Οι Τούρκοι εάν και εφόσον προελάσουν στην Βόρεια Συρία θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός του μπαρουτοκαπνισμένο συριακό στρατό και τους διάσημους σκληροτράχηλους Γάλλους λεγεωνάριους που δρουν στην περιοχή εδώ και μεγάλο διάστημα.Η Γαλλία ως γνωστό, δεν κάνει πίσω στην Συρία και δεν αποσύρει τις δυνάμεις της, παρά τις δηλώσεις του Τραμπ για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων.
Η τουρκική ηγεσία, πολιτική και στρατιωτική, είναι έξαλλη με την στάση που τηρεί το Παρίσι και ξεκίνησε έναν ανελέητο ψυχολογικό πόλεμο και απειλές, αποκαλύπτοντας τις τοποθεσίες γαλλικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία στα τουρκικά ΜΜΕ.

Για δεύτερη φορά φέτος, τα τουρκικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν τις τοποθεσίες των γαλλικών στρατιωτικών βάσεων στη Συρία.
«Σε τέσσερις από τις εννέα στρατιωτικές τοποθεσίες, οι Γάλλοι προστατεύονται από Αμερικανούς και κατά τα άλλα, λειτουργούν για την προστασία του YPG», ανέφερε το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων ανέδειξε τις γαλλικές βάσεις που βρίσκονταν κυρίως στη βορειοανατολική περιοχή της Συρίας, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Al-Hasakah.
Περίπου 200 Γάλλοι Λεγεωνάριοι βρίσκονται στις περιοχές του Συνασπισμού και εξαρτώνται κυρίως από τα στρατεύματα των ΗΠΑ για υλικοτεχνική υποστήριξη.
Οι Γάλλοι διαθέτουν τρατιωτικές βάσεις και στην περιοχή του Deir Ezzor. Αυτές οι βάσεις στο Deir Ezzor ελέγχονταν κυρίως από τον αμερικανικό στρατό, αλλά επετράπη στον γαλλικό στρατό να χρησιμοποιήσει αυτές τις εγκαταστάσεις στη μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους.
Το κύριο ερώτημα που έχουμε εδώ είναι το αν και εφόσον Τούρκοι και Γάλλοι κομάντος θα έρθουν σε ευθεία αντιπαράθεση σε περίπτωση της τουρκικής προέλασης σε περιοχές που ελέγχουν οι Γάλλοι.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι γαλλικά πολεμικά πλοία περιπολούν έξω από την Κύπρο ενώ υπάρχει η πιθανότητα γαλλικά αεροσκάφη να προσγειωθούν στις βρετανικές βάσεις της Κύπρου εάν και εφόσον απαιτηθεί από τα γεγονότα.
Κανείς από τις δύο χώρες (Γαλλία και Τουρκία) δεν κάνει πίσω και υπάρχει το ενδεχόμενο σε συνδυασμό με την παρουσία συριακών και κουρδικών δυνάμεων να δούμε εξελίξεις πέρα και κάθε λογική στην Β.Συρία.
Η Μόσχα την ίδια στιγμή μέσω της εκπροσώπου του ΥΠΕΞ Μ.Ζαχάροβα μιλά συνεχώς για πιθανή αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων, παρά τις ενδείξεις απόσυρση τους διότι προφανώς οι Ρώσοι κάτι γνωρίζουν παραπάνω.
Συριακά ΜΜΕ αναφέρουν σήμερα ότι ο στρατός των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει δύο νέες βάσεις στα σύνορα Ιράκ-Συρίας.
Αναφερόμενος σε ιρακινό αξιωματούχο, συριακό ΜΜΕ ανέφερε ότι ο στρατός των ΗΠΑ ίδρυσε δύο νέες βάσεις στη δυτική περιοχή του Al-Anbar.
«Ο στρατός των Η.Π.Α. έχει εγκαταστήσει δύο νέες στρατιωτικές εγκαταστάσεις σε ακατοίκητα μέρη της επαρχίας», ανέφερε ο Farhan al-Duleimi, μέλος του προσωρινού συμβουλίου του Anbar.
Η πρώτη βάση, όπως ανέφερε, είχε συσταθεί στην περιοχή της βόρειας Rumana (στην περιοχή Al-Qaim του Anbar) κοντά στα συριακά σύνορα, περίπου 360 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας της επαρχίας Ramadi.
Η δεύτερη βάση, πρόσθεσε, είχε δημιουργηθεί ανατολικά της πόλης Al-Rutbah, περίπου 310 χιλιόμετρα δυτικά του Ramadi και λιγότερο από 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Συρίας.
Σύμφωνα με τον Al-Duleimi, οι δύο βάσεις προορίζονται να βοηθήσουν τις ιρακινές δυνάμεις «να εξασφαλίσουν τα σύνορα της χώρας και να αποτρέψουν τις διεισδύσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης Daesh».
«Οι στρατιώτες των Η.Π.Α. έχουν δημιουργήσει επί του παρόντος σταθμό ραντάρ και διαθέτουν πολεμικά αεροσκάφη και άλλο εξοπλισμό»,δήλωσε ο Αλ Ντουλέμι.
Έτσι γίνεται ηλίου φαεινότερο, ότι έχουμε αυτήν την δεδομένη στιγμή ένα τρομερό παιχνίδι στην Βόρεια Συρία από ΗΠΑ, Γαλλία, Ρωσία, Τουρκία και Ισραήλ που κινδυνεύει από την πολιτική του Λευκού Οίκου όπως αυτή εκφράστηκε από τον Αμερικανό πρόεδρο.
Εκνευρισμένοι και έτοιμοι για όλα είναι οι Ισραηλινοί και το πανίσχυρο Εβραϊκό Λόμπι. Η απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να τα δώσει όλα στον Ρ. Τ. Ερντογάν, έχει ενοχλήσει σφόδρα τους Ισραηλινούς, ενώ οι πρώτες επιθέσεις ξεκίνησαν.
Το Τελ Αβίβ έχει ενοχληθεί από την απόφαση Τραμπ και ετοιμάζει ακόμα και την αποστολή κομάντος εντός του συριακού εδάφους, ως υποστήριξη στους Σύρους Κούρδους, εφόσον οι ίδιοι εκτιμούν ότι απειλείται η ασφάλεια της χώρας τους.
Αναμένουμε έτσι με μεγάλη ανυπομονησία το τι θα δούμε τελικά στην περιοχή, η οποία προσέλκυσε τόσες διαφορετικές δυνάμεις και κυρίως συμφέροντα.
Η (Λεγεώνα των Ξένων) ιδρύθηκε το 1831 για αλλοδαπούς που επιθυμούν να υπηρετήσουν στις Γαλλικές Ένοπλες Δυνάμεις. Η Λεγεώνα διοικείται από Γάλλους αξιωματικούς. Είναι ελίτ στρατιωτική μονάδα που αριθμεί περίπου 7.000 στρατιώτες.
Δεν αποτελεί αυστηρά ένα όπλο αλλά αποτελεί μια commandement particulier (ιδιαίτερη εντολή), της οποίας τα συντάγματα ανήκουν σε πολλά όπλα, κυρίως το πεζικό και το μηχανικό.
Στο παρακάτω βίντεο φαίνονται Τούρκοι κομάντος να παιρνούν τα σύνορα: