9 Μαΐου 2019

Το σκάνδαλο του γιού Ντεκτάς που γκρέμισε την κυβέρνηση στα κατεχόμενα

Κατέρρευσε η κυβέρνηση στα κατεχόμενα για.. «την τσέπη του Ντεκτάς». Γιατί τον κατηγορούν οι αντίπαλοί του. Πώς εκμεταλλεύτηκε την θέση του ως «υπουργός» Οικονομικών για ένα... ρουσφέτι. Μπάχαλο στα κατεχόμενα την ώρα που η προσοχή όλων είναι στραμμένη στην Κύπρο.

Ένα σκάνδαλο φαίνεται πως ήταν η αιτία για την κατάρρευση της τετρακομματικής κυβέρνησης στα κατεχόμενα εδάφη της Κύπρου.


Όπως αναφέρουν ΜΜΕ της μεγαλονήσου, η «πέτρα του σκανδάλου» ακούει στο όνομα Σερντάρ Ντεκτάς, που δεν είναι άλλος από τον γιό του πρώτου ηγέτη του ψευδοκράτους, Ραούφ Ντεκτάς.

Κατά τα ίδια δημοσιεύματα, ο Σερντάρ Ντεκτάς -μέχρι χθες το απόγευμα «υπουργός Οικονομικών» στα κατεχόμενα- είναι συνιδιοκτήτης Πανεπιστημίου που φέρει το όνομα του πατέρα του. Όμως εκείνο που του προσάπτουν είναι πως προχώρησε σε σχεδόν χαριστικές παραχωρήσεις γης για το Πανεπιστήμιο και μάλιστα χωρίς συμβόλαια, αξιοποιώντας ή εκμεταλλευόμενος το πόστο του και το όνομα του πατέρα του.

Ο Σερντάρ Ντεκτάς
Αυτή η κίνηση εξόργισε τον Κουντρέτ Οζερσάι, «αντιπρόεδρο» και «υπορυγό εξωτερικών» του ψευδοκράτους και ηγέτη ενός εκ των κομμάτων της συγκυβέρνησης στα κατεχόμενα, του Κόμματος του Λαού. Το κόμμα αυτό, μετά από μια θυελλώδη συνεδρίαση που κράτησε 3,5 ώρες, αποφάσισε με πλειοψηφία 55-4 να αποχωρήσει από την κυβέρνηση.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι
Αναφερόμενος στους λόγους που οδήγησαν το Κόμμα στην απόφαση αυτή, ο Οζερσάι συμπεριέλαβε την «έλλειψη εμπιστοσύνης» με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο δημοσιονομικών», του οποίου προΐστατο ο Ντεκτάς.

Λίγη ώρα νωρίτερα ο Ντεκτάς -μετά το σάλο που προκλήθηκε- αναγκάστηκε να υποβάλλει την παραίτησή του, ανακοινώνοντας την απόφασή του μέσω facebook.

«Περίπου πριν από μια ώρα ενημέρωσα τον »Πρωθυπουργό» γραπτώς μαζί με την αιτιολόγηση, για την παραίτηση μου. Δεν έχω προβεί σε ανακοίνωση σε κανένα μέσο ενημέρωσης. Θα πραγματοποιήσω την αναγκαία ανακοίνωση στην συνέχεια. Υποστηρίζω την »κυβέρνηση» όσο εξακολουθεί να υφίσταται αυτή», έγραψε στο facebook ο Σερντάρ Ντενκτάς. 

Αποτέλεσμα των ραγδαίων αυτών εξελίξεων ήταν να επισκεφτεί το πρωί τον «Πρόεδρο» του ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί ο «πρωθυπουργός» της κυβέρνησης στα κατεχόμενα και να υποβάλλει την παραίτηση της κυβέρνησης .

Εντολή σχηματισμού «κυβέρνησης» αναμένεται να πάρει ο Ερσίν Τατάρ.

Την είδηση πως ο πρωθυπουργός του ψευδοκράτους υπέβαλε την παραίτηση της κυβέρνησής του μετέδωσαν με έκτακτα και τα τουρκικά ΜΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: