28 Νοεμβρίου 2018

Καιρός: Αποκομμένα 6 χωριά στα Άγραφα λόγω της “Πηνελόπης” – “Πνίγηκε” χωριό στο Αγρίνιο

Ευρυτανία:Αποκομμένα έξι χωριά της ΔΕ Αγράφων.Η κακοκαιρία που πλήττει από χθες το σύνολο της Δυτικής Ευρυτανίας προκάλεσε προβλήματα στο επαρχιακό και δημοτικό οδικό δίκτυο από τις κατολισθήσεις. 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργήθηκε στην Δημοτική Ενότητα Αγράφων, όπου μετά την γέφυρα της Παλαιοκαρυάς προς Τρίδεντρο σημειώνονται σοβαρές κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων με αποτέλεσμα να κλείσει η πρόσβαση προς τα χωριά Τρίδεντρο-Επινιανά, Μάραθο, Βραγγιανά, Μοναστηράκι και Τροβάτο από τη μεριά του Καρπενησίου. Μοναδική πρόσβαση για αυτά τα χωριά από Καρδίτσα.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο σημείο είχαν σπεύσει νωρίτερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Ευρυτανίας και του δήμου Αγράφων χωρίς ωστόσο να μπορούν να δώσουν άμεσα πρόσβαση. Ο δρόμος θα παραμένει κλειστός σήμερα αφού λόγω των συνεχόμενων εντόνων βροχοπτώσεων αλλά και της επικινδυνότητας από τις συχνές κατολισθήσεις, έχουν σταματήσει.
Μικρότερα προβλήματα σημειώνονται και στις ΔΕ Απεραντίων και Ασπροποτάμου ενώ υπήρξαν και συχνές ολιγόλεπτες διακοπές ρεύματος.

Αγρίνιο: “Πνίγηκε” ξανά το Ζευγαράκι

Ένας χρόνος μετά τις πλημμύρες στο Ζευγαράκι του δήμου Αγρινίου και η κατάσταση φαίνεται να επαναλαμβάνεται με τις πρώτες βροχοπτώσεις στην περιοχή. Με το νέο κύμα κακοκαιρίας φούσκωσαν τα ρέματα και πλημμύρισαν σπίτια και δρόμοι. Παρά τα προβλήματα οι αρμόδιοι είναι άφαντοι λένε οι κάτοικοι ενώ το χειρότερο είναι ότι δεν έγιναν οι αναγκαίες παρεμβάσεις προκειμένου να θωρακιστεί η περιοχή.
“Πλημμυρίσαμε ξανά, δεν μπορούμε να μπούμε στα σπίτια μας, οι υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης κρύβονται αφού δεν φρόντισαν να καθαρίσουν τα ρέματα, να φτιάξουν δρόμους και τα απαραίτητα έργα εδώ και ένα χρόνο.Πνιγόμαστε και δεν ιδρώνει το αυτί τους, δεν σηκώνουν ούτε καν τα τηλέφωνα.Θα μας θυμηθούν μόνο στις εκλογές” δήλωσαν οι κάτοικοι στο agriniosite,  οι οποίοι είναι αγανακτισμένοι από την κατάσταση που βιώνουν και φοβούνται ακόμη και τις ζωές τους.

Πλημμύρισε χείμαρρος στο Κεφαλόβρυσο

Με δυσκολία κινούνται οι οδηγοί στο Κεφαλόβρυσο Αιτωλικού, στο ύψος της περιοχής Χαλίκι, εξαιτίας της υπερχείλισης χειμάρρου, τα νερά του οποίοι χύνονται πάνω στο οδόστρωμα της Εθνικής οδού.
Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή των οδηγών για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

Χιόνια την Πέμπτη

Σύμφωνα πάντως με τα όσα δημοσιεύει ο Γιάννης Καλλιάνος στο Facebook, άσπρη μέρα θα δούμε από την Πέμπτη. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, θα χιονίσει στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, ενώ ειδικά στη Θράκη θα χιονίσει κατά τόπους ακόμη και στα πεδινά ή και παραθαλάσσια τμήματα.
“Στην κεντρική Μακεδονία ίσως έχουμε και εκπλήξεις και τα χιόνια κατέβουν ακόμη χαμηλότερα από τα ημιορεινά. Για παράδειγμα στους Ν. Κιλκίς, Ν. Πέλλας αλλά και στα βορειότερα τμήματα του Ν. Θεσσαλονίκης.
Δεν θα είναι παντού πυκνά τα χιόνια, κατά τόπους όμως θα το απολαύσετε πραγματικά”…
Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας από το windy.com 

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη – Η πρόγνωση της ΕΜΥ

Ο καιρός θα δείξει τα… δόντια του από αύριο, Τετάρτη, καθώς η “Πηνελόπη” φέρνει σποραδικές καταιγίδες στα δυτικά, τα βόρεια, τα νησιά του ανατολικού αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, στις Κυκλάδες και την Κρήτη, σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ.
Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν. Ασθενείς χιονοπτώσεις περιμένουμε στα βόρεια ορεινά που από τις βραδινές ώρες θα ενταθούν, ενώ θα χιονίσει και στα ορεινά της Θεσσαλίας.Οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 και στα νότια έως 7 μποφόρ. Βαθμιαία και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων και στο βόρειο Αιγαίο μέχρι το βράδυ θα φτάσουν τα 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση από τα βόρεια.
Αναλυτική πρόγνωση:
Αττική
Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς μετά το μεσημέρι πρόσκαιρες καταιγίδες.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Θεσσαλονίκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4, βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου.
Ζάκυνθος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα έντονα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5 βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου.
Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά και τα ανατολικά. Ασθενείς χιονοπτώσεις σε ορεινές και πιθανώς σε ημιορεινές περιοχές.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4. Βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6, στα ανατολικά 7 και το βράδυ τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία τοπικά 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.
Νησιά ιονίου, ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 3 με 5, βαθμιαία και από τα βόρεια βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια και την ανατολική Στερεά θα είναι κατά τόπους έντονα. Ασθενείς χιονοπτώσεις μετά το μεσημέρι σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση και στροφή των ανέμων στα βόρεια σε βόρειους βορειοανατολικούς 5 με 7 και από το απόγευμα τοπικά 8 μποφόρ και περαιτέρω ενίσχυση το βράδυ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 6 τοπικά 7 μποφόρ και εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά ανατολικού αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και βαθμιαία στα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 με βαθμιαία εξασθένηση. Στα βόρεια από το μεσημέρι θα στραφούν σε ανατολικούς βορειοανατολικούς 5 με 7 τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: