.

.
.

2 Δεκεμβρίου 2018

Οργή Γ. Παπαμιχαήλ για την εκμετάλλευση των γονιών του: Έπρεπε να δηλώνουν «πάμε ταμείο» αντί «κάνουμε Τέχνη»!

Αυτό που συμβαίνει φέτος θεατρικά με την αναβίωση του παλιού ελληνικού σινεμά δεν έχει προηγούμενο. Την τιμητική της έχουν οι ρόλοι που έκανε η Αλίκη Βουγιουκλάκη. Κάτι που φαίνεται ότι ο Γιάννης Παπαμιχαήλ δε βλέπει με θετικό μάτι μιας και θεωρεί ότι πρόκειται για εκμετάλλευση του ονόματος των γονιών του.

Αφορμή (ή και αιτία) για να κατακρίνει αυτό που συμβαίνει, στάθηκε μια είδηση για τη Μαρία Κορινθίου ή οποία θα ενσαρκώσει και άλλο ρόλο της Αλίκης Βουγιουκλάκη πέρα από την Κατερινιώ στη Νεράιδα και το Παλικάρι που ανεβαίνει σε λίγες μέρες θεατρικά.


Ο Γιάννης Παπαμιχαήλ έκανε μια ανάρτηση στο Facebook και κατηγόρησε όσους χρησιμοποιούν ως πρόσχημα τους ρόλους για να εκμεταλλευτούν εμπορικά την Αλίκη και τον Δημήτρη. Μάλιστα, επιφυλάχθηκε να απαντήσει δυναμικά σε αυτό.

«Αυτό το πράγμα που όλοι ‘ χρησιμοποιούν ‘ τους γονείς μου για να οικονομήσουν έχει πια παραγίνει. Τόσα βιβλία έχουν εκδοθεί, τόσες παραστάσεις με θέμα την πρωτότυπη ταινία στην οποία πρωταγωνιστούσαν, και δεν ξέρω και εγώ πόσα άλλα ακόμη που σχετίζονται με αυτούς. Όλοι αυτοί που τα πράττουν, βάζουν μπροστά τη φράση «κάνουμε Τέχνη» , ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να δηλώνουν «πάμε ταμείο», που λένε και στο στοίχημα!

Εγώ κάθομαι μέχρι στιγμής και παρακολουθώ τα δρώμενα. Να είστε σίγουροι όμως, ότι την κατάλληλη στιγμή θα απαντήσω δυναμικά . Τα γράφω όλα αυτά, με αφορμή το άρθρο που διάβασα και μοιράζομαι μαζί σας. Καλό Σαββατοκύριακο να έχετε.

Υ.Γ. Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος απόφοιτος του Harvard, για να καταλάβει τι θέλω να πω με τη συγκεκριμένη ανάρτηση. Η εκμετάλλευση γίνεται με έμμεσο τρόπο, όταν αναφέρεται το όνομα της Αλίκης και του Δημήτρη. Με άλλα λόγια , δεν είναι σωστό να λέγεται ποιος ή ποια θα παίξει τον ρόλο που έπαιξαν στην τάδε ταινία η Αλίκη και ο Δημήτρης, γιατί με αυτό τον τρόπο διαφημίζει κάποιος την παράσταση του «πατώντας πάνω» στους γονείς μου.

Δεν έχω κανένα, μα κανένα πρόβλημα, να δοκιμάσει κάποια/κάποιος την τύχη του , λέγοντας πχ «Θα παίξω το ρόλο, την Κατερινιώ , και εγώ θα παίξω το ρόλο του Μανούσου, από την ταινία Η Νεράιδα και το Παλικάρι». Αυτό ακούγεται και είναι μια χαρά. Εάν όμως βάλουν στην εξίσωση τα ονόματα της Αλίκης και του Δημήτρη, τότε μιλάμε για κάτι τελείως διαφορετικό. Αυτό εννοώ όταν αναφέρομαι σε μια έμμεση εκμετάλλευση/διαφήμιση, πείτε το όπως θέλετε. Ελπίζω να σας διευκρίνισα, τι ακριβώς ήθελα να πω. Καλή συνέχεια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια: