Η ΠΟΛΥΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΑΣ

Η ΠΟΛΥΕΦΗΜΕΡΙΔΑ  ΜΑΣ
ΙΤΗΟΜΙ ΝΕWS

24 Μαΐου 2019

Τ. Θεοδωρικάκος: Η στρατηγική της ενότητας δίνει τη μεγάλη νίκη της ΝΔ

Image result for Τ. Î˜ÎµÎ¿Î´Ï‰ÏÎ¹ÎºÎ¬ÎºÎ¿Ï‚Ο συνεργάτης του Κ. Μητσοτάκη, κέρδισε κατά κράτος στην προεκλογική περίοδο τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα
Εάν δεν τον άκουγαν και η ΝΔ είχε συμφωνήσει με την Συμφωνία των Πρεσπών ο Κ. Μητσοτάκης θα δυσκολευόταν να φέρει το κόμμα του στην πρώτη θέση

Κατα γενική ομολογία, τώρα που τελειώνει η προεκλογική περίοδος η ΝΔ είχε πολύ καλύτερη στρατηγική από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βερναρδάκης δεν είναι τίποτα μπροστά στον Θεοδωρικάκο και τον στρατηγικό σχεδιασμό που χαράσσει. Γι αυτό και τον αντικατέστησε τις τελευταίες ημέρες με τον Νικολακόπουλο ο πρωθυπουργός. Η ζημιά όμως στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη γίνει.


Ο Θεοδωρικάκος ήταν αυτός που είπε στον Κ. Μητσοτάκη να μην κάνει ανοιχτές συγκεντρώσεις γιατί είναι δύσκολο πλέον να γεμίσουν πλατείες. Το τόλμησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να πείσει ότι έχει ρεύμα υπέρ του και είδαμε όλοι την απόλυτη γελοιοποίηση στα social media και τα παρεμβατικά sites με τις φωτογραφίες Ρομά και Πακιστανών που κράταγαν τις σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Θεοδωρικάκος ήταν αυτός που εισηγήθηκε στον Μητσοτάκη προεκλογικά να μην ασχολείται συνέχεια με τον Τσίπρα αλλά να επικεντρώσει την στρατηγική του στις προτάσεις της ΝΔ για την καθημερινότητα των πολιτών. Η καθημερινότητα των πολιτών δίνει εκλογικές νίκες. Τα σκάνδαλα και οι επιθέσεις ποτέ.
Ο Θεοδωρικάκος ήταν αυτός που υποστήριξε και υιοθετήθηκε η άποψή του ότι ένα ντιμπέιτ δεν θα προσφέρει απολύτως τίποτα στον Κ. Μητσοτάκη. Ο Τσίπρας θα το έκανε… κούγκι γιατί βλέπει ότι χάνει και ο πρόεδρος της ΝΔ δεν είχε να κερδίσει απολύτως τίποτα.
Η μεγάλη προσφορά όμως του Τ. Θεοδωρικάκου στον πρόεδρο της ΝΔ και το κόμμα του ήταν ότι πρόλαβε τις λανθασμένες αρχικές σκέψεις ορισμένων μέσα στη ΝΔ να συμφωνήσουν με την Συμφωνία των Πρεσπών. Τότε είχε βγει μια πρόχειρη και γρήγορη ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου της ΝΔ με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έβλεπε θετικά την συμφωνία! Ο Θεοδωρικάκος προέβλεψε ότι η συμφωνία θα ήταν η ταφόπλακα των συστημικών κομμάτων και κυρίως της ΝΔ. Από τότε ο Κ. Μητσοτάκης ακολούθησε αυτή την στρατηγική και κέρδισε πόντους όχι μόνο στην Β. Ελλάδα αλλά γενικότερα στο πατριωτικό ακροατήριο το οποίο μέχρι τότε δεν το «ακουμπούσε» η ΝΔ.
Η συνεισφορά του Θεοδωρικάκου στην εκλογική νίκη της ΝΔ θα είναι καθοριστική. Το γεγονός ότι δεν προέρχεται από κομματικούς μηχανισμούς της ΝΔ, δεν είναι παιδί του κομματικού σωλήνα και δουλεύει επαγγελματικά του έδωσε το δικαίωμα να σκεφτεί πολύ διαφορετικά και να «φτιάξει» το προφίλ του Κ. Μητσοτάκη σε τέτοιο βαθμό που από την πρώτη του εκλογική αναμέτρηση κερδίζει τον μεγάλο του αντίπαλο.

Η στρατηγική Θεοδωρικάκου θα δώσει τη μεγάλη διαφορά

Fimotro

Δεν υπάρχουν σχόλια: