12 Μαΐου 2021

ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ 58η προτεινόμενη παράσταση – ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ «Γυναίκα στο σύθαμπο»

 2020-07-21_19-04-09

ΠΑΛΙ και ΠΑΝΤΑ ΜΑΖΙ !!!

ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙΝОΥΡΙО ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ !!!

ΔΙΑΤΗΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΓΡΥΠΝΗΣΗ ΜΑΣ, ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ

ΤΟΥΣ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΜΑΣ !!!

Μόσχα, 12 Μαΐου 2021

Αγαπητοί φίλοι,

Το Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. σάς προτείνει να μην χάνουμε την επαγρύπνησή μας, να διευρύνουμε τους ορίζοντές μας και το γνωστικό μας πεδίο, παραμένουμε σε φόρμα, να μυούμεθα άοκνα στην πολιτισμική κληρονομιά του Ελληνικού Κόσμου, στον πλούτο της Ελληνικής Γλώσσας, του Ελληνικού Πολιτισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συνεχίζουμε, έχοντας ήδη συμπληρώσει έναν ολόκληρο χρόνο, το εβδομαδιαίο εγχείρημά μας, την παρακολούθηση, στην ελληνική, των εξαιρετικών παραστάσεων του αξιολογότατου προγράμματος της  «EΡT» Тο ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ.

Το ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ υπήρξε μία από τις σημαντικότερες πολιτιστικές δράσεις της «ΕΡΤ». Επί 16 χρόνια, από το 1976 έως το 1992, παρουσιάστηκαν στο πρόγραμμα περισσότερα από 500 θεατρικά έργα ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που απευθύνονταν στο κοινό που διψούσε για καλό θέατρο, αλλά δεν είχε την ευκαιρία να το παρακολουθήσει, κυρίως το κοινό της επαρχίας. Πρόκειται για σπουδαίες και σπάνιες παραστάσεις από κορυφαιους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, πολλοί εκ των οποίων δεν βρίσκονται πλέον στη ζωή.

Στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού-εκπαιδευτικού μας αυτού εγχειρήματος, ως πεντηκοστή όγδοη (58η) συνεχόμενη παράσταση προτείνουμε στο κοινό μας να παρακολουθήσει  το έργο «Γυναίκα στο σύθαμπο» του Πιερ Μπιρκί.

2021_05_12

ΘΕΑΤΡΟ της ΔΕΥΤΕΡΑΣ

«Γυναίκα στο σύθαμπο»

του

 Πιέρ Μπιρκί.

 

Τίτλος θεατρικής παράστασης: Γυναίκα στο σύθαμπο

Έτος: 1980

Τηλεοπτική πρεμιέρα: 22 Σεπτεμβρίου 1980

Τηλεοπτική περίοδος: 

Κανάλι: ΕΡΤ

Σκηνοθεσία: Λάμπρος Κωστόπουλος , Ελίνα Τανιμανίδη

Ηθοποιοί: Λάκης Κομνηνός , Χλόη Λιάσκου , Μάκης Ρευματάς

https://www.retrodb.gr/wiki/index.php/%CE%93%CF%85%CE%BD%CE%B1%CE%AF%CE%BA%CE%B1_%CF%83%CF%84%CE%BF_%CF%83%CF%8D%CE%B8%CE%B1%CE%BC%CF%80%CE%BF

Πλοκή: Ο ΆΝΤΡΙΟΥ ΜΟΡΤΟΝ (ΛΑΚΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ) φτάνει στο εξοχικό σπίτι του ζεύγους ΣΤΟΡΜ όπου τον υποδέχεται η ΜΩΡΗΝ (ΧΛΟΗ ΛΙΑΣΚΟΥ). Σκοπός του είναι να διευθετήσει την αποπληρωμή ενός χρέους της προς τον κύριο ΣΤΗΒ ΝΤΕΪΒΙΣ. Αρχικά, η ΜΩΡΗΝ πιστεύει ότι ο ΆΝΤΡΙΟΥ μπλοφάρει αλλά καταλαβαίνει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει όταν της δείχνει το γραμμάτιο. Η ΜΩΡΗΝ τον παρακαλεί να καθυστερήσει την αποπληρωμή για τρεις μήνες. Ο ΑΝΤΡΙΟΥ, αφού δέχεται ζητώντας μια εγγύηση, ζητά να μάθει γιατί δανείστηκε τόσα πολλά χρήματα τη στιγμή που είναι παντρεμένη με τον ευκατάστατο φίλο του αλλά εκείνη δεν του απαντά. Παράλληλα, ο ΆΝΤΡΙΟΥ καταλαβαίνει πως οι ΣΤΟΡΜ δεν έχουν ευτυχισμένο γάμο και συνεννοείται με τη ΜΩΡΗΝ να βρεθούν και πάλι μια εβδομάδα αργότερα στο ίδιο σπίτι ώστε να κανονίσουν τις λεπτομέρειες της αποπληρωμής. Όταν συναντηθούν η ΜΩΡΗΝ του παραδίδει ως ενέχυρο το γαμήλιο δώρο το συζύγου της αλλά εκείνος αρνείται να το δεχτεί. Ένα τηλεφώνημα για την ΜΩΡΗΝ αναστατώνει τους δυο φίλους. Ο ΆΝΤΡΙΟΥ πιστεύει ότι η ΜΩΡΗΝ έχει ερωτικό σύντροφο για τον οποίο χρεώθηκε. Η ίδια το διαψεύδει όταν συνομιλεί στο τηλέφωνο με την αδελφή της.

Λίγες μέρες αργότερα φτάνουν στο εξοχικό σπίτι η ΜΩΡΗΝ με το σύζυγό της ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ (ΜΑΚΗΣ ΡΕΥΜΑΤΑΣ). Συζητούν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γάμος τους και ο ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ της προτείνει να επισκεφτούν γιατρούς. Γνωρίζει για τις συναντήσεις της γυναίκας του με τον ΆΝΤΡΙΟΥ και της ζητά κάποια εξήγηση. Εκείνη λέει την αλήθεια για τα χρήματα που δανείστηκε, αλλά ψεύδεται για τον σκοπό που το έκανε. Μετά από λίγες μέρες ο ΆΝΤΡΙΟΥ συναντά πάλι την ΜΩΡΗΝ και της ζητά να χωρίσει τον σύζυγό της. Εκείνη ισχυρίζεται πως αγαπά μόνο την αδελφή της επειδή είναι ο μόνος άνθρωπος που δεν ζητά να συνευρεθούν ερωτικά. Για το λόγο αυτό προσπαθεί να αποδεσμευτεί από τον σύζυγό της, σκηνοθετώντας τη δολοφονία του. Δυο εβδομάδες αργότερα η ΜΩΡΗΝ έχει σχεδιάσει το φόνο του συζύγου της και ζητά την βοήθεια του ΆΝΤΡΙΟΥ. Εκείνος δέχεται να βοηθήσει, προτείνοντάς της να τραβήξει τη σκανδάλη του όπλου. Η ΜΩΡΗΝ αποκαλύπτει στον ΆΝΤΡΙΟΥ ότι βρίσκει τη δύναμη για να δολοφονήσει το σύζυγό της εξαιτίας του βιασμού που είχε υποστεί όταν ήταν μικρή. Όμως, η απόπειρα δολοφονίας του ΓΟΥΙΛΛΙΑΜ αποτυχαίνει, καθώς η σύζυγός του ακούει ένα πυροβολισμό που δεν ήταν στο σχέδιο. Στο σπίτι μπαίνει ο σύζυγός της που αποκαλύπτει πως σκότωσε κάποιον που πήγε να του επιτεθεί και ζητά από την ΜΩΡΗΝ να μην αποκαλύψει τίποτα σε κανένα. Η γυναίκα του δέχεται, αλλά θέτει όρο να της δώσει διαζύγιο και ένα χρηματικό ποσό. Ξαφνικά εμφανίζεται στο σπίτι ο ΆΝΤΡΙΟΥ ΜΟΡΤΟΝ, που τελικά δεν πέθανε όπως πίστευαν. Αποκαλύπτει πως η παθολογική αγάπη της ΜΩΡΗΝ για την αδελφή της ΒΑΛΕΡΙΑ, την οδήγησε μέχρι και το έγκλημα.

https://archive.ert.gr/65271/


Την παράσταση δύνασθε να παρακολουθήσετε στους εξής συνδέσμους στο Aρχείο της ΕΡΤ στο Διαδίκτυο:

https://archive.ert.gr/65267/- μέρος 1

https://archive.ert.gr/65271/- μέρος 2

2021_05_12_1

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού

– Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για το έργο και την παράσταση.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_to_theatro_tis_deiteras_ginaika_sto_sithampo__toi__pier_mpirki.html

Σάς ευχόμαστε καλλιτεχνική και ψυχική απόλαυση !!!

2021-03-03_16-01-15 

Σάς καλούμε να στηρίξετε τον κοινωνικό μας φορέα Κέντρο Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π. (www.hecucenter.ru ). To K.Ε.Π. αναπτύσσει μία σφαιρική, πολυεπίπεδη εκπαιδευτική-διαφωτιστική-πολιτιστική δράση. Ο οβολός σας, οιαδήποτε βοήθεια δύνασθε να παράσχετε, είναι εξαιρετικά πολύτιμη και χρήσιμη για όλους μας! 

 

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ – ΣΤΗΡΙΞΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ – Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/news/january_2021__ekstrateia__stirikse_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΕΙΣΦΟΡΑ

КВИТАНЦИЯ_2021_ПОДДЕРЖИ_ГКЦ.xls 

РЕКВИЗИТЫ ГКЦ

http://www.hecucenter.ru/gr/news/analitiki_enimerosi_gia_tin_katavoli_eisforas_diadiktiakaon_line_.html

Παρατίθεται βίντεο - μήνυμα της διευθύντριας του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π  Δώρας Γιαννίτση για τις δράσεις του Κ.Ε.Π.

http://www.hecucenter.ru/gr/videoarc/vinteominima_tis_dieithintrias_toi_kentroi_ellinikoi_politismoi__kep_doras_giannitsi_diatiroime_tin_epagripnisi_mas_dieirinoime_tois_orizontes_mas__mazi_me_to_kentro_ellinikoi_politismoi__kep.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ !!!

ΜΑΖΙ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ & ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΙ !!! ΜΑΖΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΥΝΑΤΟΤΕΡΟΙ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΙ !!!

Εις το επανιδείν, φίλοι μας !

Ειλικρινώς υμετέρα, με εκτίμηση και φιλικούς χαιρετισμούς,

Δρ. Δώρα Γιαννίτση,

δ/ντρια Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού – Κ.Ε.Π.

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός%20δράσεων%20Κ.Ε.Π.%20έτους%202019___.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) έτους 2019 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kep_2019.html

Αναλυτικό απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/up/Last_Απολογισμός-δράσεων-Κ.Ε.Π.-έτους-2020_fnl.pdf

Σύντομο απολογισμό δράσεων του Κέντρου Ελληνικού Πολιτισμού (Κ.Ε.Π.) για το έτος 2020 δύνασθε να αντλήσετε στον εξής σύνδεσμο στο Διαδίκτυο:

http://www.hecucenter.ru/gr/reports/apologismos_drasis_kentroi_ellinikoi_politismoi_gia_to_etos_toi_2020.html

2020-07-21_19-04-09 

 

ГРЕЧЕСКИЙ КУЛЬТУРНЫЙ ЦЕНТР                     ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

Москва, Алтуфьевское шоссе,  44                     Altufyevskoe shosse, 44, office No 9, 2nd floor

офис № 9, 2 этаж                                                           127566 Moscow, Russia

Тел.: 7084809 – Тел./Факс: 7084810                      Tel.: +7 495 7084809; Tel./Fax:  +7 495 7084810

 

e-mail: hcc@mail.ru   info@hecucenter.ru

www.hecucenter.ru

skype: hellenic.cultural.center

facebook: http://www.facebook.com/Hecucenter

vkontakte: http://vk.com/hecucenter

Отказаться от рассылки

 

-

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: