13 Μαρτίου 2019

«Πόλεμος» για μια θέση στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία

Αλλάζει άρδην η εικόνα του «γαλάζιου» βουλευτικού ψηφοδελτίου της Μεσσηνίας μετά την υποχρεωτική συμμετοχή τριών γυναικών. Τα σενάρια για Σαμαρά, Λαμπρόπουλο, Χρυσομάλλη και Χαλβατσιώτη, Παναγόπουλο, Μαντά και Κουμάντου.

Νέα δεδομένα στα βουλευτικά ψηφοδέλτια δημιουργεί η αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών, η οποία πλέον θα πρέπει να φτάνει το 40% του ψηφοδελτίου κάθε κόμματος, σε κάθε νομό. Η αύξηση της ποσόστωσης, από το 30 σε 40%, έχει άμεσες επιπτώσεις στους σχεδιασμούς των κομμάτων για τη Μεσσηνία, καθώς σε κάθε ψηφοδέλτιο θα πρέπει να υπάρχουν 3 γυναίκες, από τους συνολικά 7 υποψήφιους.
«Γαλάζια» μάχη
Η υποχρεωτική συμμετοχή 3 γυναικών στα βουλευτικά ψηφοδέλτια της Μεσσηνίας έχει προκαλέσει «πόλεμο» στο εσωτερικό της ΝΔ στο νομό, καθώς το βουλευτικό ψηφοδέλτιο είχε «κλείσει» με τη συμμετοχή 6 ανδρών (Σαμαράς, Λαμπρόπουλος, Χρυσομάλλης, Χαλβατσιώτης, Μαντάς και Παναγόπουλος) και μόλις μιας γυναίκας (Κουμάντου). Πλέον, με την αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών θα πρέπει να αποχωρήσουν από το ψηφοδέλτιο τουλάχιστον 2 άντρες υποψήφιοι και στη θέσης τους να προστεθούν 2 γυναίκες.
Τα σενάρια
Πλέον, μετά την αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών, εκτός από την Πιπίνα Κουμάντου, λίγοι από το ψηφοδέλτιο της Μεσσηνίας θα πρέπει να θεωρούν τους εαυτούς τους «σίγουρους».
Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς αναμένεται να είναι υποψήφιος στη Μεσσηνία, παρά το γεγονός ότι κατά καιρούς ακούγονται και γράφονται διάφορα σενάρια για το πολιτικό του μέλλον. Έτσι, σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα, ο πρώην πρωθυπουργός αναμένεται να είναι κανονικά υποψήφιος στη Μεσσηνία, όπου εκλέγεται χωρίς σταυρό προτίμησης.
Από την άλλη πλευρά, «σίγουρος» θα πρέπει να θεωρείται και ο Γιάννης Λαμπρόπουλος, παρά το γεγονός ότι τις τελευταίες ώρες κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την υποψηφιότητά του να επανεξετάζεται. Παρά τις σχετικές διαρροές από «γαλάζια» στελέχη, αυτή τη στιγμή θεωρείται απίθανο η ΝΔ να «αγγίξει» την υποψηφιότητα του πρώην υφυπουργού Άμυνας, καθώς έτσι θα ανοίξουν οι ασκός του Αιόλου στο εσωτερικό της.
Την ίδια στιγμή, απίθανο θεωρείται και το «κόψιμο» τόσο του Μίλτου Χρυσομάλλη, όσο και του Παναγιώτη Χαλβατσιώτη, καθώς ο πρώτος έχει τη στήριξη του Αντώνη Σαμαρά, ενώ ο δεύτερος διατηρεί άριστες και στενές σχέσεις με την οικογένεια Μητσοτάκη.
Εκ των πραγμάτων, αυτοί που φαντάζουν ως οι «αδύναμοι κρίκοι» του βουλευτικού ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία και αυτοί που θα «πληρώσουν» την αύξηση της ποσόστωσης των γυναικών είναι οι Χρήστος Παναγόπουλος και Περικλής Μαντάς. Τα συγκεκριμένα πρόσωπα, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα «κοπούν» από το ψηφοδέλτιο, καθώς θα πρέπει να αδειάσουν οι δύο θέσεις, στις οποίες θα καταλάβουν οι υποχρεωτικές υποψηφιότητες των δύο γυναικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: