8 Μαΐου 2021

Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Η Ελλάδα έχει ΛΙΘΙΟ!; Είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ;…


Σεισμό έχει προκαλέσει η πληροφορία ότι στην περιοχή Αμυνταίου Φλώρινας βρέθηκε τεράστιο κοίτασμα λιθίου, απόδειξη ότι η Ελλάδας μας είναι πλούσια σε ορυκτό πλούτο, όπως ακριβώς το φωνάζει ο Κυριάκος Βελόπουλος τόσα χρόνια. Mετά από γεωτρήσεις που έγιναν από το Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών (ΙΓΜΕ) για τη διερεύνηση της συνέχειας των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποκαλύφθηκε ότι η περιοχή είναι πλούσια στο μέταλλο λίθιο, το οποίο βρίσκεται σε μορφή στρωμάτων φωσφορικών αλάτων. 
 Το πάχος των στρωμάτων κυμαίνεται από μισό έως έξι μέτρα και το βάθος τους απ’ την επιφάνεια της Γης, από 400 έως 500 μέτρα. Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι μπορεί να γίνει άμεση εκμετάλλευση και άντληση. 
 Υπενθυμίζουμε ότι το λίθιο είναι η σημαντική ουσία που αποτελεί τη βάση για τις μπαταρίες μεγάλης ενεργειακής πυκνότητας που χρησιμοποιούνται σε συσκευές καθημερινής χρήσης, όπως στα smartphones, στους φορητούς υπολογιστές αλλά, και στα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα. 
Μέσα στα επόμενα χρόνια αναμένεται, μάλιστα, αύξηση της ζήτησης σε λίθιο λόγω της μετάβασης στην ηλεκτροκίνηση. Εδώ, θα πρέπει να επισημάνουμε ότι τελικά η ξαφνική επιθυμία των δανειστών να αποκτήσουν λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ, να μην είναι τελικά τόσο ξαφνική, αφού υπάρχει ανεπάρκεια κοιτασμάτων λιθίου στις ευρωπαϊκές χώρες… 
Το σχετικό tweet του προέδρου της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκου Βελόπουλου, μας δίνει άπλετη «τροφή για σκέψη»: Είδηση ΣΕΙΣΜΟΣ! Η Ελλάδα έχει ΛΙΘΙΟ!; Είναι ΠΑΜΠΛΟΥΤΗ;...

Δεν υπάρχουν σχόλια: