7 Νοεμβρίου 2018

Ιράκ: Αποκαλύφθηκε η θηριωδία του ISIS – Βρέθηκαν 200 μαζικοί τάφοι με 12000 νεκρούς. Γυναίκες και παιδιά

Ιράκ: Αποκαλύφθηκε η θηριωδία του ISIS - Βρέθηκαν 200 μαζικοί τάφοι

Περισσότεροι από 200 μαζικοί τάφοι με 12.000 σορούς ανθρώπων, εντοπίστηκαν στο βόρειο Ιράκ. Τα πτώματα ανήκαν σε γυναίκες, παιδιά και άτομα με αναπηρία.
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, στο βόρειο Ιράκ έχουν βρεθεί 202 μαζικοί τάφοι, οι οποίοι αποτελούν «κληρονομιά της τρομοκρατίας του ISIS». Η βαρβαρότητα και οι μαζικές δολοφονίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν γενοκτονία με μοναδικό υπεύθυνο τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους.


Οι μαζικοί τάφοι που εντοπίστηκαν, χρονολογούνται από το 2014 έως το 2017, την περίοδο δηλαδή που το ISIS είχε υπό τον έλεγχό του μερικές από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ιράκ.
Οι τζιχαντιστές έχουν σαρώσει τα πάντα στο πέρασμά τους. Σκότωσαν, εκδίωξαν, βασάνισαν μεγάλο αριθμό ανθρώπων, μεταξύ αυτών τη μειονότητα των Γιαζίντι.



Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι περισσότεροι από 5.000 σφαγιάστηκαν, ενώ άλλοι 5.000 θεωρήθηκαν ως «σκλάβοι του σεξ».
Οι μαζικοί τάφοι που βρέθηκαν στην επαρχία Salahuddin του Ιράκ περιέχουν τις σορούς 1.700 στρατιωτών των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας.
Ακόμα και στον ποταμό Τίγρη έχουν βρεθεί σοροί θυμάτων. 
Οι μαχητές του ISIS τοποθετούσαν οπουδήποτε τα θύματά τους, ακόμα και μέσα σε πηγάδια. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι νότια της Μοσούλης, πόλη που βρισκόταν υπό τον έλεγχο του ISIS, θα μπορούσαν να υπάρχουν χιλιάδες σοροί ανθρώπων.
Ο ΟΗΕ τόνισε ότι οι ιρακινές αρχές έχουν προχωρήσει στον εκταφιασμό 1.258 θυμάτων από 28 μαζικούς τάφους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: