5 Μαρτίου 2019

Πανικός στο Μαξίμου – Τι δείχνουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις

Στην ανάληψη του ρίσκου της παράτασης της κοινοβουλευτικής θητείας της σηµερινής κυβέρνησης µέχρι εξαντλήσεως της τετραετίας, µε την ελπίδα πως ο χρόνος θα επουλώσει τις προβλεπόµενες απώλειες του κόµµατος στις εκλογές για την Aυτοδιοίκηση και το ευρωπαϊκό Kοινοβούλιο, δείχνει ότι προσανατολίζεται ο πρωθυπουργός, Αλ. Τσίπρας.


Και αυτό παρά το γεγονός ότι κορυφαίοι υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ διατυπώνουν επιφυλάξεις για τα οφέλη µιας τέτοιας επιλογής, προκρίνοντας τις εθνικές εκλογές τον Μάιο ταυτόχρονα µε τις Ευρωεκλογές και τις Αυτοδιοικητικές.

Σύµφωνα µε καλά πληροφορηµένες πηγές, ο Αλ. Τσίπρας οδηγείται στο να προκρίνει το σενάριο της εξάντλησης της τετραετίας, διαχωρίζοντας τις εθνικές εκλογές από τις κάλπες για την Ευρωβουλή και την Αυτοδιοίκηση, καθώς τις τελευταίες ηµέρες εµπειρότατοι αναλυτές και ερευνητές της κοινής γνώµης, στους οποίους «εµπιστεύεται» το Μέγαρο Μαξίµου από τη διενέργεια µυστικών δηµοσκοπήσεων έως την επιστηµονική ανάγνωση και τεκµηρίωση των κοινωνικών τάσεων, σε εµπιστευτικές συζητήσεις που είχαν µε τον ίδιο τον πρωθυπουργό, του παρουσίασαν µια εικόνα «γενικευµένης» πανωλεθρίας για τον ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση που υιοθετήσει το σχέδιο των τριπλών εκλογών την άνοιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: