13 Δεκεμβρίου 2018

Καιρός: Μαγικές εικόνες από την επέλαση του χιονιά – Οι περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά

Καιρός: Μαγικές εικόνες από την επέλαση του χιονιά – Οι περιοχές που ντύθηκαν στα λευκά [pics, video] | Newsit.gr
O καιρός χάλασε, ο υδράργυρος έκανε βουτιά και τα χιόνια έντυσαν στα λευκά περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας ακόμα και της Δυτικής Ελλάδας. Πανέμορφες εικόνες σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Γιάννενα και Λαμία...

O καιρός χάλασε, ο υδράργυρος έκανε βουτιά και τα χιόνια έντυσαν στα λευκά περιοχές της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας ακόμα και της Δυτικής Ελλάδας. Xιονίζει λοιπόν, από τις πρωινές ώρες, σε Τρίκαλα και Καρδίτσα, ενώ το κρύο είναι τσουχτερό τόσο στα ορεινά, όσο και στις πεδινές περιοχές.
Τριάντα τέσσερα μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, επιχειρούν για να καθαρίσουν το χιόνι στο οδικό δίκτυο, ρίχνοντας παράλληλα αλάτι, προκειμένοι οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων, Χρήστου Μιχαλάκη, έως αυτήν την ώρα δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Τα χιονισμένα Τρίκαλα το πρωί

Χιόνια πέφτουν και στον νομό Καρδίτσας, ενώ αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας. Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη, Βασίλη Τσιάκο, συνδράμει στον καθαρισμό του χιονιού με 24 μηχανήματα. Έως τώρα στο οδικό δίκτυο του νομού Καρδίτσας δεν παρουσιάζονται προβλήματα και είναι ανοικτό, όπως αναφέρει ο κ. Τσιάκος.

Χιονίζει και στην Καρδίτσα

Χιονίζει από τα ξημερώματα σε όλες τις περιοχές του νομού Ιωαννίνων, ενώ ο υδράργυρος έκανε βουτιά κάτω από το μηδέν.
Η υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τους δήμους έχει παρατάξει σε όλο το επαρχιακό δίκτυο 28 μηχανήματα, προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Η χιονόπτωση είναι σφοδρή στις πιο ορεινές περιοχές και γίνονται ρίψεις αλατιού μετά τον αποχιονισμό.
Χιόνι πέφτει και σε όλες τις περιοχές της ορεινής ‘Αρτας, από τη Ροδαυγή μέχρι το Βουλγαρέλι, το Αθαμάνιο και τα χωριά της κοιλάδας του Αχελώου.
Δείτε εικόνα Live από το Μέτσοβο που έχει καλυφθεί από ένα λευκό πέπλο

Στα λευκά τα ορεινά χωριά της Λαμίας

Στα λευκά «ξύπνησαν» το πρωί της Πέμπτης 13 Δεκεμβρίου, όλα σχεδόν τα ορεινά χωριά του Δήμου Λαμιέων. Σύμφωνα και με τον υπεύθυνο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργο Ζήσιμο, χιόνι πέφτει από τη νύχτα σε όλα τα ορεινά χωριά της Δημοτικής Ενότητας Υπάτης, ενώ από το πρωί χιονίζει και στα ημιορεινά.
Στην Καστανιά το χιόνι έφτασε τους 5 πόντους, ενώ λιγότερος είναι ο χιονιάς στο Ελευθεροχώρι όπου η κυκλοφορία διεξάγεται χωρίς κανένα πρόβλημα. Δείτε όμορφες φωτογραφίες από το Περιστέρι Υπάτης που βρίσκεται σε υψόμετρο 620 μέτρων: 
Αρκετό είναι το χιόνι και από την πλευρά της Όθρυος με τη Δίβρη να είναι ντυμένη στα λευκά, ενώ αρκετό χιόνι έχει και το Καλαμάκι. Οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας του Δήμου σε συνεργασία με την Περιφέρεια θα είναι σε επιφυλακή όσο χρειαστεί για την εξυπηρέτηση των πολιτών.
Την Πέμπτη προβλέπονται νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια περίπου από τα 500-600μ και πάνω (π.χ. Δομοκός, Μπράλος). Το απόγευμα τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ΒΔ ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή πτώση θα κυμανθεί από 3-7 βαθμούς.
Την Παρασκευή προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς και η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο θα κυμανθεί από 4-10 βαθμούς. Συννεφιασμένος θα παραμείνει ο καιρός και το Σάββατο, με τη θερμοκρασία να σημειώνει μικρή περαιτέρω άνοδο και να φτάνει τους 13 βαθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: