινάει έναν δικαστικό αγώνα για δικαίωση. Θα ξεκινήσουν οι έρευνες από την αρχή, θα εξεταστούν όλα όσα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής και ουσιαστικά ανασύρεται ο φάκελος της υπόθεσης από το αρχείο.

Αν και από την εξέταση του κρανίου δεν στοιχειοθετείται εγκληματική ενέργεια, όπως είπε ο ιατροδικαστής, ωστόσο αυτό δεν αποκλείει τίποτα, καθώς λείπει ο σκελετός. Μπορεί να τη σκότωσαν με άλλον τρόπο» είπε η Κατερίνα Πεπόνη, προσθέτοντας ότι εκείνη και η μητέρα της, η οποία τόσα χρόνια ζει μια κόλαση, θέλουν να διαλευκανθεί η υπόθεση: «Η μητέρα μου πέρασε εφιαλτικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια, καθώς έμενε στο ίδιο σπίτι με την Αγγελική και δεν έμαθε ποτέ τι απέγινε η κόρη της. Θέλουμε να ριχτεί φως στο θρίλερ, να βγει στην επιφάνεια η αλήθεια και -επιτέλους- να πληρώσει ο υπεύθυνος για τον θάνατο της αδελφής μου».

Η Κατερίνα Πεπόνη πρόσθεσε πως δεν ξέρουν τι να αισθανθούν μετά το πόρισμα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια: «Από τη μία νιώθουμε ανακούφιση που μάθαμε τι απέγινε η Αγγελική, αλλά από την άλλη αισθανόμαστε θλίψη και ταυτόχρονα οργή γι” αυτό που της συνέβη. Είναι ένα τέλος σε μια υπόθεση και η αρχή μιας άλλης για τη δικαίωση της ψυχής της».

espresso

Δεν υπάρχουν σχόλια: