14 Φεβρουαρίου 2021

Μέτρα κατά της πανδημίας

 


Είναι αδιαμφισβήτητον ότι οι λοιμοξιολόγοι αλλά και η Επιτροπή που αποφασίζει για τα ληπτέα μέτρα κατά της πανδημίας, κάπου έχουν κενά λόγω της πλημμελούς γνώσεως των ιδιοτήτων και της δράσεως του ιού. Φαινόμενον παγκόσμιον.  Όχι μόνον  στην Ελλάδα. Μερικές όμως απαγορεύσεις θα ήταν δυνατόν να ήσαν   διαφορετικές με ευμενή αποτελέσματα.

Συνάξεις κατ’ εξακολούθηση σε αρραβώνες, γάμους, διασκεδάσεις.  Δεν τρομοκρατείται  κανείς με τις υπάρχουσες ποινές  και αυτές είναι αδιάληπτες, με σίγουρη εξάπλωση της νόσου. Υπάρχει τρόπος να αποτραπούν οι  συνάξεις;; Αν ΝΑΙ γιατί δεν εφαρμόζεται;

Κλείσιμον καταστημάτων. Πάντοτε κλείνει το λιανεμπόριον και οι υπεραγορές θησαυρίζουν σε  βάρος των μικρών. Δέκα ημέρες έπρεπε να κλείσουν τα «σούπερ μάρκετ» και οι κάτοικοι των περιοχών να ψωνίζουν από τα καταστήματα της γειτονιάς, όσα βρουν και ότι βρουν. Κατ’ αυτόν τον τρόπον δεν θα υπήρχε ποτέ συνωστισμός γιατί θα προσέφευγε ο κόσμος σε πολλά καταστήματα και επιπροσθέτως δεν θα είχαμεν τις σχετικές ξενόγλωσσες  προτάσεις τρόπου αγοράς. Διπλό το «κακόν» με το άνοιγμα  μόνον των σούπερ μάρκετ.

Βιβλιοπωλεία. Δεν έπρεπε να κλείσουν σε καμμίαν περίπτωση. Οι υποχρεούμενοι να παραμείνουν οίκοι,  θα εύρισκαν διέξοδον στα βιβλία. Αυτήν την στιγμήν δεν έχω μελάνι για τον Υπολογιστήν. Πρέπει να πάω σε μεγαλοκατάστημα ή να το παραγγείλω τηλεφωνικώς και να έλθει σε δέκα ημέρες, όταν  το έχει ο γείτονας βιβλιοπώλης τον οποίον οδηγούν σε λιμοκτονίαν;

Κομμωτήρια και  λοιπά του είδους γιατί να ανοίγουν και να δημιουργούν συνωστισμόν; Το αυτό και τα καταστήματα περιποιήσεως χηλών. Τόσον άχρηστοι είμεθα ώστε δεν μπορούμεν να κόψομεν τους όνυχας των ποδών μας; Γι’ αυτό πεινάμεν.

Ρούχα και παπούτσια δεν είχαμεν μόνον περιμέναμεν να ανοίξουν τα καταστήματα για να αγοράσομεν και μάλιστα συνωθούμενοι; Υπουργός μάλιστα πήγε να αγοράσει σακάκι !! αν είναι δυνατόν και μαζί του είχε συνεργεία  τηλεοράσεως! Οι δε σταθμοί τηλεοράσεως εξήραν το γεγονός του ανείμονος κρατικού λειτουργού. Δεν είχαν δυό  λέξεις για το 1821;;; Πλήρωνε άνοε Έλληνα!

Ώρες κυκλοφορίας. Επί δύο εβδομάδες που θα επιβληθούν τα μέτρα που προτείνομεν να απαγορευτεί η κυκλοφορία πάντων από την Παρασκευήν στις 18 έως στις 5 π.μ. τις Δευτέρας. Επιτρέπετε μόνον για αστυνομικούς, ιατρούς που μεταβαίνουν σε ασθενείς, υπαλλήλους φαρμακείων για το κατάστημα. Οι σημερινές απαγορεύσεις είναι μέγας εμπαιγμός. Προ μηνών έγινε απαγόρευση και μεταξύ των άλλων επετρεπτέων  ήταν  η ολιγόωρη έξοδος για άθληση. Κυριακή βράδυ στον αριθμόν 13033 εστάλησαν 1.000.000 αιτήσεις για άθληση!!!! Αυτά δεν συμβάλουν με κανένα τρόπον στην προστασίαν από την εξάπλωση του ιού.

Έλεγχοι στα σύνορα. ‘Οσοι εισέρχονται στην Ελλάδα αεροπορικώς, από θαλάσσης και από στεριάς να υποβάλλονται άπαντες σε δοκιμήν για τον ιόν χωρίς εξαίρεσή. Οι μολυσμένοι να επιστρέφουν αμέσως και όχι να φιλοξενούνται σε ξενοδοχεία , απ’ όπου ίσως μεταδίδουν και τον ιόν. Στο μέτρον δεν εξαιρούνται οι παράνομοι επικοιστές.

Από χώρες με υψηλόν φορτίον επιδημίας μήπως έπρεπενα απαγορευθεί  η είσοδος; Την υγείαν μας θα κοιτάζομεν ή τυχόν χρηματικά οφέλη;;

Από την θέση του παθόντος και δεινοπαθούντος λόγω μη αυστηρών μέτρων αναφέρω τα παραπάνω. Και διερωτώμαι. Πως η Γουχάν πόλη 10.000.000 κατοίκων έστειλε στον αγύριστον τον ιόν εντός 35 ημερών, χωρίς τις χιλιάδες των κρουσμάτων και των θανάτων που μαστίζουν την χώραν μας;;; Εμείς βασανιζόμεθα 300 ημέρες με δεινές συνέπειες στην ζωήν και την οικονομίαν!! Η Ευρώπη πάσχει και αυτή. Τι έκαμε  για να εξαφανίσει τον ιόν;; Δεν είναι υποτιμητικόν  το θανατικόν που την μαστίζει και η οικονομική της πτώση;; Γιατί δεν παραδειγματίζεται από την Κίναν; Λόγω φρονημάτων;;;;

14/2/2021

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: