10 Μαρτίου 2021

Δεν θέλομεν ούτε F-35 ούτε γερμανικές φρεγάτες

 Μας χαϊδεύουν ότι είμεθα οι καλλίτεροι σύμμαχοι αλλά και φίλοι και εμείς το πιστεύομεν και υπερηφανευόμεθα γι’ αυτό, μη βλέποντες τον  απώτερον σκοπόν που είναι να  μας καταχρεώσουν  με αγοράν αμυντικού υλικού το οποίον δεν είναι απαραίτητον. Πήραμεν. Παραπήραμεν. Τέρμα πιά!!!!

Πολλά δις Ευρώ για πολεμικά αεροπλάνα μας «φέσωσε» η αμερική τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπολογίζει ότι είμεθα πνιγμένοι από τα μνημόνια και θέλει τώρα να μας χρεώσει κι άλλο που έχομεν χαθεί οικονομικώς από την πανδημίαν.

Σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αλεξανδρούπολη ο αμερικανός πρέσβυς κατά την συνέντευξη που έδωσε στους δημοσιογράφους (άλλο που δεν ήθελε για να διαδώσει τις θέσεις της αμερικής) για τα ελληνοτουρκικά σημείωσε ότι «υποστηρίζομε τις προσπάθειες της Ελληνικής πλευράς και τις κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στις διερευνητικές επαφές. Πλέον η μπάλα είναι στο γήπεδο της Άγκυρας για να προσέλθει σε διάλογο». Εμείς δεν θέλομεν διάλογον. Πως επεμβαίνει ο παράγοντας;;; Στο ζήτημα δε των εξοπλισμών είπε.  «Οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να πουλήσουν F-35 όποτε η Ελλάδα είναι έτοιμη. Πρόκειται όμως για μία συζήτηση – διαπραγμάτευση που θα γίνει μεταξύ των κυβερνήσεων». Δεν έχομεν ανάγκη από F-35. Πήραμεν τα Ραφάλ που είναι ανώτερα από τα δικά  σας και έχομεν υπερκαλυφθεί. Μη προσπαθείτε να επηρεάσετε τους άτολμους πολιτικούς.

Από την άλλην πλευρά έχομεν την γερμανίδα η  οποία είναι υπερλάτρις της τουρκίας, όχι για άλλον λόγον αλλά γιατί  αγοραζειτο,1/3 των πολεμικών της εξοπλισμών!!! πέραν των λοιπών προϊόντων.  Στην Ελλάδα έχει δείξει μάλλον εχθρικήν τάση η οποία κατεδείχθη εκ της περιόδου των μνημονίων, κάνοντας τότε την φίλη για  να δεχθούμεν αδιαμαρτυρήτως τις οικονομικές επιβαρύνσεις σε  βάρος μας. Περικοπές συντάξεων Ελλήνων, πλεονάσματα, επιβαρύνσεις  κλπ. ωφέλησαν (μέχρι διέσωσαν) τις γερμανικές τράπεζες και οι δικοί μας ακόμα να το εννοήσουν. Τώρα κάνει δήθεν την αυστηρήν στην τουρκίαν και της προτείνει να προσέλθει σε διάλογον με την Ελλάδα! Φαίνεται  επιφανειακώς φιλική στην Ελλάδα. Σκοπός είναι η αγορά  φρεγατών από την χώραν της.  Δεν θέλομεν φρεγάτες, Θα πάρομεν  τις γαλλικές.

Οι δικοί μας πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται τα παιγνίδια;; Θα τα αντιληφθούν όταν δεν προμηθευτούμεν από αυτούς   αεροπλάνα και φρεγάτες, αλλά θα είναι πολύ αργά. Ο Πολίτης θα πληρώσει!!

Μιχαήλ Στρατουδάκης

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: