12 Απριλίου 2019

Ο Αμβρόσιος κατατροπώνει τους ΣΥΡΙΖΑίους: «Άνοιξαν τα στόματά τους & λένε ανοησίες, ψυχορραγούν»

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, με αφορμή την κριτική που ασκήθηκε στον βουλευτή και υποψήφιο ευρωβουλευτή Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη συνάντησή τους, η οποία προκάλεσε «γκρίνιες» στο εσωτερικό του κόμματος και «ρωγμές» στο προεκλογικό αφήγημα.

«Άνοιξαν οι Συριζαίοι τα στόματά τους και λένε πάλι ανοησίες […] Ψυχορραγούν», δήλωσε ο μητροπολίτης Αμβρόσιος, προσθέτοντας πως η Εκκλησία θα στηρίξει πολιτικά τον κ. Κουρουμπλή.


Επιπλέον, υποστήριξε πως το 2015 είχε στηρίξει τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ τώρα απλώς ασκεί κριτική, καθώς ο λόγος του Θεού δεν συνάδει πλέον με τις ενέργειες του πρωθυπουργού ή του ΣΥΡΙΖΑ.


Ο μητροπολίτης ανέφερε πως ο κ. Κουρουμπλής ήταν ευεργέτης του γηροκομείου όπου είχαν συναντηθεί και για αυτόν τον λόγο πήγε να τον υποδεχτεί.

Υπενθυμίζεται πως η επίμαχη συνάντηση έχει προκαλέσει έντονη δυσαρέσκεια στους κόλπους της Κουμουνδούρου, δεδομένου ότι στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει ευρωεκλογών είναι η συγκρότηση «προοδευτικής συμμαχίας». 

Μάλιστα, η ατμόσφαιρα εγινε πιο βαριά, μετά την δήλωση του κ. Κουρουμπλή πως η δημοκρατία δεν αποκλείει πρόσωπα.

Κουρουμπλής: Τυχαία η συνάντησή μου με τον Αμβρόσιο

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι πολλάκις έχει πάρει θέση για τις κατά καιρούς δηλώσεις του Αμβρόσιου, λέγοντας και στον ίδιο ότι δεν είναι χριστιανικές.

Ο πρώην υπουργός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μίλησε στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1, «Καλημέρα Ελλάδα» και αναφέρθηκε στη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων.

Ο κ. Κουρουμπλής, υπογράμμισε ότι κατά τη διάρκεια των περιοδειών του σε όλη την Ελλάδα εν όψει των ευρωεκλογών, επισκέπτεται όλα τα ιδρύματα, όπως έκανε και το Αγάπης Μέλαθρον «O Άγιος Χαράλαμπος», στο Αίγιο. Εκεί βρέθηκε και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων, χωρίς όμως να έχουν κάποιο ραντεβού και η συνάντηση τους ήταν τυχαία.

Ερωτώμενος για τη φωτογραφία που ανέβασε στο διαδίκτυο μαζί με τον Αμβρόσιο, είπε ότι «αν το θεωρείτε λάθος, ας παραδεχθώ ότι είναι λάθος, αλλά δεν είναι εκεί η ουσία» και συμπλήρωσε ότι πολλές φορές έχει πάρει θέση για τις προκλητικές δηλώσεις του Αμβρόσιου και έχει πει και στον ίδιο, ότι ορισμένες από αυτές δεν είναι ούτε χριστιανικές, ούτε δημοκρατικές.

«Τι πήγες και έκανες;»

Μετά τη συνάντηση του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον μητροπολίτη Αμβρόσιο, τα τηλέφωνα στον ΣΥΡΙΖΑ πήραν «φωτιά».

Όπως έγραφε το Newpost, οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν εντός του ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιορίστηκαν μόνο στο τηλεφώνημα Σκουρλέτη στον Κουρουμπλή, ο οποίος σε υψηλούς τόνους του είπε «τι πήγες και έκανες».

Ο υπουργός επικρατείας Χριστόφορος Βεναρδάκης ήταν από τους κυβερνητικούς που αντέδρασαν εντόνως, ενώ και βουλευτές όπως η Αννέτα Καββαδία, επέκρινε τον κ. Κουρουμπλή με ανάρτησή της στο twitter, όπου ανέφερε ότι «Όταν ο πρωθυπουργός ζητά ξεκάθαρα»να ξαναγυρίσει η ΧΑ εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας», όταν δίνουμε μάχες -εντός και εκτός συνόρων- απέναντι στο φασισμό, εσύ στέκεσαι δίπλα στον ρατσιστή, χουντικό, δηλωμένο ΧΑυγίτη Αμβρόσιο; Τουλάχιστον, όχι στο όνομά μας…».

Στην αρχική του χθεσινή δήλωση, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής δεν έκανε λόγο για «λάθος». Συγκεκριμένα, ανέφερε: «Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ορισμένοι προσπάθησαν να συσχετίσουν την εθιμοτυπική επίσκεψή μου αυτή με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο. Επειδή δεν συνηθίζω να κρύβομαι πίσω από τις λέξεις, θέλω να είμαι ξεκάθαρος: Στη δημόσια πορεία μου μέχρι σήμερα έχω αγωνιστεί ενάντια σε κάθε είδους ρατσισμό και μίσος. Όμως στη Δημοκρατία δεν χωρούν αποκλεισμοί. Γι’ αυτό δέχτηκα να συναντήσω τον Μητροπολίτη, παρότι έχω διαφωνήσει μαζί του για τις μισαλλόδοξες απόψεις που έχει κατά καιρούς εκφράσει».

Η περίπτωση Κουντουρά

Εν τω μεταξύ, διέρρευσαν φωτογραφίες της Έλενας Κουντουρά με τον Μητροπολίτη Αμβρόσιο, δίνοντας ευκαιρία στην αντιπολίτευση για καυστικά σχόλια περί προοδευτικού μετώπου. Η υπουργός Τουρισμού και υποψήφια ευρωβουλευτής, Ελενα Κουντουρά τον Ιούλιο του 2017 είχε συναντηθεί με τον Αμβρόσιο στη Μητρόπολη Καλαβρύτων και στη φωτογραφία του aigialeiapress, κρατιούνται μάλιστα και χεράκι-χεράκι. Από τις φωτογραφίες προκύπτει, ότι είχε και δεύτερη συνάντηση μαζί του, το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια: